Kabbel iets in ons gastenboek.

  • From Hanneke de Jonge on Saladedressings

    Super leuk om te horen, dankjewel Marten.

    Go to comment
    2022/06/07 at 7:47 am
  • From Marten on Saladedressings

    Wow, goeie info dit, thanks!
    Ga er zeker een paar uitproberen.

    Go to comment
    2022/06/06 at 7:36 pm
  • From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er

    Beste Maartje, ik zou daar een langkorrelige witte rijst of volkoren rijst voor nemen.

    Go to comment
    2022/04/02 at 7:28 am
  • From Maartje on Welke rijstsoorten zijn er

    Weet u welke rijst het best geschikt is om rijstmeel van te malen?

    Go to comment
    2022/04/02 at 6:49 am
  • From Hanneke de Jonge on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?

    Dankjewel Martin, altijd heel fijn om dat te horen.
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2022/03/27 at 4:07 pm
  • From Martin Clemens on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?

    Een hele mooie site een prachtig naslagwerk

    Go to comment
    2022/03/27 at 3:09 pm
  • From Hanneke de Jonge on Granen en op graan lijkende producten

    Beste Jan, ebly en tarly zijn andere namen voor snelkooktarwe. Granen zoals tarwekorrels bevatten goede voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels. Ik ben geen voedingsdeskundige, maar ik zou zeggen dat vanwege de vezels tarwe een goede keuze is.
    Mvg, Hanneke

    Go to comment
    2022/01/29 at 7:48 am
  • From Jan antongilles on Granen en op graan lijkende producten

    Wat met graanproducten zoals Ebly? Wat hebben die als voordeel of nadeel tov aardappelen

    Go to comment
    2022/01/28 at 5:32 pm
  • From Hanneke de Jonge on Culinair en cultureel genieten in St Nyk

    Hallo Sahin, wat leuk om te lezen, dankjewel. Succes met het verwerken van de verse kruiden, je kunt er nog zoveel lekkers van maken. En wat leuk dat jullie naar Friesland gaan deze zomer, wij hebben het er erg fijn gehad zoals je hebt kunnen lezen. Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2022/01/27 at 7:59 am
  • From Sahin on Culinair en cultureel genieten in St Nyk

    Hee, toevallig bij het googelen bij jou terecht gekomen. Op zoek naar wat ik kan doen met overgebleven verse kruiden. Ik had namelijk paling in ‘t groen gemaakt en er zijn nog zoveel kruiden over. Heel wat interessante tips ontdekt én ook originele en leuke recepten. We gaan aan de slag. En vanaf nu kijk ik wel af en toe eens op je blogs (deze zomer zo goed als zeker naar Friesland en daarover vond ik ook al fijne tips) én ook naar je website. Dank je wel en nog veel succes !

    Go to comment
    2022/01/26 at 2:26 pm
  • From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk

    Beste Erika,

    Dat zal vast goed smaken van deze boer.
    Het is een dikke entrecotes met been gesneden. Je kunt dit bereiden in een (grill)pan, op de barbecue of in de oven.
    Haal het vlees minimaal een uur voor het bereiden uit de koelkast en dep het goed droog. Bestrooi het vlak voor het bakken met peper en zout.
    Pan: gebruik een (grill)pan met een dikke bodem en laat deze goed heet worden. Laat er dan een klontje boter of olie in smelten en schroei de côte à l’os aan elke kant dicht, zo’n 2 minuten per kant. Gaar het dan verder op laag vuur tot de juiste kerntemperatuur.
    Barbecue: zorg dat de kolen goed heet zijn voordat je de côte à l’os op de bbq legt.
    Schroei het vlees aan beide zijden dicht en laat het daarna nog 15 minuten rustig verder garen aan de zijkant van het rooster.
    Oven: verwarm de oven op 160° en schroei de twee kanten kort dicht in de pan.
    Leg de côte à l’os in een schaal en laat hem 20 minuten garen in de oven.

    Laat de côte à l’os na de bereiding nog 10 minuten rusten onder zilverpapier.
    Snijd het vlees dan in dunne plakken.

    Hoop dat je hier iets mee kunt.

    Côte à l’os lijkt een beetje op de côte de boeuf, hier vind je een recept ervoor:

    Go to comment
    2021/11/11 at 11:02 am
  • From Erika on Verschillende soorten biefstuk

    Dag Hanneke
    van een rundvriendelijke boer die zijn (weinig) runderen doorheen het jaar in grazige weiden en familieverband opkweekt heb ik een rundstuk gekocht dat bekend staat onder de franse benaming 'côte à l'os'
    in het nederlands zou dit 'zesrib' of 'tussenrib' worden genoemd
    hebt gij de juiste benaming ?
    weet gij hoe ik die het best tafelbereid maak ?
    hoe als ik geen braadpan heb waarin het stuk past ?

    dank u voor uw aandacht & antwoord
    Erika

    Go to comment
    2021/11/11 at 9:13 am
  • From Hanneke de Jonge on Grand Café JAN! in Wergea

    Hoi Boudewijn, ja het ziet er super uit he en wat leuk om te lezen dat je er geluncht hebt. Gaan wij ook nog eens doen.

    Go to comment
    2021/10/11 at 6:27 am
  • From Boudewijn. on Grand Café JAN! in Wergea

    Vandaag in het werkelijk prachtig en smaakvol verbouwde Grand café geluncht. Super broodjes en net ff anders als anders. 100% een aanrader. Dus ; net stinne, d'r hinne.

    Go to comment
    2021/10/10 at 1:33 pm
  • From Hanneke de Jonge on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

    Dankjewel voor de tip Jos.

    Go to comment
    2021/09/07 at 8:12 am
  • From Jos on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

    Probeer anders ergens anders je onderdeel te bestellen? Ik heb zelf hier een aantal keren onderdelen besteld; https://fixpart.nl/nl/appliances/kenwood-onderdelen-en-accessoires

    Go to comment
    2021/09/07 at 8:04 am
  • From Hanneke de Jonge on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

    Hoi Pieter, dat is jammer om te horen. Heb je contact opgenomen met de leverancier c.q. Kenwood? Ik had na een paar jaar ook een onderdeel kapot en dat kon ik gelukkig lokaal nog bestellen. Probeer het eens.

    Go to comment
    2021/08/03 at 1:30 pm
  • From Pieter lock on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

    Ik heb de Kenwood 90 inmiddels een jaar in gebruik en zeer tevreden.
    Met het bereiden van het deeg brak inderdaad direct het deegmes en is ook nergens meer te krijgen.
    Ik vind het een schande en zal zeker niet nog een met Kenwood in zee gaan.

    Go to comment
    2021/08/01 at 2:39 pm
  • From Hanneke de Jonge on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen

    Graag gedaan. Denk het ook niet, maar mocht je het vinden dan hoor ik het graag van jou.

    Go to comment
    2021/07/30 at 11:02 am
  • From Simone on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen

    Dank je wel voor je snelle reactie! Ik vrees dat de kok zijn recepten niet zal prijsgeven maar wie weet. We blijven zoeken!

    Go to comment
    2021/07/25 at 9:31 am
  • From Hanneke de Jonge on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen

    Hoi Simone, dankjewel voor jouw bericht. Ben wel benieuwd naar de namen van deze sauzen. Echter mijn wereldse groene sauzen zijn koude sauzen welke gebaseerd zijn op verse groene kruiden. Maar laat me maar weten als je erachter gekomen bent welke sauzen je gegeten hebt in Frankrijk, wellicht kan ik daar ook nog recepten van maken.

    Go to comment
    2021/07/25 at 9:22 am
  • From Simone on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen

    Gisteravond gegeten in Frankrijk op terugweg van vakantie in heerlijk restaurant in Selestat en daar hadden ze toefjes van verschillende soorten saus bij het hoofdgerecht. Een daarvan was op basis van spinazie, meer weet ik er niet van helaas….vind jouw overzicht top maar denk dat een dergelijke saus er niet tussen zit toch? De ander was op basis van paprika, daar ga ik ook nog naar op zoek.

    Go to comment
    2021/07/25 at 9:05 am
  • From Hanneke de Jonge on Restaurant Floreyn in Amsterdam

    Hoi Melissa, het was ook fantastisch lekker. Ik ben nu een paar jaar na mijn maagverkleining en kan eigenlijk nog steeds niet eten en drinken tegelijk. Dat is heel erg jammer als je uit eten gaat. Wat ik doe is dat ik overal een nipje van neem, zodat ik toch de wijn/spijscombinatie kan proeven.

    Go to comment
    2021/07/21 at 9:54 am
  • From Melissa on Restaurant Floreyn in Amsterdam

    Hey! Wat klinkt het allemaal lekker! Enkel vraagje, mag je wel drinken en eten tegelijkertijd? Ik ben 4 dagen terug een maagverkleining ondergaan!

    Go to comment
    2021/07/21 at 9:27 am
  • From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk

    Hallo Nora, een tournedos wordt vaak opgebonden met een touwtje om een mooie ronde vorm te krijgen en te behouden in de pan. Het touwtje knip je na de bereiding eraf.

    Go to comment
    2021/05/30 at 10:16 am
  • From Nora on Verschillende soorten biefstuk

    hallo, ik zou heel graag weten waarom er touwtjes rond de beefsteak zijn.

    Go to comment
    2021/05/30 at 6:01 am
  • From Hanneke de Jonge on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

    Wat jammer om dit te lezen, ik heb hele goede ervaringen met dit apparaat en gebruik het al jaren dagelijks zonder problemen. Wellicht contact opnemen met de leverancier van het apparaat?

    Go to comment
    2021/05/15 at 10:48 am
  • From B.wijnand on Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90

    Ik heb deze Kenwood FPM 90 in 2020 gekregen en na de eerste keer deeg maken is de bovenkant van het deegmes stuk. Wat me erg stoort, naast de slechte kwaliteit van de constructie van het deegmes, is dat het onderdeel niet meer leverbaar is. De Kenwood 90 wordt helemaal niet meer geleverd. Vanwege productiefouten? Wie o wie kan me nog aan een deegmes helpen?

    Go to comment
    2021/05/12 at 10:56 am
  • From Hanneke de Jonge on Groene bladgroenten

    Beste Robbie, het zijn alle twee hele gezonde groenten, maar ik denk dat spinazie nog iets gezonder is door de ruime hoeveelheid goede stoffen die het bevat.

    Go to comment
    2021/04/21 at 6:39 am
  • From Robbie on Groene bladgroenten

    Is spinazie of paksoi gezonder

    M.V.G. Rob

    Go to comment
    2021/04/20 at 8:26 pm
  • From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk

    Hi Jan, nou ik betwijfel dit ook. Heb er tenminste nooit van gehoord. En het lijkt me hoe groter de koe, hoe groter de delen vlees zullen zijn toch?

    Go to comment
    2021/03/12 at 2:20 pm
  • From Jan Goutier on Verschillende soorten biefstuk

    Een vriend van ons beweert dat hoe dikker de ossenhaas hoe jonger de koe. Ik betwijfel dit. Daarbij gaat het volgens mij meer om de smaak dat het volume.

    Go to comment
    2021/03/12 at 11:16 am
  • From Hanneke de Jonge on Groene bladgroenten

    Hoi Bernadette, witlof is wel een bladgroente, maar geen groene bladgroente.

    Go to comment
    2021/02/07 at 6:19 pm
  • From Bernadette on Groene bladgroenten

    Dus witlof is geen groeneblad groente

    Go to comment
    2021/02/07 at 4:08 pm
  • From Hanneke de Jonge on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen

    Hoi Karmijn,
    Deze salsa lijkt me heerlijk, maar is volgens mij niet echt een groene kruidensaus.
    Dank voor het delen in ieder geval.

    Go to comment
    2021/01/18 at 12:45 pm
  • From Smaken van Karmijn on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen

    Salsa Pebre uit Chili!

    Go to comment
    2021/01/18 at 10:08 am
  • From Hanneke de Jonge on Wat kan je doen met wijnrestanten

    Dankjewel Alice, leuk om te vernemen.

    Go to comment
    2021/01/15 at 9:26 am
  • From Alice van der Steen on Wat kan je doen met wijnrestanten

    Wat een ontzettende leuke tips bedankt Groetjes, Alice van der Steen

    Go to comment
    2021/01/15 at 9:12 am
  • From Beste boeken voor roomijs en andere ijsdesserts | Broodbakken – ijs bereiden on Omrekenen van cups en spoons naar grammen

    […] Deze boeken uit de VS gebruiken vooral het niet erg precieze (en voor een patissier ergerlijke) kopjes-en-lepels maatsysteem. Omreken kan oa hier. […]

    Go to comment
    2020/12/30 at 11:32 am
  • From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er

    Hi Jerry, het beste kan je hiervoor een langkorrelige rijst gebruiken zoals bijvoorbeeld de Basmatirijst.

    Go to comment
    2020/12/21 at 1:37 pm
  • From Jerry Dekker on Welke rijstsoorten zijn er

    welke rijst geeft de grootste korrel? Ik vraag dit in verband met een nasi schotel die ik wil gaan maken.

    Go to comment
    2020/12/19 at 7:14 pm
  • From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk

    Hoi Mimi,
    Het ligt eraan hoe dik de entrecote aan een stuk is zou ik het in 45 minuten (rosé) bakken in de hete oven.
    Als je zeker wilt zijn over de juiste gaarheid gebruik dan een kernthermometer.
    Rare (rood) is tussen de 38ºC – 43ºC
    Medium-rare (rosé) tussen de 44ºC – 46ºC
    Medium tussen de 49ºC – 53ºC.
    Succes ermee!

    Go to comment
    2020/12/16 at 1:35 pm
  • From Mimi Hessels on Verschillende soorten biefstuk

    Hallo Hanneke!
    Zou ik een beef Wellington ook met entrecote kunnen bereiden en zo ja, hoe lang moet ik m dan laten bakken als het vlees 1.1 kg weegt?

    Go to comment
    2020/12/16 at 12:33 pm
  • From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk

    Hoi Mirjam, ja dat kan heel goed. Lijkt me lekker.

    Go to comment
    2020/12/16 at 11:54 am
  • From Mirjam on Verschillende soorten biefstuk

    Goedemiddag,

    Kan ik voor een beef wellington ook kalfsoester gebruiken?

    Go to comment
    2020/12/16 at 11:49 am
  • From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er

    Hallo Ellis, Dessertrijst kan worden gemaakt van gebroken rijst. Omdat het een gebroken korrel betreft, neemt deze snel veel vocht op. Voor dessertrijst wordt ook vaak een rondkorrelige kleefrijst gebruikt, die oorspronkelijk uit Italië komt. Deze korrels worden na het koken zacht en plakkerig omdat ze de eigenschap hebben veel vocht tijdens het koken op te nemen. Daarom is deze rijst geschikt voor het maken van pap of desserts. Deze rijst noemt men ook wel puddingrijst of paprijst.
    Waarom jouw rijstpap snel zuur wordt weet ik niet. Koel je het wel goed af voordat het de koelkast ingaat? En in de kant en klare rijstepap zitten natuurlijk conserveringsmiddelen waardoor het langer goed blijft. Hoop dat ik hiermee jouw vragen beantwoord heb.

    Go to comment
    2020/12/14 at 3:09 pm
  • From Ellis on Welke rijstsoorten zijn er

    hallo Hanneke,
    bij pap-rijst zie ik een andere verklaring dan ik ken. ik weet niet beter- en het staat ook vaak op de verpakking- dat het gebroken rijst is, de gebroken korrels die uit de goede rijst gezeefd wordt en omdat de korrel open ligt zijn zetmeel makkelijker afgeeft waardoor de pap beter bindt. vroeger waren er niet zoveel soorten en werd de pap-rijst dus altijd uit gewone rijst gezeefd.
    eigenlijk een restproduct, vandaar goedkoop. m'n leven lang heb ik graag div. soorten pap gegeten als toetje, zelf gemaakt is het voordelig en lekkerder dan kant en klaar
    nooit begrepen dat toetjes van de fabriek weken lang goed blijven terwijl de mijne in korte tijd zuur zijn?

    Go to comment
    2020/12/13 at 8:18 pm
  • From Hanneke de Jonge on Reacties

    Hallo Cor, wat een leuke tip van jou. Dankjewel, ga ik zeker in de toekomst iets mee doen.

    Go to comment
    2020/11/27 at 1:40 pm
  • From Cor on Reacties

    Hoi Hanneke
    Hierbij heb mischien ook iets waar jij en de mensen wat aan hebben
    Heb jij weleens gehoord van butter en eek?
    Ik ben zelf kok in Volendam en dit is een echt volendams recept
    Ik mag dan ook graag zien wat je maakt wij komen heul dicht in de buurt
    Hierbij het recept

    We nemen 1 pakje roomboter
    1 glas witte azijn
    1 glas water
    Een theelepel zwarte peper
    En zout naar smaak

    Doe dit alles bij elkaar en al roerend warm laten worden niet koken wand dan gaat het schiften als het warm is dan van het vuur halen en serveren over de vis dat kan van alles zijn van visticks tot aan tong kabeljauw enz

    Dit is een must voor mensen die dit nog nooit hebben geproefd

    En wat heel lekker is om van te voren stokbrood met tomaten saus uitgesmeerd en paprika klein gesneden met een klein beetje knoflook en geraspe kaas even in de oven tot het geheel gesmolten is de dan serveren daarna het hoofdgerecht komt de smaak van de saus perfect op zn plek gr uit Volendam en ik volg je vind het wel leuk.

    Go to comment
    2020/11/27 at 7:43 am
  • From Hanneke de Jonge on De voordelen van een multicooker

    Hoi Agnes, ik gebruik zelf geen multicooker. Weet zeker als je kookboek multicooker googled dat je ze dan zult vinden.

    Go to comment
    2020/11/26 at 7:46 am