Pavlova met Cranberry compote

Pavlova met Cranberry compote

Ik had een hele grote Pavlova met cranberry compote met ons familie Kerstdiner gemaakt. Maar ja door de drukte vergeten foto’s ervan te maken. Heel vervelend….moest ik hem nog een keer maken! Maar dat is geen straf, want hij is ontzettend lekker. Ik heb nu kleintjes gemaakt maar je kunt ook een hele grote maken. […]

Frittata met wortel, spruitjes, geitenkaas en ras-el-hanout

Frittata met wortel, spruitjes, geitenkaas en ras-el-hanout

Deze frittata met wortel, spruitjes, geitenkaas en ras-el-hanout kan je heel goed maken met restjes groenten die je nog in de koelkast hebt liggen. Ik had nog wat spruitjes en wortels liggen en heb dit gebruikt om deze vegetarische omelet te maken. Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op de smaken van het […]

Stamppot gezouten snijboontjes met paddenstoelen

Stamppot gezouten snijboontjes met paddenstoelen

Gezouten boontjes herinnert mij aan mijn oma die een hele grote moestuin had. Groenten en fruit vers uit haar eigen tuin en het overschot werd geweckt voor de koude wintermaanden. Wij mochten haar daarbij helpen, snijboontjes snijden met een speciaal snij-apparaatje en dan in de weckpot met heel veel zout. Zodoende bleven de boontjes heel […]

Pizza met rode ui, boerenkool, druiven en blauwe kaas

Pizza met rode ui, boerenkool, druiven en blauwe kaas

Ik zal het maar toegeven, ik ben niet zo van het zelf deeg maken. Of het nu voor koekjes, taartbodem of pizzabodem is, ik koop het meestal kant-en-klaar. Zo ook voor deze Pizza met rode ui, boerenkool, druiven en blauwe kaas, hiervoor heb ik een pizzabodem op rol gekocht. Gemak dient de mens toch? Er […]

Mega biet en bonenburgers

Mega biet en bonenburgers

Deze prachtig rode burgers zijn super lekker en gezond voor je. Het zijn mega biet en bonenburgers geworden, maar je kunt natuurlijk ook meerdere kleintjes maken. Natuurlijk kan je ook kant-en-klare bietenburgers kopen, maar die zijn niet zo lekker als deze. En je weet in deze burgers wat erin gaat, en bij de gekochte burgers […]

Komkommer in zoetzuur

Komkommer in zoetzuur

Deze komkommer in zoetzuur is lekker bij een Indonesische rijsttafel of op een hamburger. Je kunt de komkommer met een dunschiller in dunne lange plakken snijden, maar je kunt ze ook in ronde plakjes of halvemaantjes snijden. Je kunt ook gewone azijn gebruiken, maar leng dit dan aan met wat water. Deze azijn is namelijk […]

Wortel, zoete aardappel, pastinaak en bietsalade

Wortel, zoete aardappel, pastinaak en bietsalade

Deze kleurrijke Wortel, zoete aardappel, pastinaak en bietsalade is ontstaan nadat ik een Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet gemaakt had en nog wat gekookte groenten hiervan overhield. Aangezien ik niets eetbaars kan weggooien, probeer ik altijd het overgeblevene te verwerken in een salade of in een soep o.i.d. Natuurlijk kan je hem […]

Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet

Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet

Deze kleurrijke hartige Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet is een heerlijk winters en vegetarisch gerecht. Je kunt allerlei soorten wortelachtige groenten hiervoor gebruiken. Ik had nog geroosterde rode bietjes liggen, gebruik anders gekookte bieten of kook ze apart van de andere groenten. Als niet alle groenten in de ovenschaal past, gebruik […]

Buddha bowl

Buddha bowl

Eten uit een kom is helemaal trending. Zo ook deze Buddha bowl. Een Buddha bowl is een gezond vegetarisch gerecht dat wordt geserveerd in een kom. Het heeft zijn naam te danken aan de Boeddhistische monniken die vegetarisch eten een meestal eten uit een kom. Maar het gerecht is nu wereldwijd bekend en wordt vooral […]

Omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi)

Omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi)

Deze heerlijke omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi) is een Perzisch recept. Je kunt het eten als lunch, voorgerecht, (vegetarisch) hoofdgerecht of als mezze. Aangezien ik nog kruiden over had van de vegetarische Perzische bonen en noedelsoep (waar ook zoveel kruiden in verwerkt zijn) van vorige week, wilde ik ze opmaken in een ander recept. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden