Kabbel iets in ons gastenboek.

  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Lekker tafelen met de Pizzarette

    Hallo Rob, leuk om te lezen dat je zo enthousiast met over de Pizzarette. En wat een goede tips, dankjewel.

    Go to comment
    2020/11/19 at 9:25 am
  • Avatar

    From Rob on Lekker tafelen met de Pizzarette

    Hallo Hanneke, Zelf heb ik al 2 jaar een Pizzarette Grill. Wij plaatsen schuiven het de pizza van de spatel af zodat het direct op de bakplaat ligt. Het krijgt dan direct de hitte van de bakplaat op het deeg waardoor het sneller en beter krokant wordt. Bovenop maken we ook vaak stukje stokbrood even krokant met wat tomaten "prut" erop en wat kruiden. Onze kinderen grillen dan heerlijke lamsworstjes bovenop. Zelf ben ik meer van vis en dus een stuk zalm erop gaat ook top.

    Go to comment
    2020/11/18 at 9:45 am
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Reacties

    Hoi Ab, dankjewel en nu heb je mij weer gevonden (haha). Wat mooi dat je het naambordje van mijn vader bewaard hebt. Ontvang het graag een keertje van. Lieve Groet, Hanneke

    Go to comment
    2020/11/15 at 2:14 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Reacties

    Dankjewel voor je reactie Els

    Go to comment
    2020/11/15 at 2:13 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Reacties

    Dankjewel Thea, hoop dat de operatie goed gelukt is en jij goed hersteld bent. Je kunt natuurlijk altijd op deze site terecht voor de antwoorden hierop. Bij elk recept vermeld ik wel hoeveel boter of olie je gebruiken moet. Groente kan je het beste koken in een pan waar de groente net onder het water staat. In mijn blog: Hoe lang moet je groente koken vind je nog meer informatie.

    Go to comment
    2020/11/15 at 2:12 pm
  • Avatar

    From Thea Mertens on Reacties

    Lieve Hanneke, wat een genot moet dat zijn…Ik heb reuma en moet eerdaags geopereerd worden aan mijn linker duim wil zo graag leren koken in MC maar nergens vind ik gewoon antwoordt op een simpele vraag hoeveel water moet er bij groente?….Kan je aardappels en groente tegelijk doen?….hoeveel boter moet er bij vlees enz…kunt u me een site benoemen waar ik terecht kan

    Go to comment
    2020/11/15 at 1:55 pm
  • Avatar

    From Els Collignon on Reacties

    Las een artikel over u en zeer geïnteresseerd geraakt! Goede opmerking over de knoflook! Beaam ik volledig! Met vriendelijke groet,

    Go to comment
    2020/11/15 at 1:53 pm
  • Avatar

    From Ab Schut on Reacties

    Leuk je gezien te hebben in de krant, wij waren je een beetje kwijt maar ik heb nog iets moois voor je namelijk het naamplaatje van H de Jonge wat op de oude zaak zat mail mij je adres een keer breng ik het bij je.

    Go to comment
    2020/11/15 at 1:51 pm
  • Avatar

    From Ab Schut on Home Page

    Leuk je gezien te hebben in de krant, wij waren je een beetje kwijt maar ik heb nog iets moois voor je namelijk het naamplaatje van H de Jonge wat op de oude zaak zat mail mij je adres een keer breng ik het bij je.

    Go to comment
    2020/10/25 at 10:13 am
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Welke levensmiddelen zijn ten minste houdbaar tot?

    Nou ik zou dit niet meer gebruiken, weet niet hoe lang quinoa goed blijft.

    Go to comment
    2020/10/23 at 8:33 am
  • Avatar

    From M.P. Westhuis . on Welke levensmiddelen zijn ten minste houdbaar tot?

    Ik heb Quinoa die gedateerd is op houdbaar tot Februari 2019 kan ik die nog gebruiken ?

    Go to comment
    2020/10/22 at 1:04 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Stooffestival Grootmoeders Geheimen

    Dankjewel Ingrid, leuk om te vernemen. Gr. Hanneke

    Go to comment
    2020/09/17 at 7:48 am
  • Avatar

    From Ingrid vd Geld on Stooffestival Grootmoeders Geheimen

    Leuk beschreven. Ik zie het helemaal voor mij en kan het bijna proeven!

    Go to comment
    2020/09/16 at 4:50 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?

    Beste Judith, wellicht dat ik dit in de toekomst ga maken.

    Go to comment
    2020/09/08 at 9:58 am
  • Avatar

    From J Nab on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?

    Zou er ook graag een boekje van hebben!

    Go to comment
    2020/09/05 at 8:18 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Polderknoflook

    Leuk dat ze weer in de courant stonden Eric. Als je in de buurt bent, moet je er beslist eens knoflook gaan halen. Zo lekker en vers! Mvg, Hanneke

    Go to comment
    2020/09/01 at 1:39 pm
  • Avatar

    From ericbrookhuis@hotmail.com on Polderknoflook

    Hoi, leuk stukje vandaag in de courant, tis een beetje ver voor mij als ik ik in de buurt ben…

    Go to comment
    2020/08/29 at 3:52 pm
  • Avatar

    From Thea.Mertens@ziggo.nl on Over Hanneke de Jonge

    Lieve Hanneke, wat een genot moet dat zijn…Ik heb reuma en moet eerdaags geopereerd worden aan mijn linker duim wil zo graag leren koken in MC maar nergens vind ik gewoon antwoordt op een simpele vraag hoeveel water moet er bij groente?….Kan je aardappels en groente tegelijk doen?….hoeveel boter moet er bij vlees enz…kunt u me een site benoemen waar ik terecht kan

    Go to comment
    2020/08/19 at 9:07 am
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Genieten van Fruits de Mer

    Dankjewel, fijn om te vernemen. Mvg, Hanneke

    Go to comment
    2020/08/15 at 1:23 pm
  • Avatar

    From A. Smid on Genieten van Fruits de Mer

    Heb genoten van alle informatie van jullie site, kook al mijn hele leven en vaak eters over de vloer het verhaal van mevrouw de Jong en de recepten en ook de eetadressen.

    Go to comment
    2020/08/15 at 8:25 am
  • From Recensie door Hanneke de Jonge van Culinea.nl on Wat zie jij er lekker uit!

    […] Recensie: Hanneke de Jonge van Culinea.nl […]

    Go to comment
    2020/08/10 at 12:45 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Hoe combineer je wijn bij gerechten?

    Fijn om te horen Suzanne, dankjewel. Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2020/07/11 at 7:24 am
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?

    Hoi Vincent, dankjewel. Ja goed idee, zal er eens over nadenken hoe ik dat kan doen. Dankjewel voor de tip. Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2020/07/11 at 7:24 am
  • Avatar

    From Vincent Lancee on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?

    Leuke info voor in de keuken en gezondheid. Is het een idee om er een klein boekje (A5) van te maken voor in de keuken als naslagwerkje?
    Met groet en dank,
    Vincent Lancee

    Go to comment
    2020/07/11 at 12:42 am
  • Avatar

    From Suzanne on Hoe combineer je wijn bij gerechten?

    U heeft gelijk ja! Ik heb de kennis uit dit artikel toegepast in de keuken en inderdaad mijn kip <a href="https://www.youtube.com/watch?v=08S3jK5MUvY">smaakte</a> erg lekker. Nogmaals bedankt!

    Go to comment
    2020/07/10 at 4:23 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen

    Dankjewel Margriet, leuk dat je zo enthousiast bent. Ik zou zeggen …. zeg het voort. Mvg, Hanneke

    Go to comment
    2020/07/06 at 12:33 pm
  • Avatar

    From Margriet on De lekkerste wereldse groene kruidensauzen

    Hallo Hanneke,

    Ik was op zoek naar lekkere pesto-recepten en kwam op deze site terecht.
    Wauw, wat ben ik daar blij mee, zoveel prachtige recepten.
    Bedankt!

    Go to comment
    2020/07/06 at 12:23 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Hoe kan je eten minder pittig maken

    Klopt helemaal Yvette.

    Go to comment
    2020/07/03 at 2:16 pm
  • Avatar

    From Yvette vd N on Hoe kan je eten minder pittig maken

    Iemand met een notenallergie hoeft niet persé allergisch te zijn voor pinda. Pinda is immers geen noot, maar een peulvrucht. En iemand met pinda-allergie hoeft niet persé ook allergisch voor noten te zijn. Ik heb deze info van de arts van mijn dochter met pinda-allergie.

    Go to comment
    2020/06/30 at 11:02 am
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Hoe combineer je wijn bij gerechten?

    Goedemorgen Suzanne, graag gedaan. Jouw gerechten zullen waarschijnlijk niet mislukken, maar een goede wijn/spijs combinatie kan jouw gerechten nog lekkerder maken. Mvg, Hanneke

    Go to comment
    2020/06/26 at 8:10 am
  • Avatar

    From Suzanne on Hoe combineer je wijn bij gerechten?

    Bedankt voor de informatie! Ik had er helemaal geen idee over dat het ook uitmaakt welk wijnsoort je gebruikt. Misschien is dat ook de reden waarom mijn recepten altijd mislukten.

    Go to comment
    2020/06/25 at 7:10 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

    Geweldig, ja dat klopt. Ik kom ook altijd met meer thuis dan de bedoeling was. Nou kookse met al dit lekkers. Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2020/06/20 at 11:58 am
  • Avatar

    From Marileen on Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

    Jazeker, heb alles kunnen krijgen en nog meer dan dat, want het is voor mij net als de action. Je hebt 1 of 2 dingen nodig maar komt met handen/tassen vol naar buiten haha. Ik kom er zo graag! Groetjes Marileen

    Go to comment
    2020/06/20 at 10:32 am
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

    Wat leuk om te lezen Marileen. En heb je lekkere dingen gescoord bij de Turkse winkel? Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2020/06/17 at 10:21 am
  • Avatar

    From MaRin on Wat koop ik bij de Turkse supermarkt

    Hahaha, wat grappig…ik was op zoek naar een Turks recept en wil de ingrediënten in deze Turkse winkel gaan halen. Ik kom deze site plots tegen, en ik ga meteen mijn schoenen aantrekken en op de fiets stappen. Het is even een eindje fietsen, maar dan heb je ook wat 🙂

    Go to comment
    2020/06/17 at 10:00 am
  • Avatar

    From Jef Debelder on Samenwerken met Culinea

    Beste, ik kan uw recept : Traag gegaard buikspek NIET terug vinden. Kunt u me helpen? Dank u

    Go to comment
    2020/05/11 at 11:02 am
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Kookboek The Lemon Kitchen

    Graag gedaan Jadis, het is een mooi boek. Heb je goed gedaan! Met culinaire groet, Hanneke

    Go to comment
    2020/05/02 at 7:51 am
  • Avatar

    From Jadis - The Lemon Kitchen on Kookboek The Lemon Kitchen

    Dankjewel voor je lieve en enthousiaste review!

    Go to comment
    2020/05/01 at 5:54 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er

    Dankjewel Noortje, leuk om te horen. Volgens mij is Mahmood rijst een basmati rijst en is Mahmood de naam van het merk net zoals wij Lassi kennen. Hoop je hiermee voldoende geinformeerd te hebben. Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2020/04/28 at 7:13 am
  • Avatar

    From Noortje on Welke rijstsoorten zijn er

    Bedankt voor de uitleg!
    Ik vraag me alleen af, wat is Mahmood rijst voor een soort?

    Go to comment
    2020/04/27 at 3:12 pm
  • Avatar

    From Fransreinbergen on Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?

    Heb goede informed zeker ben nu al wat goede kruiden emmen

    Go to comment
    2020/01/20 at 2:10 pm
  • From Hoe overleef ik de feestdagen als kleine eter? - Kleine Porties on Hoe overleef ik de feestdagen met een maagverkleining?

    […] Hanneke van Culinea […]

    Go to comment
    2020/01/20 at 8:24 am
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Welke rijstsoorten zijn er

    Hoi Carla, ik heb er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord en zou ik niet weten waar je dit kunt kopen. Misschien informeren bij een toko? Sorry dat ik je niet helpen kan, google gaf ook al geen uitkomst. Mvg, Hanneke

    Go to comment
    2020/01/12 at 8:36 am
  • Avatar

    From Carla on Welke rijstsoorten zijn er

    Ha Hanneke
    Ik ben op zoek naar bamboe rijst . Waar kan ik dit kopen
    (Dit is rijst dat op stervende bamboe scheuten groeit etc)
    Vr Gr Carla

    Go to comment
    2020/01/12 at 8:15 am
  • From Tips om je tafel met kerst feestelijk aan te kleden - Vrouw on De tafel dekken voor een etentje thuis

    […] mijn blog De tafel dekken voor een etentje thuis lees je hoe de tafel gedekt kan worden. Maar hier gaan we nog de finishing touch geven aan jouw […]

    Go to comment
    2019/12/16 at 12:59 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk

    Beste Anja,
    Ik zou het stuk vlees in z’n geheel braden in de oven. Eerst het vlees uit de koelkast op kamertemperatuur laten komen. Bestrooien met peper en zout.
    Rondom aanbakken in een hete koekenpan met olie.
    Dan op een braadslee leggen en ongeveer 30-45 minuten in de oven op 150 graden braden tot roze van binnen.
    Als je een vleesthermometer hebt, deze gebruiken. 55-58 graden Celcius: medium rare
    60-63 graden Celcius: medium
    Uit de oven halen en 10 minuten laten rusten voordat je het in dunne plakken snijdt.
    Met culinaire groet, Hanneke

    Go to comment
    2019/12/15 at 6:27 pm
  • Avatar

    From Anja Coppers on Verschillende soorten biefstuk

    Beste, ik kocht een stukje angus rund kogel boven bil van nog. 1.1 kg. Kan u me de bereidingswijze hiervan vertellen? Mvg

    Go to comment
    2019/12/15 at 1:11 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Hoe kan je eten minder pittig maken

    Hallo Sonja, fijn om te vernemen dat mijn tips hebben geholpen om jouw gerecht minder pittig te maken. Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2019/12/10 at 10:00 am
  • Avatar

    From Sonja Dekker on Hoe kan je eten minder pittig maken

    Ik probeerde voor het eerst een recept in een slow food pan. Grote hoeveelheid, ongeveer vier liter. Ik voegde 6 gram chilipeper toe zoals in het boekje stond dat bij de pan zat. Veels te pittig ! Ik heb de stoofpot (met rundvlees, champignons en tomaat) gered dankzij de tips op internet (creme fraiche, citroensap, suiker, melk, pindakaas) en op mijn bord hielp gewoon de witte rijst, mango chutney en atjartjampoer. Vooral flink wat van dat laatste zorgde ervoor dat ik uiteindelijk zelfs nog redelijk lekker heb gegeten.

    Go to comment
    2019/12/09 at 6:51 pm
  • Hanneke de Jonge

    From Hanneke de Jonge on Zelfgemaakte cadeautjes voor de feestdagen

    Helemaal leuk Gereon.

    Go to comment
    2019/12/04 at 8:58 am