Zelf rode bessenjam maken

Zelf rode bessenjam maken

Wat doe je als je super verse rode bessen van Berrybrothers ontvangt? Dan ga je daar gelijk mee aan de slag natuurlijk. Ik heb hiervan een heerlijke jam gemaakt en die jam weer verwerkt in een lekker taartje. Omdat het december is, heb ik winterse smaken aan de jam toegevoegd zoals speculaaskruiden en mandarijn. Zelf […]

Jam van mandarijnen

Jam van mandarijnen

Manlief is van de mandarijntjes, maar ik had een soort gekocht wat hij niet zo lekker vond. Die bleven dus in de fruitschaal liggen en dat vind ik natuurlijk zonde. Als ik nu eens jam van mandarijnen ga maken, dan vindt hij het vast wel lekker. En dat was ook zo.   Jam van mandarijnen […]

Feestelijke griesmeelpudding met rode bessensaus

Feestelijke griesmeelpudding met rode bessensaus

Het recept van de griesmeelpudding is van mijn moeder, alleen heb ik er een feestelijke griesmeelpudding met rode bessensaus van gemaakt. De aanleiding was een heerlijke fles Elke melk en een bak met rode bessen van Berrybrothers die ik mocht ontvangen in een foodybox. Die lekkere en super romige melk is natuurlijk heerlijk om zo […]

Jam van bloedsinaasappels

Jam van bloedsinaasappels

Bloedsinaasappels….ik ben er gek op. En als ze in het seizoen zijn, koop ik ze zo vaak en zoveel mogelijk. Je zult daarom diverse recepten met bloedsinaasappel op de site vinden, zoek ze maar eens op. Ik had denk ik ongeveer de laatsten van het seizoen te pakken en daar wilde ik iets bijzonders van […]

Perenjam met gember en kardamom

Perenjam met gember en kardamom

In de leuke receptenswap van Mandyandmore, werd ik deze keer gekoppeld aan Anne van Lekker Bourgondisch. De keuze is op haar Perencompote met gember gevallen en ik noem het perenjam met gember en kardamom. Tja je wilt toch je eigen twist aan een recept van iemand anders geven.   Anne en haar man Thijs en […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden