Een fish pie is een visschotel uit de oven. Het is een traditioneel gerecht wat oorspronkelijk uit Engeland komt. De fish pie kan bereid worden met diverse soorten vis, zoals kabeljauw of heilbot, maar ook met zalm, gerookte vissoorten en/of garnalen. Vaak wordt er ook nog gekookte eieren in verwerkt. Ik heb een fish pie met wortelpuree gemaakt. Hierdoor krijg je nog meer groenten naar binnen.

 

Fish pie

 

Op sommige dagen wil je gewoon troostmaaltijden en er zijn niet veel recepten die geruststellender zijn dan een goede visschotel uit de oven. Ik maak deze fish pie al jaren en het valt altijd heel goed in de smaak… zowel bij volwassenen als bij kinderen!
Een fish pie is klassiek comfortfood, maar het is niet altijd het gemakkelijkste gerecht om te maken. Het kan behoorlijk lastig en tijdrovend zijn… Dat is niet het geval met mijn vereenvoudigde recept!

 

Je zult merken dat ik geen garnalen of hardgekookte eieren heb gebruikt in dit recept. De eerlijke waarheid is dat ik niet zo van hardgekookte eieren houd en dat garnalen de neiging hebben om te gaar te worden in een vis ovenschotel. Als je ze weglaat, betekent dit ook dat deze vistaart veel sneller en eenvoudiger te maken is. Maar als ze voor jou een essentieel onderdeel van de vistaart zijn, gooi dan zeker een handvol van elk in de taart vlak voordat je de vistaart belegt met de puree.

Fish pie met wortelpuree

 

Welke vis

 

Gebruik het liefst verse vis, vis uit de vriezer wordt nogal ‘nat’ tijdens de bereiding.
Een mix van een vis met stevig vlees, zoals zalm, schelvis en/of kabeljauw is prima. Vraag eventueel jouw visboer naar een mengsel van vis.

 

Tips:

 

Neem iets kruimige aardappelen* voor het maken van de puree.

In plaats van wortelen bij de puree, kan je ook een andere groente nemen zoals bijvoorbeeld pompoen, pastinaak, etc. Of je gebruikt alleen maar wortel en laat de aardappelen achterwege.

De visschotel wordt nog verder bereidt in de oven. Bak daarom de vis niet te lang, deze zal namelijk verder garen in de hete oven. Neem de vissoorten die jij lekker vindt.

Visliefhebber? Op de site staan heel veel visgerechten, zoek ze maar eens op. Zo bereid je deze ovenschotel met makreel en spinazie of dorade met tomaatjes ook in de oven.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Fish pie met wortelpuree: