Het is bijna Valentijnsdag (en mijn verjaardag) en het is tijd om na te denken over hoe jij deze speciale dag gaat vieren. Het is mijn favoriete dag, want ik namelijk ook jarig op deze dag. Hoe leuk is dat!
Of je nu Valentijns avond doorbrengt met je partner, je beste vrienden of zelfs alleen, één ding is zeker: je hebt een heerlijke cocktail nodig om op deze speciale dag te proosten. Aardbeien zijn een klassiek ingrediënt voor Valentijnsdag, en het is geen verrassing waarom. Deze zoete, sappige vruchten zijn het perfecte symbool van liefde en passie. In combinatie met andere ingrediënten kunnen ze een heerlijke en romantische cocktail creëren die de sfeer zal bepalen voor je Valentijnsdagfeest. En ik heb het perfecte recept voor jou, namelijk deze goddelijke Champagne met hartvormig aardbeienijs.

 

Ik kan geen beter moment bedenken om deze snelle en eenvoudige champagnecocktail met jullie te delen. Compleet met vers fruit, gemengd en ingevroren tot blokjes voor een makkelijk en last-minute drankje, als je vanavond een klein oudjaarsfeestje organiseert. Ik hoop dat je ervan geniet!

Champagne met hartvormig aardbeienijs

 

Valentijns cocktail

 

Dit recept is gemakkelijk te maken, vereist minimale ingrediënten en is perfect voor elke romantische gelegenheid. De leuke aardbeien-ijsblokjes zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden toegevoegd aan bubbels/mousserende wijncocktails, witte sangria of om een extra speciaal tintje te geven aan een glas champagne.
Het is een van mijn leuke ijsblokjesideeën. En misschien ook het resultaat van het bezit van meer hartvormige bak/ijsvormpjes dan ik nodig heb. Bovendien ben ik dol op champagne of andere sprankelende mousserende wijn. Champagne en aardbeien zijn een perfecte combinatie voor deze ijsblokjes. Je kunt ze maken met gewone vierkante of rechthoekige ijsblokjes, of gebruik maken van die hart-, diamant-, of andere siliconen vormpjes die je (zoals ik) een tijdje geleden hebt gekocht en altijd vergeet te gebruiken.

 

Een paar ideeën voor het gebruik van deze aardbeien-ijsblokjes zijn:

 

Voeg ze toe aan een glas champagne of bubbels, het helpt het koud te houden zonder het te verwateren en voegt ook een lekkere aardbeiensmaak en een mooie kleur toe.

Voeg ze toe aan mousserende wijncocktails; ze vormen een geweldige aanvulling op cocktails zoals mimosa’s tot mousserende wijnpunch of een sangria.

Deze sprankelende ijsblokjes kunnen worden gemaakt met elk soort zacht fruit, zoals bijvoorbeeld gepureerde frambozen, bramen, kiwi’s, mango, etc.

Je kunt ook kleine hartvormige ijsblokjes maken en dan in een fluit schenken

 

Bubbels*

 

Gebruik een mousserende wijn naar keuze, van Champagne, Cava, Prosecco, o.i.d.

 

Tips:

 

Je kunt een lekkere (dikke) verse aardbeiensap in de supermarkt kopen of je pureert zelf het fruit. Haal het dan wel door een zeef, zodat er geen pitjes in zitten.

Extra nodig: hartvormige siliconen vormpjes, blender, zeef en Champagnecoupes

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Champagne met hartvormig aardbeienijs: