Kabbel iets in ons gastenboek.

  • From Hanneke de Jonge on De Slotplaats in Bakkeveen

    Niets te danken, jullie bedankt voor de geweldige ervaring, het heerlijke eten en de relaxte ambiance. Ik kom graag nog een keertje terug om bij jullie hiervan te genieten.
    Met culinaire groet, Hanneke

    Go to comment
    2024/06/08 at 3:49 pm
  • From De Slotplaats Bakkeveen on De Slotplaats in Bakkeveen

    Bedankt voor je mooie blog over onze Slotplaats Hanneke, en wat was het leuk jou te mogen ontvangen en ontmoeten. Met veel plezier lezen wij jouw verslag, een echt: 'ontdek waar je bent, proef waar je eet' beleving. Precies zoals wij het bedoelen. Van harte welkom in Bakkeveen (Friesland) bij restaurant De Slotplaats.

    Go to comment
    2024/06/08 at 3:38 pm
  • From Hanneke de Jonge on Omrekenen van cups en spoons naar grammen

    Hoi Syl, goede vraag. Ik ga ermee aan de slag.
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2024/06/05 at 3:00 pm
  • From Syl on Omrekenen van cups en spoons naar grammen

    Hoi,

    Heb je toevallig ook een omreken tabel van gedroogde bonen en linzen?
    Ik kom in recepten heel vaak 1 cup gedroogde linzen tegen of 2 cups gedroogde zwarte bonen

    Hier worstel ik ook mee. 2/3 cup gedroogde kikkererwten. Hoeveel gram is dat?

    Go to comment
    2024/06/05 at 12:33 pm
  • From Hanneke de Jonge on De Slotplaats in Bakkeveen

    Dankjewel Ingrid, we hebben ook heel erg genoten. Het was de rit waard!
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2024/05/20 at 2:04 pm
  • From Ingrid on De Slotplaats in Bakkeveen

    Gerechten waarbij je alle superlatieven voor heerlijk eten kan gebruiken. Goed beschreven en t water loopt je in de mond bij het lezen!

    Go to comment
    2024/05/20 at 1:59 pm
  • From Hanneke de Jonge on De Aziatische keuken

    Hoi Kimberley, leuk om te horen. Dankjewel!
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2024/04/25 at 12:07 pm
  • From hoi hoi on De Aziatische keuken

    zo erg lekker. ik heb het zelf het gemaakt

    Go to comment
    2024/04/25 at 12:05 pm
  • From Hanneke de Jonge on Een half jaar na de gastric sleeve operatie

    Hoi Beppie, de eerste tijd zal dat nog moeilijk zijn. Maar daarna kan je gaan genieten van gezellig tafelen, weliswaar met kleine hapjes. Ik ga nu regelmatig uit eten, kan niet alles op maar geniet er wel van. Heel veel succes met het traject.
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2024/04/07 at 7:24 am
  • From Beppie on Een half jaar na de gastric sleeve operatie

    Hoi Hanneke, ik krijg 19 april een gastric bypass operatie en ik jouw van lekker gezellig tafelen. Is dat na de eerste moeilijke tijd nog wel mogelijk?
    Groetjes Beppie

    Go to comment
    2024/04/06 at 10:02 pm
  • From Evelien on Dinerfeestje in je tuin?

    Oja wat stom nu zie ik het pas 🙂
    Evelien

    Go to comment
    2024/03/08 at 6:43 pm
  • From Hanneke de Jonge on Dinerfeestje in je tuin?

    Hoi Evelien, er staan linkjes bij (in het paars) voor recepten.
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2024/03/04 at 8:02 am
  • From Evelien on Dinerfeestje in je tuin?

    Ik had het wel handig gevonden met linkjes erbij voor recept ideeën.

    Go to comment
    2024/03/03 at 9:27 pm
  • From Dinerfeestje in je tuin? - Culinea.nl; on Groenten en fruit op de barbecue

    […] in de tuin vinden plaats in de zomer, dus serveer ook zomerse gerechten. Zet bijvoorbeeld de barbecue aan om groente, zoals paprika, courgette, champignons en ui, te grillen of om vlees op te leggen. […]

    Go to comment
    2024/02/22 at 10:15 am
  • From Hanneke de Jonge on Michiel Wigman | Dutch Whisky Connection deel 1

    Dankjewel

    Go to comment
    2024/01/26 at 8:39 am
  • From HICHLANDER on Michiel Wigman | Dutch Whisky Connection deel 1

    HEEL LEUK VERHAAL EN NUTIGE INFORMATIE (TOT IN ALKMAAR DE GROTE KERK ) 2024

    Go to comment
    2024/01/25 at 7:19 pm
  • From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk

    Hoi Merel,

    Ja je kunt ook van rosbief een beef Wellington maken. Ik zou deze dan niet te ver doorbakken. Je kunt het beste een kernthermometer gebruiken om zeker te zijn dat het vlees goed gegaard is. Haal de beef Wellington dan uit de oven bij 50-52 graden en laat het dan rusten (dan gaart hij nog iets verder).
    Hieronder de kerntemperaturen voor rosbief:
    Bijna rauw: 40-45 graden
    Rood: 45-55 graden
    Rosé; 55- 60 graden
    Succes ermee, Hanneke

    Go to comment
    2023/12/15 at 9:59 am
  • From Merel on Verschillende soorten biefstuk

    Goedemorgen Hanneke,
    Ik mis het stukje rosbief in uw lijst en vraag mij eigen af of ik dit ook voor een Beef Wellington kan gebruiken. Kleine beurs, normaal gebruik ik er Ossenhaas voor.

    met vriendelijke groet Merel

    Go to comment
    2023/12/15 at 9:25 am
  • From Vier verschillende Kerstmenu’s - Culinea.nl; on De tafel dekken voor een etentje thuis

    […] Lees ook mijn blogs: Stressvrije feestdagen en De tafel dekken voor een etentje thuis. […]

    Go to comment
    2023/12/12 at 10:20 am
  • From Creatieve bijgerechten met aardappelen: een perfecte aanvulling op elke maaltijd - Culinea.nl; on Aardappelsoorten

    […] zijn een populaire keuze als bijgerecht bij burgers en sandwiches. Snijd de aardappelen in wigvormige stukken en meng ze met olijfolie, zout, peper en je favoriete kruiden zoals […]

    Go to comment
    2023/12/04 at 4:48 pm
  • From Vier verschillende Kerstmenu’s - Culinea.nl; on Stressvrije feestdagen

    […] ook mijn blogs: Stressvrije feestdagen en De tafel dekken voor een etentje […]

    Go to comment
    2023/11/22 at 9:34 am
  • From Hanneke de Jonge on Stressvrije feestdagen

    Dankjewel Peep, altijd fijn om te horen. Weet je al wat je met de feestdagen gaat eten?
    Met vriendelijke groeten, Hanneke

    Go to comment
    2023/11/17 at 9:35 am
  • From Wijers - Veeninga P. on Stressvrije feestdagen

    Wat heb je weer prachtige tips om de kerst voor te bereiden. Begin met de ansichtkaarten top. Mijn gezelschap is niet meer dan
    vier personen, jou tip om naar slager te gaan klinkt goed mijn oren. Zal je recepten volgen. Succes !!!

    Go to comment
    2023/11/16 at 7:13 pm
  • From Hanneke de Jonge on Etenswaren die je niet in de koelkast kunt bewaren

    Dankjewel Maurits, fijn om te horen.
    Groeten, Hanneke

    Go to comment
    2023/11/10 at 8:01 am
  • From Maurits on Etenswaren die je niet in de koelkast kunt bewaren

    Dankje, nuttig artikel

    Go to comment
    2023/11/09 at 11:26 pm
  • From Hanneke de Jonge on Omrekenen van cups en spoons naar grammen

    Hallo Raymond, dat is een hele goede van jou. Ik ga er gelijk mee aan de slag.
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2023/10/29 at 10:15 am
  • From Raymond Post on Omrekenen van cups en spoons naar grammen

    Heb je toevallig ook een omreken tabel van gedroogde bonen en linzen?
    Ik kom in recepten heel vaak 1 cup gedroogde linzen tegen of 2 cups gedroogde zwarte bonen

    Go to comment
    2023/10/29 at 6:46 am
  • From Hanneke de Jonge on Grand Café JAN! in Wergea

    Goedemorgen Lieke,
    Wil je hiervoor svp contact opnemen met het restaurant zelf?
    info@grandcafejan.nl tel. 058 785 2903

    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2023/10/25 at 8:07 am
  • From Lieke Bos on Grand Café JAN! in Wergea

    Goedenavond, kan ik reserveren voor 4 personen zaterdag 11 november?
    Om 19.00

    Go to comment
    2023/10/24 at 5:27 pm
  • From Hanneke de Jonge on Keto Dieet: wat mag je wel en niet eten?

    Beste Ruud, sojamelk is ook een acceptabele keuze voor het keto-dieet, omdat het alleen dat heeft: 2 gram van netto koolhydraten (per kopje). Wel een iets minder populaire versie vanwege het lagere vetgehalte.
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2023/09/25 at 7:33 am
  • From Ruud. on Keto Dieet: wat mag je wel en niet eten?

    Past een soja-drink (Alpro) in een Keto dieet?

    Go to comment
    2023/09/25 at 6:23 am
  • From Hanneke de Jonge on Verschillende soorten biefstuk

    Goedemorgen, Als het goed is zit er geen grote zeen of vlies in de tournedos. Het kan zijn dat de ossenhaas niet goed schoongemaakt is en dat er aan de buitenkant nog een vliesje is blijven zitten, maar dit lijkt mij onwaarschijnlijk. Als het vlees supermals was, zal het een tournedos geweest zijn. Zo niet, dan is het waarschijnlijk een ander soort steak geweest. Hoop dat je hier iets mee kan.
    Groeten, Hanneke

    Go to comment
    2023/08/24 at 7:59 am
  • From B.c. Eefting on Verschillende soorten biefstuk

    Beste Hanneke,

    Op restaurant had ik een tournedos besteld. Echter zat er een grote zeen en vlies. Ik vroeg dit nog na maar het zou echt een tournedos zijn. Smaak was goed maar mijn inziens was het eerder longhaas. Wat denkt u? Alvast bedankt.

    Go to comment
    2023/08/24 at 7:25 am
  • From Hanneke de Jonge on Hoe kan je eten minder pittig maken

    Hallo Marat, goed om te horen dat je wat aan deze tips hebt gehad. Dankjewel voor het delen.
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2023/08/17 at 7:02 am
  • From Marat Azaryan on Hoe kan je eten minder pittig maken

    Bedankt!
    Heel goed gelukt,.. het eten was te pittig (curry saus) en met wat balsamico, en honing.. plus wat tahin (ipv pondakaas) weer af kunnen koelen 🙂
    Groet en succes,
    Marat uit Rotterdam

    Go to comment
    2023/08/16 at 9:55 pm
  • From Hanneke de Jonge on Waarom een composiet aanrechtblad

    Hoi Betsy, wat jammer dat je er geen goede ervaringen mee hebt. Ben je met deze klachten wel bij de leverancier geweest?
    Groeten, Hanneke

    Go to comment
    2023/08/13 at 7:21 am
  • From Betsy on Waarom een composiet aanrechtblad

    Composiet is in mijn ervaring alles behalve makkelijk en bestendig. Zal er nooit meer voor kiezen. Wordt echt lelijk en geen mens weet hoe het echt schoongemaakt moet worden. Moe vN alle tegenstrijdige bericht berust ik in n werkblad dat er echt niet mooier op wordt en neem snel een natuursteen blad. Betaal met liefde verl meer, composiet is wat mij betreft goedkoop: duurkoop

    Go to comment
    2023/08/13 at 5:29 am
  • From Hanneke de Jonge on Hemelse bonbons van Justin

    Hallo Henk, ik zal het aan de bonbon maker doorgeven! Ze zijn inderdaad stuk voor stuk heerlijk.
    Groeten, Hanneke

    Go to comment
    2023/08/02 at 6:53 am
  • From Hanneke de Jonge on Hemelse bonbons van Justin

    Hoi Jeanette, dankjewel. En die bonbons zijn inderdaad hemels. En wat een prachtige foto's heb jij ervan gemaakt, zulke mooie kan ik er niet van maken, daarom heb ik ze graag van jou gebruikt. Fijn om te horen en leuk om een keertje af te spreken inderdaad.
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2023/08/02 at 6:52 am
  • From Jeannette Drooger-Schop on Hemelse bonbons van Justin

    Wat een leuk en lekker lezend stukje.
    De bonbons van Justin zijn inderdaad hemels . Het was dan ook een genot om deze te mogen fotograferen. Ik ben heel erg trots dat het hem en zijn team verder gaat brengen. Ik ben naast fotograaf ook hobby kok en zal dan ook dankbaar gebruik maken van de recepten die je hebt gepost.

    Wie weet spreken we elkaar eens.
    Groetjes Jeannette (Shootilicious)

    Go to comment
    2023/08/01 at 7:14 pm
  • From Henk Jonkers on Hemelse bonbons van Justin

    Wanneer kom jy Suid-Afrika toe sodat ons dit ook kan proe. Ons is mal oor tjoklets en sou dit baie graag proe. Ek skrywe aspris in afrikaans sodat jy solank die taal kan leer. Créme Brûlée lyk me wel wat. Afgewissel met lavender en boekweit. En natuurlik n slokkie berenburger. Vat maar n klompie saam na Suid-Afrika. De deur staan oop vir jou en vriend(in) hoop ons sien julle gou.

    Go to comment
    2023/08/01 at 2:55 pm
  • From Hanneke de Jonge on Van der Valk Hotel 3.0

    Hoi Riet, wat leuk dat je zo enthousiast bent over dit hotel en de andere Van der Valk Hotels. Dit hotel in Gorinchem is echt een aanrader!
    Groeten, Hanneke

    Go to comment
    2023/07/31 at 11:43 am
  • From Riet kolbach on Van der Valk Hotel 3.0

    GEWELDIGE AMBIANCE, IK BEN SPRAKELOOS IN ONS MOOIE GORINCHEM.

    WE STIJGEN ALLEEN MAAR IN WAARDE MET ZO,N PRACHTIG HOTEL.

    EN DAN DA KAMERS ,HOE MOOI IS DAT.

    EN DAN NOG EEN CASINO ERBIJ.

    ECHT SCHITTEREN ,EN WE ZIJN VAKER IN VAN DE VALK HOTELS GEWEEST. MET OUD EN NIEUW IN GILZE JAAREN GELEDEN ,JAREN NEGENTIG EN NOG ERGENS . IK HEB NOG NOOIT ZO,N MOOI FEEST MEEGEMAAKT ALS IN GILZE REIJEN WAT EEN FEEST.

    OPLAATST NOG MET EEN IJSCOKAR. IK WIST NIET WAT IK ZAG.

    ALS IK DAT HAD GEWETEN HAD IK EERDER GEGAAN. TOPPY VRIENDELIJKE GROET RIETKOLBACH@LIVE.NL

    Go to comment
    2023/07/29 at 2:01 pm
  • From Hanneke de Jonge on Weekendje genieten in Gorinchem

    Dankjewel Ingrid, leuk om te horen. Het was er ook prachtig, we hebben genoten.
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2023/07/28 at 11:25 am
  • From Ingrid on Weekendje genieten in Gorinchem

    Wat een prachtige beschrijving Hanneke! Heel Gorinchem goed op de kaart gezet.

    Go to comment
    2023/07/28 at 9:54 am
  • From Hanneke de Jonge on Weekendje genieten in Gorinchem

    Leuk Jacqueline, dankjewel. Dat is ook de bedoeling ervan 🙂
    Groetjes, Hanneke

    Go to comment
    2023/07/27 at 4:45 pm
  • From Jacqueline Hofland on Weekendje genieten in Gorinchem

    Echt inspirerend, je krijgt onmiddellijk zin om een uitje naar Gorinchem te plannen

    Go to comment
    2023/07/27 at 4:37 pm
  • From Hanneke de Jonge on Granen en op graan lijkende producten

    Beste Yolande, gierst behoort net zoals vele andere graansoorten tot de grassenfamilie, Poaceae. Gierst bestaat uit zaden en behoort dus tot een andere familie dan de meer bekende graansoorten.
    Omdat gierst uit zaden bestaat is het glutenvrij. Tarwe is niet glutenvrij!

    Go to comment
    2023/07/24 at 6:42 am
  • From Yolande on Granen en op graan lijkende producten

    Vraag:
    er staat: "Gierst (Millet of Sorghum) is een ‘heel’ korrelig graansoort uit het Middellandse Zeegebied, die vooral in Noord-Afrika gegeten wordt. Het is glutenvrij en bevat veel eiwitten en aminozuren. Gierst wordt ook wel verkocht als parelgierst. Het bekendste product is couscous, uit de Marokkaanse keuken. "
    Maar bij couscous staat niet dat het glutenvrij is.
    "Couscous wordt gemaakt van tarwe (durum) of parelgierst en is een goede vervanger van rijst."

    Tarwe bevat toch gluten?

    Go to comment
    2023/07/23 at 3:28 pm
  • From Hanneke de Jonge on Gebruik jij de nieuwe Schijf van Vijf?

    You are welcome!

    Go to comment
    2023/07/18 at 9:39 am