Kabbel iets in ons gastenboek.
From Groene bladgroenten
on
Go to commentHoi Bernadette, witlof is wel een bladgroente, maar geen groene bladgroente.
2021/02/07 at 6:19 pmFrom Groene bladgroenten
on
Go to commentDus witlof is geen groeneblad groente
2021/02/07 at 4:08 pmFrom De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
on
Go to commentHoi Karmijn,
Deze salsa lijkt me heerlijk, maar is volgens mij niet echt een groene kruidensaus.
Dank voor het delen in ieder geval.
2021/01/18 at 12:45 pmFrom De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
on
Go to commentSalsa Pebre uit Chili!
2021/01/18 at 10:08 amFrom Wat kan je doen met wijnrestanten
on
Go to commentDankjewel Alice, leuk om te vernemen.
2021/01/15 at 9:26 amFrom Wat kan je doen met wijnrestanten
on
Go to commentWat een ontzettende leuke tips bedankt Groetjes, Alice van der Steen
2021/01/15 at 9:12 amFrom Omrekenen van cups en spoons naar grammen
on
Go to comment[…] Deze boeken uit de VS gebruiken vooral het niet erg precieze (en voor een patissier ergerlijke) kopjes-en-lepels maatsysteem. Omreken kan oa hier. […]
2020/12/30 at 11:32 amFrom Welke rijstsoorten zijn er
on
Go to commentHi Jerry, het beste kan je hiervoor een langkorrelige rijst gebruiken zoals bijvoorbeeld de Basmatirijst.
2020/12/21 at 1:37 pmFrom Welke rijstsoorten zijn er
on
Go to commentwelke rijst geeft de grootste korrel? Ik vraag dit in verband met een nasi schotel die ik wil gaan maken.
2020/12/19 at 7:14 pmFrom Verschillende soorten biefstuk
on
Go to commentHoi Mimi,
Het ligt eraan hoe dik de entrecote aan een stuk is zou ik het in 45 minuten (rosé) bakken in de hete oven.
Als je zeker wilt zijn over de juiste gaarheid gebruik dan een kernthermometer.
Rare (rood) is tussen de 38ºC – 43ºC
Medium-rare (rosé) tussen de 44ºC – 46ºC
Medium tussen de 49ºC – 53ºC.
Succes ermee!
2020/12/16 at 1:35 pmFrom Verschillende soorten biefstuk
on
Go to commentHallo Hanneke!
Zou ik een beef Wellington ook met entrecote kunnen bereiden en zo ja, hoe lang moet ik m dan laten bakken als het vlees 1.1 kg weegt?
2020/12/16 at 12:33 pmFrom Verschillende soorten biefstuk
on
Go to commentHoi Mirjam, ja dat kan heel goed. Lijkt me lekker.
2020/12/16 at 11:54 amFrom Verschillende soorten biefstuk
on
Go to commentGoedemiddag,
Kan ik voor een beef wellington ook kalfsoester gebruiken?
2020/12/16 at 11:49 amFrom Welke rijstsoorten zijn er
on
Go to commentHallo Ellis, Dessertrijst kan worden gemaakt van gebroken rijst. Omdat het een gebroken korrel betreft, neemt deze snel veel vocht op. Voor dessertrijst wordt ook vaak een rondkorrelige kleefrijst gebruikt, die oorspronkelijk uit Italië komt. Deze korrels worden na het koken zacht en plakkerig omdat ze de eigenschap hebben veel vocht tijdens het koken op te nemen. Daarom is deze rijst geschikt voor het maken van pap of desserts. Deze rijst noemt men ook wel puddingrijst of paprijst.
Waarom jouw rijstpap snel zuur wordt weet ik niet. Koel je het wel goed af voordat het de koelkast ingaat? En in de kant en klare rijstepap zitten natuurlijk conserveringsmiddelen waardoor het langer goed blijft. Hoop dat ik hiermee jouw vragen beantwoord heb.
2020/12/14 at 3:09 pmFrom Welke rijstsoorten zijn er
on
Go to commenthallo Hanneke,
bij pap-rijst zie ik een andere verklaring dan ik ken. ik weet niet beter- en het staat ook vaak op de verpakking- dat het gebroken rijst is, de gebroken korrels die uit de goede rijst gezeefd wordt en omdat de korrel open ligt zijn zetmeel makkelijker afgeeft waardoor de pap beter bindt. vroeger waren er niet zoveel soorten en werd de pap-rijst dus altijd uit gewone rijst gezeefd.
eigenlijk een restproduct, vandaar goedkoop. m'n leven lang heb ik graag div. soorten pap gegeten als toetje, zelf gemaakt is het voordelig en lekkerder dan kant en klaar
nooit begrepen dat toetjes van de fabriek weken lang goed blijven terwijl de mijne in korte tijd zuur zijn?
2020/12/13 at 8:18 pmFrom Reacties
on
Go to commentHallo Cor, wat een leuke tip van jou. Dankjewel, ga ik zeker in de toekomst iets mee doen.
2020/11/27 at 1:40 pmFrom Reacties
on
Go to commentHoi Hanneke
Hierbij heb mischien ook iets waar jij en de mensen wat aan hebben
Heb jij weleens gehoord van butter en eek?
Ik ben zelf kok in Volendam en dit is een echt volendams recept
Ik mag dan ook graag zien wat je maakt wij komen heul dicht in de buurt
Hierbij het receptWe nemen 1 pakje roomboter
1 glas witte azijn
1 glas water
Een theelepel zwarte peper
En zout naar smaakDoe dit alles bij elkaar en al roerend warm laten worden niet koken wand dan gaat het schiften als het warm is dan van het vuur halen en serveren over de vis dat kan van alles zijn van visticks tot aan tong kabeljauw enz
Dit is een must voor mensen die dit nog nooit hebben geproefd
En wat heel lekker is om van te voren stokbrood met tomaten saus uitgesmeerd en paprika klein gesneden met een klein beetje knoflook en geraspe kaas even in de oven tot het geheel gesmolten is de dan serveren daarna het hoofdgerecht komt de smaak van de saus perfect op zn plek gr uit Volendam en ik volg je vind het wel leuk.
2020/11/27 at 7:43 amFrom De voordelen van een multicooker
on
Go to commentHoi Agnes, ik gebruik zelf geen multicooker. Weet zeker als je kookboek multicooker googled dat je ze dan zult vinden.
2020/11/26 at 7:46 amFrom Lekker tafelen met de Pizzarette
on
Go to commentHallo Rob, leuk om te lezen dat je zo enthousiast met over de Pizzarette. En wat een goede tips, dankjewel.
2020/11/19 at 9:25 amFrom Lekker tafelen met de Pizzarette
on
Go to commentHallo Hanneke, Zelf heb ik al 2 jaar een Pizzarette Grill. Wij plaatsen schuiven het de pizza van de spatel af zodat het direct op de bakplaat ligt. Het krijgt dan direct de hitte van de bakplaat op het deeg waardoor het sneller en beter krokant wordt. Bovenop maken we ook vaak stukje stokbrood even krokant met wat tomaten "prut" erop en wat kruiden. Onze kinderen grillen dan heerlijke lamsworstjes bovenop. Zelf ben ik meer van vis en dus een stuk zalm erop gaat ook top.
2020/11/18 at 9:45 amFrom Reacties
on
Go to commentHoi Ab, dankjewel en nu heb je mij weer gevonden (haha). Wat mooi dat je het naambordje van mijn vader bewaard hebt. Ontvang het graag een keertje van. Lieve Groet, Hanneke
2020/11/15 at 2:14 pmFrom Reacties
on
Go to commentDankjewel Thea, hoop dat de operatie goed gelukt is en jij goed hersteld bent. Je kunt natuurlijk altijd op deze site terecht voor de antwoorden hierop. Bij elk recept vermeld ik wel hoeveel boter of olie je gebruiken moet. Groente kan je het beste koken in een pan waar de groente net onder het water staat. In mijn blog: Hoe lang moet je groente koken vind je nog meer informatie.
2020/11/15 at 2:12 pmFrom Reacties
on
Go to commentLieve Hanneke, wat een genot moet dat zijn…Ik heb reuma en moet eerdaags geopereerd worden aan mijn linker duim wil zo graag leren koken in MC maar nergens vind ik gewoon antwoordt op een simpele vraag hoeveel water moet er bij groente?….Kan je aardappels en groente tegelijk doen?….hoeveel boter moet er bij vlees enz…kunt u me een site benoemen waar ik terecht kan
2020/11/15 at 1:55 pmFrom Reacties
on
Go to commentLas een artikel over u en zeer geïnteresseerd geraakt! Goede opmerking over de knoflook! Beaam ik volledig! Met vriendelijke groet,
2020/11/15 at 1:53 pmFrom Reacties
on
Go to commentLeuk je gezien te hebben in de krant, wij waren je een beetje kwijt maar ik heb nog iets moois voor je namelijk het naamplaatje van H de Jonge wat op de oude zaak zat mail mij je adres een keer breng ik het bij je.
2020/11/15 at 1:51 pmFrom Home Page
on
Go to commentLeuk je gezien te hebben in de krant, wij waren je een beetje kwijt maar ik heb nog iets moois voor je namelijk het naamplaatje van H de Jonge wat op de oude zaak zat mail mij je adres een keer breng ik het bij je.
2020/10/25 at 10:13 amFrom Welke levensmiddelen zijn ten minste houdbaar tot?
on
Go to commentNou ik zou dit niet meer gebruiken, weet niet hoe lang quinoa goed blijft.
2020/10/23 at 8:33 amFrom Welke levensmiddelen zijn ten minste houdbaar tot?
on
Go to commentIk heb Quinoa die gedateerd is op houdbaar tot Februari 2019 kan ik die nog gebruiken ?
2020/10/22 at 1:04 pmFrom Stooffestival Grootmoeders Geheimen
on
Go to commentDankjewel Ingrid, leuk om te vernemen. Gr. Hanneke
2020/09/17 at 7:48 amFrom Stooffestival Grootmoeders Geheimen
on
Go to commentLeuk beschreven. Ik zie het helemaal voor mij en kan het bijna proeven!
2020/09/16 at 4:50 pmFrom Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
on
Go to commentBeste Judith, wellicht dat ik dit in de toekomst ga maken.
2020/09/08 at 9:58 amFrom Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
on
Go to commentZou er ook graag een boekje van hebben!
2020/09/05 at 8:18 pmFrom Polderknoflook
on
Go to commentLeuk dat ze weer in de courant stonden Eric. Als je in de buurt bent, moet je er beslist eens knoflook gaan halen. Zo lekker en vers! Mvg, Hanneke
2020/09/01 at 1:39 pmFrom Polderknoflook
on
Go to commentHoi, leuk stukje vandaag in de courant, tis een beetje ver voor mij als ik ik in de buurt ben…
2020/08/29 at 3:52 pmFrom Over Hanneke de Jonge
on
Go to commentLieve Hanneke, wat een genot moet dat zijn…Ik heb reuma en moet eerdaags geopereerd worden aan mijn linker duim wil zo graag leren koken in MC maar nergens vind ik gewoon antwoordt op een simpele vraag hoeveel water moet er bij groente?….Kan je aardappels en groente tegelijk doen?….hoeveel boter moet er bij vlees enz…kunt u me een site benoemen waar ik terecht kan
2020/08/19 at 9:07 amFrom Genieten van Fruits de Mer
on
Go to commentDankjewel, fijn om te vernemen. Mvg, Hanneke
2020/08/15 at 1:23 pmFrom Genieten van Fruits de Mer
on
Go to commentHeb genoten van alle informatie van jullie site, kook al mijn hele leven en vaak eters over de vloer het verhaal van mevrouw de Jong en de recepten en ook de eetadressen.
2020/08/15 at 8:25 amFrom De voordelen van een multicooker
on
Go to commentHallo, ik heb een multicooker 45 in 1 van tefal, zou graag een kookboek hiervan hebben , is die ergens te koop? Kan zelf geen info vinden . Alvast bedankt.
2020/08/13 at 9:05 amFrom Wat zie jij er lekker uit!
on
Go to comment[…] Recensie: Hanneke de Jonge van Culinea.nl […]
2020/08/10 at 12:45 pmFrom Hoe combineer je wijn bij gerechten?
on
Go to commentFijn om te horen Suzanne, dankjewel. Groetjes, Hanneke
2020/07/11 at 7:24 amFrom Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
on
Go to commentHoi Vincent, dankjewel. Ja goed idee, zal er eens over nadenken hoe ik dat kan doen. Dankjewel voor de tip. Groetjes, Hanneke
2020/07/11 at 7:24 amFrom Welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen?
on
Go to commentLeuke info voor in de keuken en gezondheid. Is het een idee om er een klein boekje (A5) van te maken voor in de keuken als naslagwerkje?
Met groet en dank,
Vincent Lancee
2020/07/11 at 12:42 amFrom Hoe combineer je wijn bij gerechten?
on
Go to commentU heeft gelijk ja! Ik heb de kennis uit dit artikel toegepast in de keuken en inderdaad mijn kip <a href="https://www.youtube.com/watch?v=08S3jK5MUvY">smaakte</a> erg lekker. Nogmaals bedankt!
2020/07/10 at 4:23 pmFrom De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
on
Go to commentDankjewel Margriet, leuk dat je zo enthousiast bent. Ik zou zeggen …. zeg het voort. Mvg, Hanneke
2020/07/06 at 12:33 pmFrom De lekkerste wereldse groene kruidensauzen
on
Go to commentHallo Hanneke,
Ik was op zoek naar lekkere pesto-recepten en kwam op deze site terecht.
