Deze pasta salade met gerookte zalm, broccoli en komkommer is heerlijk als lunch of zelfs als hoofdgerecht op een warme dag. Ik heb gerookte zalmfilets gebruikt omdat ik dat lekker vind. Maar je kunt natuurlijk ook plakken gerookte zalm gebruiken. Pasta….ik ben er gek op en meestal eten wij de volkoren pasta’s, zo ook deze […]
Deze parelcouscous salade met citroen en verse kruiden is een heerlijk (vegetarische) salade die je als lunch, avondmaaltijd of bijgerecht bij bijvoorbeeld de barbecue kunt serveren. De parelcouscous, ingelegde citroenen en berberis besjes kan je vinden in de grote supermarkten of bij een Turkse winkel. Ik had nog een Scarmorza affumicata liggen, dit is een […]
Deze aardappelsalade met ei en lente-ui is lekker als lunch of bijgerecht bij je avondeten en zeker lekker bij de barbecue. Gebruik hiervoor kleine Gourmandine aardappelen of een andere iets vastkokende aardappel. De salade is het lekkerst als je hem niet te koud serveert. Deze Aardappel tuinbonensalade met gerookte forel is ook erg lekker, […]
Asperges en eieren zijn een klassieke combinatie. Serveer eens gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm. Je kunt hiervoor groene of witte asperges gebruiken. Als je witte asperges gebruikt dan moet je deze eerst even schillen voordat je ze blancheert. Maak de porties kleiner en je hebt een leuk voorgerecht. Of maak je liever […]
Orzo is een pastasoort en heeft de vorm van een rijstkorrel. Deze pasta komt zowel voor in Italiaanse als Griekse, Turkse en Arabische keuken. Klassiek wordt orzo in de soep gebruik in plaats van vermicelli. Ik ben er gek op en heb al diverse recepten gemaakt met deze pasta. Zo ook dit simpele maar o […]
Fattoush salade is een van oorsprong Libanese salade en wordt meestal gemaakt van geroosterd pitabrood, tomaten, komkommer, ui en veel verse kruiden. Het is een lekkere frisse salade die heel goed geserveerd kan worden als lunch, maaltijdsalade of bij de barbecue. Het is de Arabische variant van de Italiaanse broodsalade panzanella. Door de smaakmakers zoals […]
Veel te veel stokbrood gekocht en dan houd je zo’n groot stokbrood over. Wat te doen ermee. Ik probeer zo weinig mogelijk weg te gooien en alles te gebruiken, no-waste in mijn keuken. Natuurlijk kan je er croutons van maken of een lekkere broodpudding, maar ik had iets anders in gedachten. We gaan namelijk stokbrood met […]
De asperges, ofwel het witte goud, zijn weer volop verkrijgbaar. Wist u dat asperges heel gezond zijn? Je kunt deze Asperges met ham, ei en botersaus als hoofdgerecht serveren met gekookte krielaardappeltjes of als voorgerecht, dan halveer je de hoeveelheden. Je kunt de versheid van de asperges controleren door enkele asperges tegen mekaar te wrijven. […]
De asperges, ofwel het witte goud, zijn weer volop verkrijgbaar. Wist u dat asperges heel gezond zijn? Hierbij mijn recept voor klassieke asperges met krieltjes, ham en ei. Je kunt de versheid van de asperges controleren door enkele asperges tegen mekaar te wrijven. Als ze een zacht piepend geluid maken, zijn ze vers. Koop wel […]
Deze koude erwtensoep met kruidenolie is heel erg geschikt om te serveren op een warme zomeravond. Lekkere frisse soep met een prachtige groene kleur. Ik heb er een lekkere kruidenolie bij gemaakt van munt en peterselie. Munt en erwtjes zijn goede vriendjes van elkaar. Maak de soep van verse erwten of als je die niet […]