Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen

Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen

Ik doe mee aan de foodboxchallenge van Have a good ‘food’ day en StudioKOOK. Wij mogen met de volgende ingrediënten een gerecht verzinnen: Bloemkool, Rode ui, Zalm, Bonen, Paprika en Wortel. Minimaal vier ingrediënten hiervan moeten we gebruiken om een gerecht mee te maken. We mogen zelf ook nog ingrediënten toevoegen. Ja wat ga je […]

Champignon tapas

Champignon tapas

Wij zijn gek op tapas en kleine gerechtjes, daarom staat dat nog wel eens bij ons op tafel. Deze champignon tapas bestaat uit twee gerechtjes met kastanjechampignons. Ik hoop dat je van knoflook houdt, want dat zit er wel in! Ben je ook zo gek op tapas? Maak dan ook eens deze Gamba’s al pil […]

Rokerige Aioli

Rokerige Aioli

Omdat hubbie jarig was en zijn favoriete eten tapas is, heb ik een gezellige tafel met tapas gemaakt. Uiteraard kan aioli daar niet aan ontbreken. Deze rokerige aioli heb ik natuurlijk niet gerookt (had gekund) maar ik heb een rookaroma erin gebruikt. Deze vloeibare rookaroma geeft een lekkere rooksmaak aan je gerechten. Ik ben er […]

Oreo gezouten karamel en ganache taartje

Oreo gezouten karamel en ganache taartje

Waarschuwing vooraf: vooral niet maken…..dit Oreo gezouten karamel en ganache taartje is verslavend lekker taartje. Zout in karamel of chocolade is het helemaal. Het geeft een nieuwe smaakdimensie en haalt het hele zoete van de karamel of chocolade af. Probeer deze combinatie eens, lekkere bodem van Oreo koekjes, karamel met zoute pinda vulling en daarboven een […]

Pittige gehaktballetjes

Pittige gehaktballetjes

VVadouvan is een minder bekend curry kruidenmix, bestaande uit uienpoeder, knoflook, kardemom, kurkuma, mosterd-, komijn-, fenegriek-, venkelzaad, kaneel, kruidnagel, chillies,, dragon en laurier. Het is de Franse tegenhanger van de Indiase kerriekruiden. Lekker bij vis- of kipgerechten. De smaak is rokerig, iets pittig en wat zoetig. Mocht je deze kruidenmix niet in huis hebben of […]

Stamppot groene kool met pittige balletjes

Stamppot groene kool met pittige balletjes

Vadouvan is een minder bekend kruidenmix, bestaande uit uienpoeder, knoflook, kardemom, kurkuma, mosterd-, komijn-, fenegriek-, venkelzaad, kaneel, kruidnagel, chillies, dragon en laurier. Het is de Franse tegenhanger van de Indiase kerriekruiden. Lekker bij vis- of kipgerechten. De smaak is rokerig, iets pittig en wat zoetig. Mocht je deze kruidenmix niet in huis hebben of niet […]

Stamppot truffelaardappelen met raapstelen en venkel

Stamppot truffelaardappelen met raapstelen en venkel

Als de raapstelen bij je groenteboer ziet liggen weet je dat het voorjaar is aangebroken. Raapstelen, ook wel kelen genoemd, is het jonge blad van de Chinese kool en de meiknol. Het hele plantje wordt met worteltjes geoogst of bij de grond afgesneden en in bosjes of los verkocht. De groente heeft een pittige smaak, […]

Luchtige chocolademousse

Luchtige chocolademousse

Zelf chocolademousse maken is helemaal niet moeilijk. Deze hele luchtige chocolademousse is heerlijk en makkelijk te maken. Het ultieme recept voor de chocoholic. Dit is al een heel oud recept van mij en er wordt nog steeds vaak om gevraagd. Jong en oud vinden het lekker. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze […]

Chocolate chip cookies met pecannoten

Chocolate chip cookies met pecannoten

Het is weer tijd voor een recepten swap. Deze chocolate chip cookies met pecannoten zijn van Rik Mulder van kookidee.nl. Ze heten Lekkere knapperige chocolate chip cookies en dat zijn ze ook. Heerlijk knapperige koekjes met lekker veel chocolade erin. Rik heeft ze met walnoten gemaakt, maar ik had nog pecannoten liggen en heb die […]

Gele rijst met chorizo, prei en paddenstoelen

Gele rijst met chorizo, prei en paddenstoelen

Deze gele rijst met chorizo, prei en paddenstoelen is een makkelijke en snelle maaltijd. Je kunt natuurlijk ook gewone rijst nemen, maar deze gele ziet er niet alleen leuk uit maar heeft ook een lekkere smaak van kurkuma. Als je niet van chorizo worst houdt, kan je ook bijvoorbeeld een salami worst gebruiken in dit […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden