Zhoug pittige kruidensaus

Zhoug pittige kruidensaus

Zhoug pittige kruidensaus komt van oorsprong uit Yemen, maar je vindt deze saus ook in de Syrische en Israëlische keuken. En wordt vaak geserveerd bij falafal of gegeten met een stuk brood. Heerlijk met het Arabische eiergerecht Shakshuka of als dipsaus. Ook lekker op de hummus, in een soep of op een omelet. Ook lekker […]

Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

Hoe maak je een wrap met krokante kip die knapperig en zo lekker is? Malse kipreepjes omhuld met knapperig gebakken panko, verpakt in wraps gevuld met sla, radijsjes, wortel, komkommer en zure room fetadip. Deze knapperige kip wrap smaakt zo lekker en is het beste lunch of avondmaal. Vol van smaak en de toppings zijn […]

Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs

Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs

Deze Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs is een heerlijk en niet te moeilijk te maken gerecht. Ook handig als je voor heel veel mensen moet koken, bereid de vulling dan vast voor en vul de wraps dan op de avond zelf. Zet ze in de oven en klaar is kees. En voor extra pit […]

Rundvlees chili

Rundvlees chili

Deze rundvlees chili kan je op verschillende manieren serveren. Je kunt er polenta en in de oven geroosterde pompoen bij serveren. Of rijst met zwarte bonen. Of je zet de pan op tafel en daarbij serveer je tortilla’s, guacamole, tomatensalsa, zure room en maakt er een Mexicaans feestje van. Ik heb in dit recept paprikapuree […]

Cordita's met zoete aardappel en salsa verde

Cordita’s met zoete aardappel en salsa verde

Zoete aardappelen en bonen zijn goed voor je, probeer ze daarom eens in deze vegetarische Cordita’s met zoete aardappel en salsa verde. Cordita’s zijn kleine wraps, het is een leuk formaat voor een hapje om uit de hand te eten.   De Mexicaanse salsa verde kan je heel goed zelf maken, hoe je dat doet […]

Bavette gemarineerd in harissa

Bavette gemarineerd in harissa

Deze bavette gemarineerd in harissa heb ik bereid op een cedarwood ovenplank, welke ik mocht ontvangen van Koken op Hout. Het is voor mij een nieuwe manier om een steak te bereiden, maar het resultaat is wel een heerlijk sappig en mals stuk vlees met een speciale rookachtige ‘hout’ smaak. Na gebruik kan je de […]

Puree van geroosterde gele wortelen

Puree van geroosterde gele wortelen

Ik had aardig wat gekleurde wortelen van boer Martin Topper van Zonneheerdt ontvangen en ben daar allerlei recepten mee aan het maken. Zo ook deze heerlijke puree van geroosterde gele wortelen, lekker pittig door de harissa die ik erin gebruik heb. Harissa is een pittige rode saus welke veel gebruikt worden in Noord-Afrikaanse landen. Je […]

Zwarte rijst met gekleurde bietjes, wortels en halloumi

Zwarte rijst met gekleurde bietjes, wortels en halloumi

Deze kleurrijke zwarte rijst met gekleurde bietjes, wortels en halloumi is een heerlijk vegetarische maaltijd, waarbij menig vleeseter het vlees niet zal missen. Zo ook hubbie, die nooit in de gaten heeft of zit te zeuren dat er geen vlees bij zit. Als het eten maar lekker is, beseft hij niet eens dat hij vlees […]

Avocado wasabi hummus

Avocado wasabi hummus

Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, ben ik een beetje verslaafd geraakt aan de verse wasabi. Niet te verwarren met de wasabi uit de supermarkt, maar the real stuff. Omdat ik aan het stoeien ben met mijn mooie nieuwe Kenwood apparaat, had ik verzonnen dat ik daarmee ook nog een hummus moest maken. Een avocado […]

Saté kip-groenteburgers

Saté kip-groenteburgers

Deze hamburgers zijn ook lekker zonder de satésaus. Het leuke ervan is, dat de kinderen met deze saté kip-groenteburgers toch stiekem groenten naar binnen krijgen zonder dat ze het in de gaten hebben. Kipgehakt is over het algemeen een ‘nat’ gehakt, zeker als je er nog geraspte groente bij doet. Als je het te nat […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden