Een klassieker uit de Britse keuken. Oorspronkelijk werd het met restjes vlees en aardappel gemaakt. Ik heb er mijn twist aan gegeven door zoete aardappelen in de puree te gebruiken. Mijn Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree heb ik wel traditioneel met lamsgehakt gemaakt, maar je kunt ook rundergehakt gebruiken (dan heet het gerecht Cottage Pie). […]
Wij eten bijna nooit patat en de laatste keer dat wij een zak van de snackbar haalden, smaakte het ons helemaal niet. Maar toen ik bij mijn groenteboer op de markt ‘patataardappelen’ zag liggen dacht ik laat ik eens proberen om zelf patat te maken. Mijn vader maakte vroeger altijd zelf de frietjes voor ons […]
Een fish pie is een visschotel uit de oven. Het is een traditioneel gerecht wat oorspronkelijk uit Engeland komt. De fish pie kan bereid worden met diverse soorten vis, zoals kabeljauw of heilbot, maar ook met zalm, gerookte vissoorten en/of garnalen. Vaak wordt er ook nog gekookte eieren in verwerkt. Ik heb een fish pie […]