Pasta met makreel, artisjok en spinazie

Pasta met makreel, artisjok en spinazie

Ik heb toch een heerlijk pastagerecht voor jullie. Deze pasta met makreel, artisjok en spinazie is simpel en snel te bereiden. Een smaakvol gerecht wat ideaal is om te koken op een drukke doordeweekse dag. Hiermee schotel je toch iets lekkers voor en het lijkt alsof je er heel veel werk aan hebt gehad, wat […]

Pasta salade met mosselen en artisjok

Pasta salade met mosselen en artisjok

Ik wilde een pasta maken, maar het was zo snikkend warm dat ik maar besloot om een pasta salade te maken. Wel met dezelfde ingrediënten die ik voor de pasta bedacht had. Deze pasta salade met mosselen en artisjok kan je dus zowel koud als warm eten.   Mosselen   Zodra de mosselen in het […]

Venkel artisjoksalade met feta

Venkel artisjoksalade met feta

Deze venkel artisjoksalade met feta is een heerlijke salade voor een warme dag. Super makkelijk om te maken. Serveer het als voorgerecht voor vier personen of maaltijdsalade voor twee personen. Lekker met een stuk stokbrood erbij.   Venkel   Venkel is een beetje een ondergewaardeerde groente in ons land. En dat is jammer. Deze venkelknol […]

Gekookte hele artisjok met aioli

Gekookte hele artisjok met aioli

Op het mooie biologisch dynamisch bedrijf Warmonderhof mocht ik artisjokken meenemen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze vaak genoeg gegeten had in Zuid-Frankrijk, maar nog nooit bereid. In Frankrijk serveren ze de artisjok met een vinaigrette…. Artichauts vinaigrette.   De artisjok is een bloemknop van een soort distelachtige plant. Ze komen voornamelijk in Mediteranne […]

Parelcouscous met gegrilde courgette, erwten en artisjok

Parelcouscous met gegrilde courgette, erwten en artisjok

Vandaag heb ik gewinkeld in mijn garage. De garage is mijn voorraadkast waarin ik heel veel houdbare ingrediënten heb staan en als het koud is ook mijn groenten en fruit kwijt kan. Ideaal als je een te kleine koelkast heb zoals ik. Mijn droom is om ooit nog eens zo’n hele grote aan te schaffen, […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden