Kabbel iets in ons gastenboek.
From Saladedressings
on
Go to commentSuper leuk om te horen, dankjewel Marten.
2022/06/07 at 7:47 amFrom Saladedressings
on
Go to commentWow, goeie info dit, thanks!
Ga er zeker een paar uitproberen.
2022/06/06 at 7:36 pmFrom Welke rijstsoorten zijn er
on
Go to commentBeste Maartje, ik zou daar een langkorrelige witte rijst of volkoren rijst voor nemen.
2022/04/02 at 7:28 amFrom Welke rijstsoorten zijn er
on
Go to commentWeet u welke rijst het best geschikt is om rijstmeel van te malen?
2022/04/02 at 6:49 amFrom Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
on
Go to commentDankjewel Martin, altijd heel fijn om dat te horen.
Groetjes, Hanneke
2022/03/27 at 4:07 pmFrom Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
on
Go to commentEen hele mooie site een prachtig naslagwerk
2022/03/27 at 3:09 pmFrom Granen en op graan lijkende producten
on
Go to commentBeste Jan, ebly en tarly zijn andere namen voor snelkooktarwe. Granen zoals tarwekorrels bevatten goede voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels. Ik ben geen voedingsdeskundige, maar ik zou zeggen dat vanwege de vezels tarwe een goede keuze is.
Mvg, Hanneke
2022/01/29 at 7:48 amFrom Granen en op graan lijkende producten
on
Go to commentWat met graanproducten zoals Ebly? Wat hebben die als voordeel of nadeel tov aardappelen
2022/01/28 at 5:32 pmFrom Culinair en cultureel genieten in St Nyk
on
Go to commentHallo Sahin, wat leuk om te lezen, dankjewel. Succes met het verwerken van de verse kruiden, je kunt er nog zoveel lekkers van maken. En wat leuk dat jullie naar Friesland gaan deze zomer, wij hebben het er erg fijn gehad zoals je hebt kunnen lezen. Groetjes, Hanneke
2022/01/27 at 7:59 amFrom Culinair en cultureel genieten in St Nyk
on
Go to commentHee, toevallig bij het googelen bij jou terecht gekomen. Op zoek naar wat ik kan doen met overgebleven verse kruiden. Ik had namelijk paling in ‘t groen gemaakt en er zijn nog zoveel kruiden over. Heel wat interessante tips ontdekt én ook originele en leuke recepten. We gaan aan de slag. En vanaf nu kijk ik wel af en toe eens op je blogs (deze zomer zo goed als zeker naar Friesland en daarover vond ik ook al fijne tips) én ook naar je website. Dank je wel en nog veel succes !
2022/01/26 at 2:26 pmFrom Verschillende soorten biefstuk
on
Go to commentBeste Erika,
Dat zal vast goed smaken van deze boer.
Het is een dikke entrecotes met been gesneden. Je kunt dit bereiden in een (grill)pan, op de barbecue of in de oven.
Haal het vlees minimaal een uur voor het bereiden uit de koelkast en dep het goed droog. Bestrooi het vlak voor het bakken met peper en zout.
Pan: gebruik een (grill)pan met een dikke bodem en laat deze goed heet worden. Laat er dan een klontje boter of olie in smelten en schroei de côte à l’os aan elke kant dicht, zo’n 2 minuten per kant. Gaar het dan verder op laag vuur tot de juiste kerntemperatuur.
Barbecue: zorg dat de kolen goed heet zijn voordat je de côte à l’os op de bbq legt.
Schroei het vlees aan beide zijden dicht en laat het daarna nog 15 minuten rustig verder garen aan de zijkant van het rooster.
Oven: verwarm de oven op 160° en schroei de twee kanten kort dicht in de pan.
Leg de côte à l’os in een schaal en laat hem 20 minuten garen in de oven.Laat de côte à l’os na de bereiding nog 10 minuten rusten onder zilverpapier.
Snijd het vlees dan in dunne plakken.Hoop dat je hier iets mee kunt.
Côte à l’os lijkt een beetje op de côte de boeuf, hier vind je een recept ervoor:
2021/11/11 at 11:02 amFrom Verschillende soorten biefstuk
on
Go to commentDag Hanneke
van een rundvriendelijke boer die zijn (weinig) runderen doorheen het jaar in grazige weiden en familieverband opkweekt heb ik een rundstuk gekocht dat bekend staat onder de franse benaming 'côte à l'os'
in het nederlands zou dit 'zesrib' of 'tussenrib' worden genoemd
hebt gij de juiste benaming ?
weet gij hoe ik die het best tafelbereid maak ?
hoe als ik geen braadpan heb waarin het stuk past ?dank u voor uw aandacht & antwoord
Erika
2021/11/11 at 9:13 amFrom Grand Café JAN! in Wergea
on
Go to commentHoi Boudewijn, ja het ziet er super uit he en wat leuk om te lezen dat je er geluncht hebt. Gaan wij ook nog eens doen.
2021/10/11 at 6:27 amFrom Grand Café JAN! in Wergea
on
Go to commentVandaag in het werkelijk prachtig en smaakvol verbouwde Grand café geluncht. Super broodjes en net ff anders als anders. 100% een aanrader. Dus ; net stinne, d'r hinne.
2021/10/10 at 1:33 pmFrom Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
on
Go to commentDankjewel voor de tip Jos.
2021/09/07 at 8:12 amFrom Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
on
Go to commentProbeer anders ergens anders je onderdeel te bestellen? Ik heb zelf hier een aantal keren onderdelen besteld; https://fixpart.nl/nl/appliances/kenwood-onderdelen-en-accessoires
2021/09/07 at 8:04 amFrom Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
on
Go to commentHoi Pieter, dat is jammer om te horen. Heb je contact opgenomen met de leverancier c.q. Kenwood? Ik had na een paar jaar ook een onderdeel kapot en dat kon ik gelukkig lokaal nog bestellen. Probeer het eens.
2021/08/03 at 1:30 pmFrom Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
on
Go to commentIk heb de Kenwood 90 inmiddels een jaar in gebruik en zeer tevreden.
Met het bereiden van het deeg brak inderdaad direct het deegmes en is ook nergens meer te krijgen.
Ik vind het een schande en zal zeker niet nog een met Kenwood in zee gaan.
2021/08/01 at 2:39 pmFrom De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
on
Go to commentGraag gedaan. Denk het ook niet, maar mocht je het vinden dan hoor ik het graag van jou.
2021/07/30 at 11:02 amFrom De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
on
Go to commentDank je wel voor je snelle reactie! Ik vrees dat de kok zijn recepten niet zal prijsgeven maar wie weet. We blijven zoeken!
2021/07/25 at 9:31 amFrom De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
on
Go to commentHoi Simone, dankjewel voor jouw bericht. Ben wel benieuwd naar de namen van deze sauzen. Echter mijn wereldse groene sauzen zijn koude sauzen welke gebaseerd zijn op verse groene kruiden. Maar laat me maar weten als je erachter gekomen bent welke sauzen je gegeten hebt in Frankrijk, wellicht kan ik daar ook nog recepten van maken.
2021/07/25 at 9:22 amFrom De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
on
Go to commentGisteravond gegeten in Frankrijk op terugweg van vakantie in heerlijk restaurant in Selestat en daar hadden ze toefjes van verschillende soorten saus bij het hoofdgerecht. Een daarvan was op basis van spinazie, meer weet ik er niet van helaas….vind jouw overzicht top maar denk dat een dergelijke saus er niet tussen zit toch? De ander was op basis van paprika, daar ga ik ook nog naar op zoek.
2021/07/25 at 9:05 amFrom Restaurant Floreyn in Amsterdam
on
Go to commentHoi Melissa, het was ook fantastisch lekker. Ik ben nu een paar jaar na mijn maagverkleining en kan eigenlijk nog steeds niet eten en drinken tegelijk. Dat is heel erg jammer als je uit eten gaat. Wat ik doe is dat ik overal een nipje van neem, zodat ik toch de wijn/spijscombinatie kan proeven.
2021/07/21 at 9:54 amFrom Restaurant Floreyn in Amsterdam
on
Go to commentHey! Wat klinkt het allemaal lekker! Enkel vraagje, mag je wel drinken en eten tegelijkertijd? Ik ben 4 dagen terug een maagverkleining ondergaan!
2021/07/21 at 9:27 amFrom Verschillende soorten biefstuk
on
Go to commentHallo Nora, een tournedos wordt vaak opgebonden met een touwtje om een mooie ronde vorm te krijgen en te behouden in de pan. Het touwtje knip je na de bereiding eraf.
2021/05/30 at 10:16 amFrom Verschillende soorten biefstuk
on
Go to commenthallo, ik zou heel graag weten waarom er touwtjes rond de beefsteak zijn.
2021/05/30 at 6:01 amFrom Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
on
Go to commentWat jammer om dit te lezen, ik heb hele goede ervaringen met dit apparaat en gebruik het al jaren dagelijks zonder problemen. Wellicht contact opnemen met de leverancier van het apparaat?
2021/05/15 at 10:48 amFrom Kenwood Foodprocessor Multipro Sense FPM90
on
Go to commentIk heb deze Kenwood FPM 90 in 2020 gekregen en na de eerste keer deeg maken is de bovenkant van het deegmes stuk. Wat me erg stoort, naast de slechte kwaliteit van de constructie van het deegmes, is dat het onderdeel niet meer leverbaar is. De Kenwood 90 wordt helemaal niet meer geleverd. Vanwege productiefouten? Wie o wie kan me nog aan een deegmes helpen?
2021/05/12 at 10:56 amFrom Groene bladgroenten
on
Go to commentBeste Robbie, het zijn alle twee hele gezonde groenten, maar ik denk dat spinazie nog iets gezonder is door de ruime hoeveelheid goede stoffen die het bevat.
2021/04/21 at 6:39 amFrom Groene bladgroenten
on
Go to commentIs spinazie of paksoi gezonder
M.V.G. Rob
2021/04/20 at 8:26 pmFrom Verschillende soorten biefstuk
on
Go to commentHi Jan, nou ik betwijfel dit ook. Heb er tenminste nooit van gehoord. En het lijkt me hoe groter de koe, hoe groter de delen vlees zullen zijn toch?
2021/03/12 at 2:20 pmFrom Verschillende soorten biefstuk
on
Go to commentEen vriend van ons beweert dat hoe dikker de ossenhaas hoe jonger de koe. Ik betwijfel dit. Daarbij gaat het volgens mij meer om de smaak dat het volume.
2021/03/12 at 11:16 amFrom Groene bladgroenten
on
Go to commentHoi Bernadette, witlof is wel een bladgroente, maar geen groene bladgroente.
2021/02/07 at 6:19 pmFrom Groene bladgroenten
on
Go to commentDus witlof is geen groeneblad groente
2021/02/07 at 4:08 pmFrom De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
on
Go to commentHoi Karmijn,
Deze salsa lijkt me heerlijk, maar is volgens mij niet echt een groene kruidensaus.
Dank voor het delen in ieder geval.
2021/01/18 at 12:45 pmFrom De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
on
Go to commentSalsa Pebre uit Chili!
2021/01/18 at 10:08 amFrom Wat kan je doen met wijnrestanten
on
Go to commentDankjewel Alice, leuk om te vernemen.
2021/01/15 at 9:26 amFrom Wat kan je doen met wijnrestanten
on
Go to commentWat een ontzettende leuke tips bedankt Groetjes, Alice van der Steen
2021/01/15 at 9:12 amFrom Omrekenen van cups en spoons naar grammen
on
Go to comment[…] Deze boeken uit de VS gebruiken vooral het niet erg precieze (en voor een patissier ergerlijke) kopjes-en-lepels maatsysteem. Omreken kan oa hier. […]
2020/12/30 at 11:32 amFrom Welke rijstsoorten zijn er
on
Go to commentHi Jerry, het beste kan je hiervoor een langkorrelige rijst gebruiken zoals bijvoorbeeld de Basmatirijst.
2020/12/21 at 1:37 pmFrom Welke rijstsoorten zijn er
on
Go to commentwelke rijst geeft de grootste korrel? Ik vraag dit in verband met een nasi schotel die ik wil gaan maken.
2020/12/19 at 7:14 pmFrom Verschillende soorten biefstuk
on
Go to commentHoi Mimi,
Het ligt eraan hoe dik de entrecote aan een stuk is zou ik het in 45 minuten (rosé) bakken in de hete oven.
Als je zeker wilt zijn over de juiste gaarheid gebruik dan een kernthermometer.
Rare (rood) is tussen de 38ºC – 43ºC
Medium-rare (rosé) tussen de 44ºC – 46ºC
Medium tussen de 49ºC – 53ºC.
Succes ermee!
2020/12/16 at 1:35 pmFrom Verschillende soorten biefstuk
on
Go to commentHallo Hanneke!
Zou ik een beef Wellington ook met entrecote kunnen bereiden en zo ja, hoe lang moet ik m dan laten bakken als het vlees 1.1 kg weegt?
2020/12/16 at 12:33 pmFrom Verschillende soorten biefstuk
on
Go to commentHoi Mirjam, ja dat kan heel goed. Lijkt me lekker.
2020/12/16 at 11:54 amFrom Verschillende soorten biefstuk
on
Go to commentGoedemiddag,
Kan ik voor een beef wellington ook kalfsoester gebruiken?
2020/12/16 at 11:49 amFrom Welke rijstsoorten zijn er
on
Go to commentHallo Ellis, Dessertrijst kan worden gemaakt van gebroken rijst. Omdat het een gebroken korrel betreft, neemt deze snel veel vocht op. Voor dessertrijst wordt ook vaak een rondkorrelige kleefrijst gebruikt, die oorspronkelijk uit Italië komt. Deze korrels worden na het koken zacht en plakkerig omdat ze de eigenschap hebben veel vocht tijdens het koken op te nemen. Daarom is deze rijst geschikt voor het maken van pap of desserts. Deze rijst noemt men ook wel puddingrijst of paprijst.
Waarom jouw rijstpap snel zuur wordt weet ik niet. Koel je het wel goed af voordat het de koelkast ingaat? En in de kant en klare rijstepap zitten natuurlijk conserveringsmiddelen waardoor het langer goed blijft. Hoop dat ik hiermee jouw vragen beantwoord heb.
2020/12/14 at 3:09 pmFrom Welke rijstsoorten zijn er
on
Go to commenthallo Hanneke,
bij pap-rijst zie ik een andere verklaring dan ik ken. ik weet niet beter- en het staat ook vaak op de verpakking- dat het gebroken rijst is, de gebroken korrels die uit de goede rijst gezeefd wordt en omdat de korrel open ligt zijn zetmeel makkelijker afgeeft waardoor de pap beter bindt. vroeger waren er niet zoveel soorten en werd de pap-rijst dus altijd uit gewone rijst gezeefd.
eigenlijk een restproduct, vandaar goedkoop. m'n leven lang heb ik graag div. soorten pap gegeten als toetje, zelf gemaakt is het voordelig en lekkerder dan kant en klaar
nooit begrepen dat toetjes van de fabriek weken lang goed blijven terwijl de mijne in korte tijd zuur zijn?
2020/12/13 at 8:18 pmFrom Reacties
on
Go to commentHallo Cor, wat een leuke tip van jou. Dankjewel, ga ik zeker in de toekomst iets mee doen.
2020/11/27 at 1:40 pmFrom Reacties
on
Go to commentHoi Hanneke
Hierbij heb mischien ook iets waar jij en de mensen wat aan hebben
Heb jij weleens gehoord van butter en eek?
Ik ben zelf kok in Volendam en dit is een echt volendams recept
Ik mag dan ook graag zien wat je maakt wij komen heul dicht in de buurt
Hierbij het receptWe nemen 1 pakje roomboter
1 glas witte azijn
1 glas water
Een theelepel zwarte peper
En zout naar smaakDoe dit alles bij elkaar en al roerend warm laten worden niet koken wand dan gaat het schiften als het warm is dan van het vuur halen en serveren over de vis dat kan van alles zijn van visticks tot aan tong kabeljauw enz
Dit is een must voor mensen die dit nog nooit hebben geproefd
En wat heel lekker is om van te voren stokbrood met tomaten saus uitgesmeerd en paprika klein gesneden met een klein beetje knoflook en geraspe kaas even in de oven tot het geheel gesmolten is de dan serveren daarna het hoofdgerecht komt de smaak van de saus perfect op zn plek gr uit Volendam en ik volg je vind het wel leuk.
2020/11/27 at 7:43 amFrom De voordelen van een multicooker
on
Go to commentHoi Agnes, ik gebruik zelf geen multicooker. Weet zeker als je kookboek multicooker googled dat je ze dan zult vinden.
2020/11/26 at 7:46 am
Ab Schut
november 15, 2020 @ 1:51 pm
Leuk je gezien te hebben in de krant, wij waren je een beetje kwijt maar ik heb nog iets moois voor je namelijk het naamplaatje van H de Jonge wat op de oude zaak zat mail mij je adres een keer breng ik het bij je.
Els Collignon
november 15, 2020 @ 1:53 pm
Las een artikel over u en zeer geïnteresseerd geraakt! Goede opmerking over de knoflook! Beaam ik volledig! Met vriendelijke groet,
Thea Mertens
november 15, 2020 @ 1:55 pm
Lieve Hanneke, wat een genot moet dat zijn…Ik heb reuma en moet eerdaags geopereerd worden aan mijn linker duim wil zo graag leren koken in MC maar nergens vind ik gewoon antwoordt op een simpele vraag hoeveel water moet er bij groente?….Kan je aardappels en groente tegelijk doen?….hoeveel boter moet er bij vlees enz…kunt u me een site benoemen waar ik terecht kan
Hanneke de Jonge
november 15, 2020 @ 2:12 pm
Dankjewel Thea, hoop dat de operatie goed gelukt is en jij goed hersteld bent. Je kunt natuurlijk altijd op deze site terecht voor de antwoorden hierop. Bij elk recept vermeld ik wel hoeveel boter of olie je gebruiken moet. Groente kan je het beste koken in een pan waar de groente net onder het water staat. In mijn blog: Hoe lang moet je groente koken vind je nog meer informatie.
Hanneke de Jonge
november 15, 2020 @ 2:13 pm
Dankjewel voor je reactie Els
Hanneke de Jonge
november 15, 2020 @ 2:14 pm
Hoi Ab, dankjewel en nu heb je mij weer gevonden (haha). Wat mooi dat je het naambordje van mijn vader bewaard hebt. Ontvang het graag een keertje van. Lieve Groet, Hanneke
Cor
november 27, 2020 @ 7:43 am
Hoi Hanneke
Hierbij heb mischien ook iets waar jij en de mensen wat aan hebben
Heb jij weleens gehoord van butter en eek?
Ik ben zelf kok in Volendam en dit is een echt volendams recept
Ik mag dan ook graag zien wat je maakt wij komen heul dicht in de buurt
Hierbij het recept
We nemen 1 pakje roomboter
1 glas witte azijn
1 glas water
Een theelepel zwarte peper
En zout naar smaak
Doe dit alles bij elkaar en al roerend warm laten worden niet koken wand dan gaat het schiften als het warm is dan van het vuur halen en serveren over de vis dat kan van alles zijn van visticks tot aan tong kabeljauw enz
Dit is een must voor mensen die dit nog nooit hebben geproefd
En wat heel lekker is om van te voren stokbrood met tomaten saus uitgesmeerd en paprika klein gesneden met een klein beetje knoflook en geraspe kaas even in de oven tot het geheel gesmolten is de dan serveren daarna het hoofdgerecht komt de smaak van de saus perfect op zn plek gr uit Volendam en ik volg je vind het wel leuk.
Hanneke de Jonge
november 27, 2020 @ 1:40 pm
Hallo Cor, wat een leuke tip van jou. Dankjewel, ga ik zeker in de toekomst iets mee doen.