Szechuan tofu roerbak recept met knapperige tofu en groenten met pittige Szechuan peper. Deze klassieke Chinese tofu is lekkerder dan afhalen en is klaar in 30 minuten! Net als andere Szechuan-gerechten zit het boordevol hartige, verdovend hete, maar wel verrukkelijke smaken. Als je net als ik van de pittige Szechuan-Chinese keuken houdt, dan zal je […]
In het kader van mijn anti-candida dieet heb ik dit gerecht gemaakt.
Een makkelijker gerecht dan deze Speltspaghetti met ratatouille uit de oven bestaat er niet, je laat de oven het werk doen. Kan prima van tevoren bereid worden, want ook lekker op kamertemperatuur. Maak liefst een grote hoeveelheid, want het is superlekker. Als er iets overblijft kan je dat de volgende als lunch eten eventueel met een […]
Courgettini is spaghetti gemaakt van courgette. Hiervoor heb je een groente spiraalsnijder nodig. Ik laat de courgette in dit recept van Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato ongekookt omdat ik dat het lekkerst vind. Nog zin in een lekker Italiaans toetje? Maak dan deze Affogato
Deze Halloumi spiesjes zijn een prima vegetarisch alternatief voor de barbecue met Halloumi kaas die niet smelt op de grill. Serveer de spiesjes met deze heerlijke Romesco saus.
Turkish style vegetables with yoghurt and green chili oil heet het recept van Yotam Ottolenghi. O ja had ik jullie al laten weten dat ik een groot fan ben van zijn recepten? Enfin, in het recept worden de groenten gefrituurd en gemengd met yoghurt en daar overheen nog de olie. Ik vond dit iets teveel […]
Deze Courgette, prei en kervelsoep met kaasballetjes is een lekkere en stevige vegetarische soep gemaakt van courgette, prei en met een kervelsaus erover. En nog zo’n lekkere vegetarische soep is deze wortelsoep. Probeer hem eens.
Je kunt eventueel van te voren de groentes grillen in een grilpan om ze op een later tijdstip in een wok op te warmen in de olijfolie. Zodoende wordt het dan toch een snelle, heerlijke en vegetarische maaltijd.