Wauw, wat ben ik daar blij mee, zoveel prachtige recepten.
Bedankt!
2020/07/06 at 12:23 pmFrom Hoe kan je eten minder pittig maken
on
Go to commentKlopt helemaal Yvette.
2020/07/03 at 2:16 pmFrom Hoe kan je eten minder pittig maken
on
Go to commentIemand met een notenallergie hoeft niet persé allergisch te zijn voor pinda. Pinda is immers geen noot, maar een peulvrucht. En iemand met pinda-allergie hoeft niet persé ook allergisch voor noten te zijn. Ik heb deze info van de arts van mijn dochter met pinda-allergie.
2020/06/30 at 11:02 amFrom Hoe combineer je wijn bij gerechten?
on
Go to commentGoedemorgen Suzanne, graag gedaan. Jouw gerechten zullen waarschijnlijk niet mislukken, maar een goede wijn/spijs combinatie kan jouw gerechten nog lekkerder maken. Mvg, Hanneke
2020/06/26 at 8:10 amFrom Hoe combineer je wijn bij gerechten?
on
Go to commentBedankt voor de informatie! Ik had er helemaal geen idee over dat het ook uitmaakt welk wijnsoort je gebruikt. Misschien is dat ook de reden waarom mijn recepten altijd mislukten.
2020/06/25 at 7:10 pm
Ab Schut
november 15, 2020 @ 1:51 pm
Leuk je gezien te hebben in de krant, wij waren je een beetje kwijt maar ik heb nog iets moois voor je namelijk het naamplaatje van H de Jonge wat op de oude zaak zat mail mij je adres een keer breng ik het bij je.
Els Collignon
november 15, 2020 @ 1:53 pm
Las een artikel over u en zeer geïnteresseerd geraakt! Goede opmerking over de knoflook! Beaam ik volledig! Met vriendelijke groet,
Thea Mertens
november 15, 2020 @ 1:55 pm
Lieve Hanneke, wat een genot moet dat zijn…Ik heb reuma en moet eerdaags geopereerd worden aan mijn linker duim wil zo graag leren koken in MC maar nergens vind ik gewoon antwoordt op een simpele vraag hoeveel water moet er bij groente?….Kan je aardappels en groente tegelijk doen?….hoeveel boter moet er bij vlees enz…kunt u me een site benoemen waar ik terecht kan
Hanneke de Jonge
november 15, 2020 @ 2:12 pm
Dankjewel Thea, hoop dat de operatie goed gelukt is en jij goed hersteld bent. Je kunt natuurlijk altijd op deze site terecht voor de antwoorden hierop. Bij elk recept vermeld ik wel hoeveel boter of olie je gebruiken moet. Groente kan je het beste koken in een pan waar de groente net onder het water staat. In mijn blog: Hoe lang moet je groente koken vind je nog meer informatie.
Hanneke de Jonge
november 15, 2020 @ 2:13 pm
Dankjewel voor je reactie Els
Hanneke de Jonge
november 15, 2020 @ 2:14 pm
Hoi Ab, dankjewel en nu heb je mij weer gevonden (haha). Wat mooi dat je het naambordje van mijn vader bewaard hebt. Ontvang het graag een keertje van. Lieve Groet, Hanneke
Cor
november 27, 2020 @ 7:43 am
Hoi Hanneke
Hierbij heb mischien ook iets waar jij en de mensen wat aan hebben
Heb jij weleens gehoord van butter en eek?
Ik ben zelf kok in Volendam en dit is een echt volendams recept
Ik mag dan ook graag zien wat je maakt wij komen heul dicht in de buurt
Hierbij het recept
We nemen 1 pakje roomboter
1 glas witte azijn
1 glas water
Een theelepel zwarte peper
En zout naar smaak
Doe dit alles bij elkaar en al roerend warm laten worden niet koken wand dan gaat het schiften als het warm is dan van het vuur halen en serveren over de vis dat kan van alles zijn van visticks tot aan tong kabeljauw enz
Dit is een must voor mensen die dit nog nooit hebben geproefd
En wat heel lekker is om van te voren stokbrood met tomaten saus uitgesmeerd en paprika klein gesneden met een klein beetje knoflook en geraspe kaas even in de oven tot het geheel gesmolten is de dan serveren daarna het hoofdgerecht komt de smaak van de saus perfect op zn plek gr uit Volendam en ik volg je vind het wel leuk.
Hanneke de Jonge
november 27, 2020 @ 1:40 pm
Hallo Cor, wat een leuke tip van jou. Dankjewel, ga ik zeker in de toekomst iets mee doen.