Kabbel iets in ons gastenboek.

  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Groene bladgroenten

    Beste Robbie, het zijn alle twee hele gezonde groenten, maar ik denk dat spinazie nog iets gezonder is door de ruime hoeveelheid goede stoffen die het bevat.

    Go to comment
    2021/04/21 at 6:39 am
  • Avatar

    From Robbie on Groene bladgroenten

    Is spinazie of paksoi gezonder

    M.V.G. Rob

    Go to comment
    2021/04/20 at 8:26 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk

    Hi Jan, nou ik betwijfel dit ook. Heb er tenminste nooit van gehoord. En het lijkt me hoe groter de koe, hoe groter de delen vlees zullen zijn toch?

    Go to comment
    2021/03/12 at 2:20 pm
  • Avatar

    From Jan Goutier on Verschillende soorten biefstuk

    Een vriend van ons beweert dat hoe dikker de ossenhaas hoe jonger de koe. Ik betwijfel dit. Daarbij gaat het volgens mij meer om de smaak dat het volume.

    Go to comment
    2021/03/12 at 11:16 am
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Groene bladgroenten

    Hoi Bernadette, witlof is wel een bladgroente, maar geen groene bladgroente.

    Go to comment
    2021/02/07 at 6:19 pm
  • Avatar

    From Bernadette on Groene bladgroenten

    Dus witlof is geen groeneblad groente

    Go to comment
    2021/02/07 at 4:08 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen

    Hoi Karmijn,
    Deze salsa lijkt me heerlijk, maar is volgens mij niet echt een groene kruidensaus.
    Dank voor het delen in ieder geval.

    Go to comment
    2021/01/18 at 12:45 pm
  • Avatar

    From Smaken van Karmijn on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen

    Salsa Pebre uit Chili!

    Go to comment
    2021/01/18 at 10:08 am
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Wat kan je doen met wijnrestanten

    Dankjewel Alice, leuk om te vernemen.

    Go to comment
    2021/01/15 at 9:26 am
  • Avatar

    From Alice van der Steen on Wat kan je doen met wijnrestanten

    Wat een ontzettende leuke tips bedankt Groetjes, Alice van der Steen

    Go to comment
    2021/01/15 at 9:12 am
  • From Beste boeken voor roomijs en andere ijsdesserts | Broodbakken – ijs bereiden on Omrekenen van cups en spoons naar grammen

    […] Deze boeken uit de VS gebruiken vooral het niet erg precieze (en voor een patissier ergerlijke) kopjes-en-lepels maatsysteem. Omreken kan oa hier. […]

    Go to comment
    2020/12/30 at 11:32 am
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er

    Hi Jerry, het beste kan je hiervoor een langkorrelige rijst gebruiken zoals bijvoorbeeld de Basmatirijst.

    Go to comment
    2020/12/21 at 1:37 pm
  • Avatar

    From Jerry Dekker on Welke rijstsoorten zijn er

    welke rijst geeft de grootste korrel? Ik vraag dit in verband met een nasi schotel die ik wil gaan maken.

    Go to comment
    2020/12/19 at 7:14 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk

    Hoi Mimi,
    Het ligt eraan hoe dik de entrecote aan een stuk is zou ik het in 45 minuten (rosé) bakken in de hete oven.
    Als je zeker wilt zijn over de juiste gaarheid gebruik dan een kernthermometer.
    Rare (rood) is tussen de 38ºC – 43ºC
    Medium-rare (rosé) tussen de 44ºC – 46ºC
    Medium tussen de 49ºC – 53ºC.
    Succes ermee!

    Go to comment
    2020/12/16 at 1:35 pm
  • Avatar

    From Mimi Hessels on Verschillende soorten biefstuk

    Hallo Hanneke!
    Zou ik een beef Wellington ook met entrecote kunnen bereiden en zo ja, hoe lang moet ik m dan laten bakken als het vlees 1.1 kg weegt?

    Go to comment
    2020/12/16 at 12:33 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk

    Hoi Mirjam, ja dat kan heel goed. Lijkt me lekker.

    Go to comment
    2020/12/16 at 11:54 am
  • Avatar

    From Mirjam on Verschillende soorten biefstuk

    Goedemiddag,

    Kan ik voor een beef wellington ook kalfsoester gebruiken?

    Go to comment
    2020/12/16 at 11:49 am
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er

    Hallo Ellis, Dessertrijst kan worden gemaakt van gebroken rijst. Omdat het een gebroken korrel betreft, neemt deze snel veel vocht op. Voor dessertrijst wordt ook vaak een rondkorrelige kleefrijst gebruikt, die oorspronkelijk uit Italië komt. Deze korrels worden na het koken zacht en plakkerig omdat ze de eigenschap hebben veel vocht tijdens het koken op te nemen. Daarom is deze rijst geschikt voor het maken van pap of desserts. Deze rijst noemt men ook wel puddingrijst of paprijst.
    Waarom jouw rijstpap snel zuur wordt weet ik niet. Koel je het wel goed af voordat het de koelkast ingaat? En in de kant en klare rijstepap zitten natuurlijk conserveringsmiddelen waardoor het langer goed blijft. Hoop dat ik hiermee jouw vragen beantwoord heb.

    Go to comment
    2020/12/14 at 3:09 pm
  • Avatar

    From Ellis on Welke rijstsoorten zijn er

    hallo Hanneke,
    bij pap-rijst zie ik een andere verklaring dan ik ken. ik weet niet beter- en het staat ook vaak op de verpakking- dat het gebroken rijst is, de gebroken korrels die uit de goede rijst gezeefd wordt en omdat de korrel open ligt zijn zetmeel makkelijker afgeeft waardoor de pap beter bindt. vroeger waren er niet zoveel soorten en werd de pap-rijst dus altijd uit gewone rijst gezeefd.
    eigenlijk een restproduct, vandaar goedkoop. m'n leven lang heb ik graag div. soorten pap gegeten als toetje, zelf gemaakt is het voordelig en lekkerder dan kant en klaar
    nooit begrepen dat toetjes van de fabriek weken lang goed blijven terwijl de mijne in korte tijd zuur zijn?

    Go to comment
    2020/12/13 at 8:18 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Reacties

    Hallo Cor, wat een leuke tip van jou. Dankjewel, ga ik zeker in de toekomst iets mee doen.

    Go to comment
    2020/11/27 at 1:40 pm
  • Avatar

    From Cor on Reacties

    Hoi Hanneke
    Hierbij heb mischien ook iets waar jij en de mensen wat aan hebben
    Heb jij weleens gehoord van butter en eek?
    Ik ben zelf kok in Volendam en dit is een echt volendams recept
    Ik mag dan ook graag zien wat je maakt wij komen heul dicht in de buurt
    Hierbij het recept

    We nemen 1 pakje roomboter
    1 glas witte azijn
    1 glas water
    Een theelepel zwarte peper
    En zout naar smaak

    Doe dit alles bij elkaar en al roerend warm laten worden niet koken wand dan gaat het schiften als het warm is dan van het vuur halen en serveren over de vis dat kan van alles zijn van visticks tot aan tong kabeljauw enz

    Dit is een must voor mensen die dit nog nooit hebben geproefd

    En wat heel lekker is om van te voren stokbrood met tomaten saus uitgesmeerd en paprika klein gesneden met een klein beetje knoflook en geraspe kaas even in de oven tot het geheel gesmolten is de dan serveren daarna het hoofdgerecht komt de smaak van de saus perfect op zn plek gr uit Volendam en ik volg je vind het wel leuk.

    Go to comment
    2020/11/27 at 7:43 am
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on De voordelen van een multicooker

    Hoi Agnes, ik gebruik zelf geen multicooker. Weet zeker als je kookboek multicooker googled dat je ze dan zult vinden.

    Go to comment
    2020/11/26 at 7:46 am
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Lekker tafelen met de Pizzarette

    Hallo Rob, leuk om te lezen dat je zo enthousiast met over de Pizzarette. En wat een goede tips, dankjewel.

    Go to comment
    2020/11/19 at 9:25 am
  • Avatar

    From Rob on Lekker tafelen met de Pizzarette

    Hallo Hanneke, Zelf heb ik al 2 jaar een Pizzarette Grill. Wij plaatsen schuiven het de pizza van de spatel af zodat het direct op de bakplaat ligt. Het krijgt dan direct de hitte van de bakplaat op het deeg waardoor het sneller en beter krokant wordt. Bovenop maken we ook vaak stukje stokbrood even krokant met wat tomaten "prut" erop en wat kruiden. Onze kinderen grillen dan heerlijke lamsworstjes bovenop. Zelf ben ik meer van vis en dus een stuk zalm erop gaat ook top.

    Go to comment
    2020/11/18 at 9:45 am
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Reacties

    Hoi Ab, dankjewel en nu heb je mij weer gevonden (haha). Wat mooi dat je het naambordje van mijn vader bewaard hebt. Ontvang het graag een keertje van. Lieve Groet, Hanneke

    Go to comment
    2020/11/15 at 2:14 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Reacties

    Dankjewel voor je reactie Els

    Go to comment
    2020/11/15 at 2:13 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Reacties

    Dankjewel Thea, hoop dat de operatie goed gelukt is en jij goed hersteld bent. Je kunt natuurlijk altijd op deze site terecht voor de antwoorden hierop. Bij elk recept vermeld ik wel hoeveel boter of olie je gebruiken moet. Groente kan je het beste koken in een pan waar de groente net onder het water staat. In mijn blog: Hoe lang moet je groente koken vind je nog meer informatie.

    Go to comment
    2020/11/15 at 2:12 pm
  • Avatar

    From Thea Mertens on Reacties

    Lieve Hanneke, wat een genot moet dat zijn…Ik heb reuma en moet eerdaags geopereerd worden aan mijn linker duim wil zo graag leren koken in MC maar nergens vind ik gewoon antwoordt op een simpele vraag hoeveel water moet er bij groente?….Kan je aardappels en groente tegelijk doen?….hoeveel boter moet er bij vlees enz…kunt u me een site benoemen waar ik terecht kan

    Go to comment
    2020/11/15 at 1:55 pm
  • Avatar

    From Els Collignon on Reacties

    Las een artikel over u en zeer geïnteresseerd geraakt! Goede opmerking over de knoflook! Beaam ik volledig! Met vriendelijke groet,

    Go to comment
    2020/11/15 at 1:53 pm
  • Avatar

    From Ab Schut on Reacties

    Leuk je gezien te hebben in de krant, wij waren je een beetje kwijt maar ik heb nog iets moois voor je namelijk het naamplaatje van H de Jonge wat op de oude zaak zat mail mij je adres een keer breng ik het bij je.

    Go to comment
    2020/11/15 at 1:51 pm
  • Avatar

    From Ab Schut on Home Page

    Leuk je gezien te hebben in de krant, wij waren je een beetje kwijt maar ik heb nog iets moois voor je namelijk het naamplaatje van H de Jonge wat op de oude zaak zat mail mij je adres een keer breng ik het bij je.

    Go to comment
    2020/10/25 at 10:13 am
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Welke levensmiddelen zijn ten minste houdbaar tot?

    Nou ik zou dit niet meer gebruiken, weet niet hoe lang quinoa goed blijft.

    Go to comment
    2020/10/23 at 8:33 am
  • Avatar

    From M.P. Westhuis . on Welke levensmiddelen zijn ten minste houdbaar tot?

    Ik heb Quinoa die gedateerd is op houdbaar tot Februari 2019 kan ik die nog gebruiken ?

    Go to comment
    2020/10/22 at 1:04 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Stooffestival Grootmoeders Geheimen

    Dankjewel Ingrid, leuk om te vernemen. Gr. Hanneke

    Go to comment
    2020/09/17 at 7:48 am
  • Avatar

    From Ingrid vd Geld on Stooffestival Grootmoeders Geheimen

    Leuk beschreven. Ik zie het helemaal voor mij en kan het bijna proeven!

    Go to comment
    2020/09/16 at 4:50 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?

    Beste Judith, wellicht dat ik dit in de toekomst ga maken.

    Go to comment
    2020/09/08 at 9:58 am
  • Avatar

    From J Nab on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?

    Zou er ook graag een boekje van hebben!

    Go to comment
    2020/09/05 at 8:18 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Polderknoflook

    Leuk dat ze weer in de courant stonden Eric. Als je in de buurt bent, moet je er beslist eens knoflook gaan halen. Zo lekker en vers! Mvg, Hanneke

    Go to comment
    2020/09/01 at 1:39 pm
  • Avatar

    From ericbrookhuis@hotmail.com on Polderknoflook

    Hoi, leuk stukje vandaag in de courant, tis een beetje ver voor mij als ik ik in de buurt ben…

    Go to comment
    2020/08/29 at 3:52 pm
  • Avatar

    From Thea.Mertens@ziggo.nl on Over Hanneke de Jonge

    Lieve Hanneke, wat een genot moet dat zijn…Ik heb reuma en moet eerdaags geopereerd worden aan mijn linker duim wil zo graag leren koken in MC maar nergens vind ik gewoon antwoordt op een simpele vraag hoeveel water moet er bij groente?….Kan je aardappels en groente tegelijk doen?….hoeveel boter moet er bij vlees enz…kunt u me een site benoemen waar ik terecht kan

    Go to comment
    2020/08/19 at 9:07 am
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Genieten van Fruits de Mer

    Dankjewel, fijn om te vernemen. Mvg, Hanneke

    Go to comment
    2020/08/15 at 1:23 pm
  • Avatar

    From A. Smid on Genieten van Fruits de Mer

    Heb genoten van alle informatie van jullie site, kook al mijn hele leven en vaak eters over de vloer het verhaal van mevrouw de Jong en de recepten en ook de eetadressen.

    Go to comment
    2020/08/15 at 8:25 am
  • Avatar

    From Agnes Domhof on De voordelen van een multicooker

    Hallo, ik heb een multicooker 45 in 1 van tefal, zou graag een kookboek hiervan hebben , is die ergens te koop? Kan zelf geen info vinden . Alvast bedankt.

    Go to comment
    2020/08/13 at 9:05 am
  • From Recensie door Hanneke de Jonge van Culinea.nl on Wat zie jij er lekker uit!

    […] Recensie: Hanneke de Jonge van Culinea.nl […]

    Go to comment
    2020/08/10 at 12:45 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Hoe combineer je wijn bij gerechten?

    Fijn om te horen Suzanne, dankjewel. Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2020/07/11 at 7:24 am
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?

    Hoi Vincent, dankjewel. Ja goed idee, zal er eens over nadenken hoe ik dat kan doen. Dankjewel voor de tip. Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2020/07/11 at 7:24 am
  • Avatar

    From Vincent Lancee on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?

    Leuke info voor in de keuken en gezondheid. Is het een idee om er een klein boekje (A5) van te maken voor in de keuken als naslagwerkje?
    Met groet en dank,
    Vincent Lancee

    Go to comment
    2020/07/11 at 12:42 am
  • Avatar

    From Suzanne on Hoe combineer je wijn bij gerechten?

    U heeft gelijk ja! Ik heb de kennis uit dit artikel toegepast in de keuken en inderdaad mijn kip <a href="https://www.youtube.com/watch?v=08S3jK5MUvY">smaakte</a> erg lekker. Nogmaals bedankt!

    Go to comment
    2020/07/10 at 4:23 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen

    Dankjewel Margriet, leuk dat je zo enthousiast bent. Ik zou zeggen …. zeg het voort. Mvg, Hanneke

    Go to comment
    2020/07/06 at 12:33 pm
  • Avatar

    From Margriet on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen

    Hallo Hanneke,

    Ik was op zoek naar lekkere pesto-recepten en kwam op deze site terecht.
    Wauw, wat ben ik daar blij mee, zoveel prachtige recepten.
    Bedankt!

    Go to comment
    2020/07/06 at 12:23 pm