Thaise groene chilisaus

Thaise groene chilisaus

Thaise groene chilisaus is een smaakvolle en pittige saus gemaakt van groene pepers. Je kunt het gebruik op gegrilde kippendijen, varkensvlees, vis en/of zeevruchten. Ook lekker bij spring rolls of als smaakmaker in dressings, sauzen of marinades. Het is een vrij pittige saus met een beetje zoetzuur door de suiker en limoensap. En het heeft […]

Kippenbouten met mangosalsa

Kippenbouten met mangosalsa

Als je van pittig houdt, moet je eens deze lekkere kippenbouten met mangosalsa proberen. Het fruitige van de mangosalsa gaat heel goed samen met de spicy kippenbouten. Je kunt de gemarineerde kippenbouten ook heel goed (langzaam) garen op de barbecue. Lekker zomers gerecht met tropische smaken. Door de marinade komt de kip een beetje donker […]

Gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi

Gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi

Ben je gek op mosselen dan moet je deze gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi eens proberen. Lekker als voorgerecht, maar ook heerlijk als of borrelhap. Je kunt deze mosselen in de schelpen serveren (foto 2). Maar als je dit teveel werk lijkt serveer dan de mosselen in een potje. Lepel de saus over de […]

Avocado wasabi hummus

Avocado wasabi hummus

Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, ben ik een beetje verslaafd geraakt aan de verse wasabi. Niet te verwarren met de wasabi uit de supermarkt, maar the real stuff. Omdat ik aan het stoeien ben met mijn mooie nieuwe Kenwood apparaat, had ik verzonnen dat ik daarmee ook nog een hummus moest maken. Een avocado […]

Gazpacho van avocado, komkommer en rucola

Gazpacho van avocado, komkommer en rucola

Deze mooie groene gazpacho van avocado, komkommer en rucola is een heerlijk fris soepje voor warme dagen. Serveer het in een glaasje als amuse of voorgerecht bij een etentje. Gazpacho is een ijskoude Spaanse soep, meestal gemaakt van bouillon, (rauwe) groenten zoals tomaten, paprika’s, kruiden en sherry-azijn. Natuurlijk kan je deze soep in allerlei varianten […]

Poke bowl met tonijn

Poke bowl met tonijn

Ik had nog wat gekookte Pandan rijst over en aangezien ik niets wil weggooien, moest ik natuurlijk een gerecht verzinnen waar ik deze rijst in kon gebruiken. Zag superverse tonijn liggen bij de visboer en tada … het recept is verzonnen….. Poke bowl met tonijn is het geworden. Poke bowl komt oorspronkelijk uit Hawaï en […]

Wrap met blackened kip

Wrap met blackened kip

Blackened chicken…..wij zijn er gek op.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden