Deze Dorade met tomaatjes uit de oven is een simpel maar o zo lekker visgerecht met Dorade (zeebrasem). De oven doet het werk voor je.

Nog zin in een lekker toetje na deze visschotel? Probeer dan eens deze heerlijke Espresso granita

 

 

 

Door de Wijndivas aanbevolen wijn bij dit gerecht: Malvasia van Stanig 

De Malvasia van Stanig is een witte wijn uit Friuli-Colli-Orientali, gemaakt van 100% Malvasia (in dit geval de Malvasia Istriana). Ook aan de kust bij Venetië is dit een populaire wijn in de lokale visrestaurants.
Bij een vis als Dorade zouden wij gaan voor een frisse, lichtere witte wijn die de balans vindt bij het delicate van de vis. Daarnaast moet de wijn wel voldoende karakter hebben om de knoflook, kappertjes en tomaat aan te kunnen. En, om het nog even wat spannend te maken in de wijnkeuze, moet de wijn ook nog bij een rode peper kunnen – dus voldoende fruit bevatten.