Dikke en romige, smaakvolle chocolade proteïne shake, gemaakt van eiwitpoeder, cacao, banaan en melk. Deze eiwit shake is goed genoeg om door te gaan voor een gezonde milkshake! Geniet van deze chocolade proteïne shake als drankje voor of na de training, als gezond tussendoortje om de trek in suiker te onderdrukken, of zelfs als ontbijt!

Chocolade proteïne shake

 

Chocolade shake

 

Was jij vroeger ook zo gek op milkshakes? Nou dan heb ik goed nieuws voor jou!
Flits vooruit naar volwassenheid en geniet van deze verantwoorde milkshake.
Deze chocolate shake lijkt zo dicht mogelijk op een chocolademilkshake: dik, romig, rijk en heerlijk met chocoladesmaak. En eerlijk gezegd, met een goed eiwitpoeder en cacaopoeder is deze shake dat 100%. Het neemt al mijn verlangens naar suiker weg, zit boordevol eiwitten en is ongeveer net zo lekker als een ‘ongezond’ milkshake. Ik denk serieus dat je dit geweldig gaat vinden!

 

Hoe maak je deze shake lekker? Eerlijk gezegd komt het neer op de ingrediënten die je gebruikt! Mijn nummer één tip? Gebruik een heerlijk smakend eiwitpoeder.
Ik heb een flink aantal eiwitpoeders geprobeerd en voor deze shake raad ik eiwitpoeder aan dat op wei is gebaseerd. Het eiwitpoeder kan de shake maken of breken, waardoor je een geweldige smaak of een vervelende, poederachtige nasmaak krijgt.
Wil je het veganizen, dan gebruik je natuurlijk een plantaardige proteïnepoeder.

 

Banaan. Je proeft de banaan niet echt, maar deze voegt wel voeding en een dikke, romige textuur aan de shake toe. Zorg ervoor dat je een rijpe banaan volledig invriest voordat je deze aan deze shake toevoegt.
Melk, gebruik een (plantaardige) melk die jij lekker vindt.
Het andere ingrediënt dat een groot verschil maakt, is cacaopoeder. De cacao versterkt de chocoladesmaak echt.

 

Tips:

 

Je hebt wel een krachtige blender nodig om bevroren fruit te kunnen mixen.

Deze shake is zoet genoeg door de banaan en proteïnepoeder. Je kunt eventueel nog een zoetstof toevoegen als jij het niet zoet genoeg vindt.

Op zoek naar nog een verantwoord shake recept? Probeer dan deze Gezonde freakshake.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Chocolade proteïne shake: