Deze halloumi spiesjes zijn een prima vegetarisch alternatief voor de barbecue.
Serveer ze met deze een Romesco saus. Gegrilde halloumi spiesjes zijn een overheerlijke mix van halloumi kaas, levendige groenten en mediterrane smaken, perfect gegrild. Til jouw zomerse barbecue naar een hoger niveau met dit gemakkelijke en heerlijke recept. Deze combinatie van groenten en kaas werkt geweldig als samenhangende spies, maar de allesomvattende kracht van halloumi zal zeker de show stelen.

 

Halloumi kaas is een geweldige toevoeging aan een groentekebab, maar heeft wat extra aandacht nodig op de barbecue. Zorg ervoor dat je grill echt heet, schoon en licht geolied is voordat je begint. E draai de spiesen regelmatig om te voorkomen dat de kaas blijft plakken.

 

Halloumi

 

Jazeker, er bestaat een kaas die perfect is om te grillen. Halloumi is een Griekse kaas die niet smelt als je hem grilt, maar zacht en smaakvol wordt.
Het is een zoute en piepende halfzachte kaas die verandert in een van de lekkerste dingen nadat het in de pan is gebakken of gegrild. Het wordt meestal gemaakt van geiten- of schapenmelk.

 

Laten we het nu over dat steringrediënt hebben: halloumi kaas. Dit spul is een gamechanger! Het is een stevige en zoute kaas die zijn vorm prachtig behoudt op de grill, waardoor je die heerlijk geblakerde randen en een kleverige kern krijgt. Wees alleen voorzichtig dat je de stukjes niet te klein maakt, anders vallen ze van de stokjes en dat wil niemand!

 

Nog meer halloumi recepten

 

Hasselback halloumi met zongedroogde tomaatjes
Halloumi frietjes met wasabi mayonaise
Gegrilde halloumi en nectarine salade
Halloumi met honing en roze peper
Vegetarische halloumi gyros
Arabische ratatouille met halloumi
Halloumiburgertjes

 

Tips:

 

Laat de satéstokjes ongeveer 30 minuten in water te laten weken. Geloof me, een beetje vocht helpt enorm om te voorkomen dat die houten stokjes in vlammen opgaan. Veiligheid voorop!

Het recept voor die overheerlijke Romesco saus vind je hier.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Halloumi spiesjes: