Kabbel iets in ons gastenboek.
From Deel een Koe in Zeewolde
on
Go to commentBeste Hermien, dan moet je even contact opnemen met Gerrit zelf. Ik heb alleen een blog over hem geschreven, heb er verder niets mee te maken.
Groeten, Hanneke
2024/07/23 at 1:01 pmFrom Deel een Koe in Zeewolde
on
Go to commentGerrit is er binnenkort weer een natuurmonumenten koe?
2024/07/23 at 12:06 pmFrom Wat zijn knolgroenten
on
Go to commentJe kunt koolrabi op diverse manieren bereiden, hier vind je de recepten ervoor: https://www.culinea.nl/recept-zoeken/?recept-categorie=&recept-keuken=&sorteren=&ingredienten=&zoekwoord=koolrabi
2024/06/24 at 8:01 amFrom Wat zijn knolgroenten
on
Go to comment[…] koolrabi is niet hetzelfde als koolraap. Hoewel het beide knollen zijn, zijn ze echt verschillende. De koolrabi groeit boven de grond en de koolraap eronder, […]
2024/06/23 at 10:35 amFrom De Slotplaats in Bakkeveen
on
Go to commentNiets te danken, jullie bedankt voor de geweldige ervaring, het heerlijke eten en de relaxte ambiance. Ik kom graag nog een keertje terug om bij jullie hiervan te genieten.
Met culinaire groet, Hanneke
2024/06/08 at 3:49 pmFrom De Slotplaats in Bakkeveen
on
Go to commentBedankt voor je mooie blog over onze Slotplaats Hanneke, en wat was het leuk jou te mogen ontvangen en ontmoeten. Met veel plezier lezen wij jouw verslag, een echt: 'ontdek waar je bent, proef waar je eet' beleving. Precies zoals wij het bedoelen. Van harte welkom in Bakkeveen (Friesland) bij restaurant De Slotplaats.
2024/06/08 at 3:38 pmFrom Omrekenen van cups en spoons naar grammen
on
Go to commentHoi Syl, goede vraag. Ik ga ermee aan de slag.
Groetjes, Hanneke
2024/06/05 at 3:00 pmFrom Omrekenen van cups en spoons naar grammen
on
Go to commentHoi,
Heb je toevallig ook een omreken tabel van gedroogde bonen en linzen?
Ik kom in recepten heel vaak 1 cup gedroogde linzen tegen of 2 cups gedroogde zwarte bonenHier worstel ik ook mee. 2/3 cup gedroogde kikkererwten. Hoeveel gram is dat?
2024/06/05 at 12:33 pmFrom De Slotplaats in Bakkeveen
on
Go to commentDankjewel Ingrid, we hebben ook heel erg genoten. Het was de rit waard!
Groetjes, Hanneke
2024/05/20 at 2:04 pmFrom De Slotplaats in Bakkeveen
on
Go to commentGerechten waarbij je alle superlatieven voor heerlijk eten kan gebruiken. Goed beschreven en t water loopt je in de mond bij het lezen!
2024/05/20 at 1:59 pmFrom De Aziatische keuken
on
Go to commentHoi Kimberley, leuk om te horen. Dankjewel!
Groetjes, Hanneke
2024/04/25 at 12:07 pmFrom De Aziatische keuken
on
Go to commentzo erg lekker. ik heb het zelf het gemaakt
2024/04/25 at 12:05 pmFrom Een half jaar na de gastric sleeve operatie
on
Go to commentHoi Beppie, de eerste tijd zal dat nog moeilijk zijn. Maar daarna kan je gaan genieten van gezellig tafelen, weliswaar met kleine hapjes. Ik ga nu regelmatig uit eten, kan niet alles op maar geniet er wel van. Heel veel succes met het traject.
Groetjes, Hanneke
2024/04/07 at 7:24 amFrom Een half jaar na de gastric sleeve operatie
on
Go to commentHoi Hanneke, ik krijg 19 april een gastric bypass operatie en ik jouw van lekker gezellig tafelen. Is dat na de eerste moeilijke tijd nog wel mogelijk?
Groetjes Beppie
2024/04/06 at 10:02 pmFrom Dinerfeestje in je tuin?
on
Go to commentOja wat stom nu zie ik het pas 🙂
Evelien
2024/03/08 at 6:43 pmFrom Dinerfeestje in je tuin?
on
Go to commentHoi Evelien, er staan linkjes bij (in het paars) voor recepten.
Groetjes, Hanneke
2024/03/04 at 8:02 amFrom Dinerfeestje in je tuin?
on
Go to commentIk had het wel handig gevonden met linkjes erbij voor recept ideeën.
2024/03/03 at 9:27 pmFrom Groenten en fruit op de barbecue
on
Go to comment[…] in de tuin vinden plaats in de zomer, dus serveer ook zomerse gerechten. Zet bijvoorbeeld de barbecue aan om groente, zoals paprika, courgette, champignons en ui, te grillen of om vlees op te leggen. […]
2024/02/22 at 10:15 amFrom Michiel Wigman | Dutch Whisky Connection deel 1
on
Go to commentDankjewel
2024/01/26 at 8:39 amFrom Michiel Wigman | Dutch Whisky Connection deel 1
on
Go to commentHEEL LEUK VERHAAL EN NUTIGE INFORMATIE (TOT IN ALKMAAR DE GROTE KERK ) 2024
2024/01/25 at 7:19 pmFrom Verschillende soorten biefstuk
on
Go to commentHoi Merel,
Ja je kunt ook van rosbief een beef Wellington maken. Ik zou deze dan niet te ver doorbakken. Je kunt het beste een kernthermometer gebruiken om zeker te zijn dat het vlees goed gegaard is. Haal de beef Wellington dan uit de oven bij 50-52 graden en laat het dan rusten (dan gaart hij nog iets verder).
Hieronder de kerntemperaturen voor rosbief:
Bijna rauw: 40-45 graden
Rood: 45-55 graden
Rosé; 55- 60 graden
Succes ermee, Hanneke
2023/12/15 at 9:59 amFrom Verschillende soorten biefstuk
on
Go to commentGoedemorgen Hanneke,
Ik mis het stukje rosbief in uw lijst en vraag mij eigen af of ik dit ook voor een Beef Wellington kan gebruiken. Kleine beurs, normaal gebruik ik er Ossenhaas voor.met vriendelijke groet Merel
2023/12/15 at 9:25 amFrom De tafel dekken voor een etentje thuis
on
Go to comment[…] Lees ook mijn blogs: Stressvrije feestdagen en De tafel dekken voor een etentje thuis. […]
2023/12/12 at 10:20 amFrom Aardappelsoorten
on
Go to comment[…] zijn een populaire keuze als bijgerecht bij burgers en sandwiches. Snijd de aardappelen in wigvormige stukken en meng ze met olijfolie, zout, peper en je favoriete kruiden zoals […]
2023/12/04 at 4:48 pmFrom Stressvrije feestdagen
on
Go to comment[…] ook mijn blogs: Stressvrije feestdagen en De tafel dekken voor een etentje […]
2023/11/22 at 9:34 amFrom Stressvrije feestdagen
on
Go to commentDankjewel Peep, altijd fijn om te horen. Weet je al wat je met de feestdagen gaat eten?
Met vriendelijke groeten, Hanneke
2023/11/17 at 9:35 amFrom Stressvrije feestdagen
on
Go to commentWat heb je weer prachtige tips om de kerst voor te bereiden. Begin met de ansichtkaarten top. Mijn gezelschap is niet meer dan
vier personen, jou tip om naar slager te gaan klinkt goed mijn oren. Zal je recepten volgen. Succes !!!
2023/11/16 at 7:13 pmFrom Etenswaren die je niet in de koelkast kunt bewaren
on
Go to commentDankjewel Maurits, fijn om te horen.
Groeten, Hanneke
2023/11/10 at 8:01 amFrom Etenswaren die je niet in de koelkast kunt bewaren
on
Go to commentDankje, nuttig artikel
2023/11/09 at 11:26 pmFrom Omrekenen van cups en spoons naar grammen
on
Go to commentHallo Raymond, dat is een hele goede van jou. Ik ga er gelijk mee aan de slag.
Groetjes, Hanneke
2023/10/29 at 10:15 amFrom Omrekenen van cups en spoons naar grammen
on
Go to commentHeb je toevallig ook een omreken tabel van gedroogde bonen en linzen?
Ik kom in recepten heel vaak 1 cup gedroogde linzen tegen of 2 cups gedroogde zwarte bonen
2023/10/29 at 6:46 amFrom Grand Café JAN! in Wergea
on
Go to commentGoedemorgen Lieke,
Wil je hiervoor svp contact opnemen met het restaurant zelf?
info@grandcafejan.nl tel. 058 785 2903Groetjes, Hanneke
2023/10/25 at 8:07 amFrom Grand Café JAN! in Wergea
on
Go to commentGoedenavond, kan ik reserveren voor 4 personen zaterdag 11 november?
Om 19.00
2023/10/24 at 5:27 pmFrom Keto Dieet: wat mag je wel en niet eten?
on
Go to commentBeste Ruud, sojamelk is ook een acceptabele keuze voor het keto-dieet, omdat het alleen dat heeft: 2 gram van netto koolhydraten (per kopje). Wel een iets minder populaire versie vanwege het lagere vetgehalte.
Groetjes, Hanneke
2023/09/25 at 7:33 amFrom Keto Dieet: wat mag je wel en niet eten?
on
Go to commentPast een soja-drink (Alpro) in een Keto dieet?
2023/09/25 at 6:23 amFrom Verschillende soorten biefstuk
on
Go to commentGoedemorgen, Als het goed is zit er geen grote zeen of vlies in de tournedos. Het kan zijn dat de ossenhaas niet goed schoongemaakt is en dat er aan de buitenkant nog een vliesje is blijven zitten, maar dit lijkt mij onwaarschijnlijk. Als het vlees supermals was, zal het een tournedos geweest zijn. Zo niet, dan is het waarschijnlijk een ander soort steak geweest. Hoop dat je hier iets mee kan.
Groeten, Hanneke
2023/08/24 at 7:59 amFrom Verschillende soorten biefstuk
on
Go to commentBeste Hanneke,
Op restaurant had ik een tournedos besteld. Echter zat er een grote zeen en vlies. Ik vroeg dit nog na maar het zou echt een tournedos zijn. Smaak was goed maar mijn inziens was het eerder longhaas. Wat denkt u? Alvast bedankt.
2023/08/24 at 7:25 amFrom Hoe kan je eten minder pittig maken
on
Go to commentHallo Marat, goed om te horen dat je wat aan deze tips hebt gehad. Dankjewel voor het delen.
Groetjes, Hanneke
2023/08/17 at 7:02 amFrom Hoe kan je eten minder pittig maken
on
Go to commentBedankt!
Heel goed gelukt,.. het eten was te pittig (curry saus) en met wat balsamico, en honing.. plus wat tahin (ipv pondakaas) weer af kunnen koelen 🙂
Groet en succes,
Marat uit Rotterdam
2023/08/16 at 9:55 pmFrom Waarom een composiet aanrechtblad
on
Go to commentHoi Betsy, wat jammer dat je er geen goede ervaringen mee hebt. Ben je met deze klachten wel bij de leverancier geweest?
Groeten, Hanneke
2023/08/13 at 7:21 amFrom Waarom een composiet aanrechtblad
on
Go to commentComposiet is in mijn ervaring alles behalve makkelijk en bestendig. Zal er nooit meer voor kiezen. Wordt echt lelijk en geen mens weet hoe het echt schoongemaakt moet worden. Moe vN alle tegenstrijdige bericht berust ik in n werkblad dat er echt niet mooier op wordt en neem snel een natuursteen blad. Betaal met liefde verl meer, composiet is wat mij betreft goedkoop: duurkoop
2023/08/13 at 5:29 amFrom Hemelse bonbons van Justin
on
Go to commentHallo Henk, ik zal het aan de bonbon maker doorgeven! Ze zijn inderdaad stuk voor stuk heerlijk.
Groeten, Hanneke
2023/08/02 at 6:53 amFrom Hemelse bonbons van Justin
on
Go to commentHoi Jeanette, dankjewel. En die bonbons zijn inderdaad hemels. En wat een prachtige foto's heb jij ervan gemaakt, zulke mooie kan ik er niet van maken, daarom heb ik ze graag van jou gebruikt. Fijn om te horen en leuk om een keertje af te spreken inderdaad.
Groetjes, Hanneke
2023/08/02 at 6:52 amFrom Hemelse bonbons van Justin
on
Go to commentWat een leuk en lekker lezend stukje.
De bonbons van Justin zijn inderdaad hemels . Het was dan ook een genot om deze te mogen fotograferen. Ik ben heel erg trots dat het hem en zijn team verder gaat brengen. Ik ben naast fotograaf ook hobby kok en zal dan ook dankbaar gebruik maken van de recepten die je hebt gepost.Wie weet spreken we elkaar eens.
Groetjes Jeannette (Shootilicious)
2023/08/01 at 7:14 pmFrom Hemelse bonbons van Justin
on
Go to commentWanneer kom jy Suid-Afrika toe sodat ons dit ook kan proe. Ons is mal oor tjoklets en sou dit baie graag proe. Ek skrywe aspris in afrikaans sodat jy solank die taal kan leer. Créme Brûlée lyk me wel wat. Afgewissel met lavender en boekweit. En natuurlik n slokkie berenburger. Vat maar n klompie saam na Suid-Afrika. De deur staan oop vir jou en vriend(in) hoop ons sien julle gou.
2023/08/01 at 2:55 pmFrom Van der Valk Hotel 3.0
on
Go to commentHoi Riet, wat leuk dat je zo enthousiast bent over dit hotel en de andere Van der Valk Hotels. Dit hotel in Gorinchem is echt een aanrader!
Groeten, Hanneke
2023/07/31 at 11:43 amFrom Van der Valk Hotel 3.0
on
Go to commentGEWELDIGE AMBIANCE, IK BEN SPRAKELOOS IN ONS MOOIE GORINCHEM.
WE STIJGEN ALLEEN MAAR IN WAARDE MET ZO,N PRACHTIG HOTEL.
EN DAN DA KAMERS ,HOE MOOI IS DAT.
EN DAN NOG EEN CASINO ERBIJ.
ECHT SCHITTEREN ,EN WE ZIJN VAKER IN VAN DE VALK HOTELS GEWEEST. MET OUD EN NIEUW IN GILZE JAAREN GELEDEN ,JAREN NEGENTIG EN NOG ERGENS . IK HEB NOG NOOIT ZO,N MOOI FEEST MEEGEMAAKT ALS IN GILZE REIJEN WAT EEN FEEST.
OPLAATST NOG MET EEN IJSCOKAR. IK WIST NIET WAT IK ZAG.
ALS IK DAT HAD GEWETEN HAD IK EERDER GEGAAN. TOPPY VRIENDELIJKE GROET RIETKOLBACH@LIVE.NL
2023/07/29 at 2:01 pmFrom Weekendje genieten in Gorinchem
on
Go to commentDankjewel Ingrid, leuk om te horen. Het was er ook prachtig, we hebben genoten.
Groetjes, Hanneke
2023/07/28 at 11:25 amFrom Weekendje genieten in Gorinchem
on
Go to commentWat een prachtige beschrijving Hanneke! Heel Gorinchem goed op de kaart gezet.
2023/07/28 at 9:54 amFrom Weekendje genieten in Gorinchem
on
Go to commentLeuk Jacqueline, dankjewel. Dat is ook de bedoeling ervan 🙂
Groetjes, Hanneke
2023/07/27 at 4:45 pm
Ab Schut
november 15, 2020 @ 1:51 pm
Leuk je gezien te hebben in de krant, wij waren je een beetje kwijt maar ik heb nog iets moois voor je namelijk het naamplaatje van H de Jonge wat op de oude zaak zat mail mij je adres een keer breng ik het bij je.
Els Collignon
november 15, 2020 @ 1:53 pm
Las een artikel over u en zeer geĂŻnteresseerd geraakt! Goede opmerking over de knoflook! Beaam ik volledig! Met vriendelijke groet,
Thea Mertens
november 15, 2020 @ 1:55 pm
Lieve Hanneke, wat een genot moet dat zijn…Ik heb reuma en moet eerdaags geopereerd worden aan mijn linker duim wil zo graag leren koken in MC maar nergens vind ik gewoon antwoordt op een simpele vraag hoeveel water moet er bij groente?….Kan je aardappels en groente tegelijk doen?….hoeveel boter moet er bij vlees enz…kunt u me een site benoemen waar ik terecht kan
Hanneke de Jonge
november 15, 2020 @ 2:12 pm
Dankjewel Thea, hoop dat de operatie goed gelukt is en jij goed hersteld bent. Je kunt natuurlijk altijd op deze site terecht voor de antwoorden hierop. Bij elk recept vermeld ik wel hoeveel boter of olie je gebruiken moet. Groente kan je het beste koken in een pan waar de groente net onder het water staat. In mijn blog: Hoe lang moet je groente koken vind je nog meer informatie.
Hanneke de Jonge
november 15, 2020 @ 2:13 pm
Dankjewel voor je reactie Els
Hanneke de Jonge
november 15, 2020 @ 2:14 pm
Hoi Ab, dankjewel en nu heb je mij weer gevonden (haha). Wat mooi dat je het naambordje van mijn vader bewaard hebt. Ontvang het graag een keertje van. Lieve Groet, Hanneke
Cor
november 27, 2020 @ 7:43 am
Hoi Hanneke
Hierbij heb mischien ook iets waar jij en de mensen wat aan hebben
Heb jij weleens gehoord van butter en eek?
Ik ben zelf kok in Volendam en dit is een echt volendams recept
Ik mag dan ook graag zien wat je maakt wij komen heul dicht in de buurt
Hierbij het recept
We nemen 1 pakje roomboter
1 glas witte azijn
1 glas water
Een theelepel zwarte peper
En zout naar smaak
Doe dit alles bij elkaar en al roerend warm laten worden niet koken wand dan gaat het schiften als het warm is dan van het vuur halen en serveren over de vis dat kan van alles zijn van visticks tot aan tong kabeljauw enz
Dit is een must voor mensen die dit nog nooit hebben geproefd
En wat heel lekker is om van te voren stokbrood met tomaten saus uitgesmeerd en paprika klein gesneden met een klein beetje knoflook en geraspe kaas even in de oven tot het geheel gesmolten is de dan serveren daarna het hoofdgerecht komt de smaak van de saus perfect op zn plek gr uit Volendam en ik volg je vind het wel leuk.
Hanneke de Jonge
november 27, 2020 @ 1:40 pm
Hallo Cor, wat een leuke tip van jou. Dankjewel, ga ik zeker in de toekomst iets mee doen.