In een Amerikaanse themaweek van de Lidl haal ik wel eens wat ‘Amerikaanse’ etenswaren voor hubbie die daar 26 jaar gewoond heeft. Af en toe heeft hij zin in iets Amerikaans. Ik zag een doosje ‘Crispy Cubes’ liggen en heb die gekocht. Nadat ze een tijdje in de kast gelegen hadden en wij ze niet aten en omdat het tegen ‘Halloween’ aan liep, heb ik deze Rice crispy mummies gemaakt.
Mocht je deze zoete versnapering nergens kunnen vinden, gebruik dan koekjes o.i.d. hiervoor.

 

Chocolade au-bain-marie smelten: hierbij smelt je chocolade in een kom welke je boven een pan met kokend water hebt staan. De kom mag het water niet raken en het water mag niet meer koken, maar heet zijn. Hierdoor zal de chocolade niet verbranden tijdens het opwarmen, maar smelt deze mooi egaal. Roer wel af en toe in de chocolade.
Chocolade temperen: door de schaal met gesmolten chocolade (niet meer boven de pan houden) te mengen met de overgebleven chocoladestukjes, koelt deze mooi af. Dit is een makkelijke manier om chocolade te temperen en hierdoor krijg je chocolade die mooi knapperig is als het afgekoeld is.

 

Halloween

 

Ja wij vieren de meeste Amerikaanse feestdagen, zo ook Halloween. Ik heb daarom verschillende Halloween recepten op de site staan, check ze maar. Deze Gevulde eieren voor Halloween zijn ook heel erg leuk om te maken.

 

Recept Rice crispy mummies: