Limburgs zuurvlees (zoervleisj)

Limburgs zuurvlees (zoervleisj)

Limburgs zuurvlees (zoervleisj) klinkt misschien niet appetijtelijk, maar is het toch wel. Het vlees is allesbehalve zuur, het is eerder zoet. Het is een typisch Limburgs stoofvlees gerecht, elke Limburger kent het en eet het.   Zoervleisj   Dit recept komt uit het Nederlands Kookboek van Laura de Grave en is het recept van het […]

Ingemaakte rode biet

Ingemaakte rode biet

Pickles zijn ingelegde of ingemaakte groenten in een zoetzuur vocht met als basis azijn, zout en suiker. In principe kan je hiervoor alle soorten rauwe groenten gebruiken. Als extra smaakmakers kan je steranijs, peperkorrels, verse gember, verse kruiden, chilivlokken, kruidnagels, etc. gebruiken. Vandaag heb ik ingemaakte rode biet gemaakt.   Ik had oerbieten gekocht en […]

Hete grog voor een koude dag

Hete grog voor een koude dag

Een hete grog werd vroeger vaak gedronken om griep tegen de gaan. Het is zo’n oud huismiddeltje wat gebruikt werd om koorts tegen te gaan of juist om het lekker warm te krijgen. Tegenwoordig rennen we gelijk naar de huisarts als we griep hebben, maar vroeger ziekte je het gewoon uit met diverse huismiddeltjes en […]

Ouderwetse gestoofde sukadelappen

Ouderwetse gestoofde sukadelappen

Sukadelappen (draadjesvlees) zijn afkomstig van de schouder van het rund. Dit vlees bevat veel spierweefsel omdat veel bewogen heeft. Sukade heeft midden door het vlees een pees lopen. Dit geeft het vlees een typische smaak en vleesstructuur. De pees kan je eten, vind je dit niet lekker, snijd hem dan na bereiding eruit. Ik had […]

Sukadelapjes gestoofd in rode wijn

Sukadelapjes gestoofd in rode wijn

Ik maak altijd een grote hoeveelheid stoofvlees wat lang moet pruttelen. Dan heb je een of twee dagen later nog een lekker hapje en het voordeel is dat de smaken er nog meer intrekken. Zo ook bij deze Sukadelapjes gestoofd in rode wijn. Je kunt dit gerecht ook maken voor de kinderen, de alcohol verdwijnt […]

Klassieke Hachee

Klassieke Hachee

Hachee is een oer-Hollands vleesgerecht en wordt al eeuwenlang gemaakt en gegeten. Vroeger werd de hachee heel lang en in een grote hoeveelheid boter gestoofd. Ik ga voor minder tijd en minder boter. Hierbij mijn recept voor een Klassieke Hachee.   Hachee   Hachee is toch wel een gerecht wat jouw oma waarschijnlijk regelmatig op […]

Shoarma kruidenmix zelf maken

Shoarma kruidenmix zelf maken

Je kunt shoarma kruidenmix zelf maken, het voordeel hiervan is dat je zelf bepaalt hoeveel zout er bijvoorbeeld in gaat. Of je laat het zout er helemaal uit. Nu heb ik deze kruiden allemaal in huis, daarom is het voor mij een makkie om het te maken. Mocht je de meeste kruiden in huis hebben, […]

Rode kool met cranberries

Rode kool met cranberries

Als er iets bij de feestdagen past dan is het wel rode kool en cranberries. Daarom heb ik deze gecombineerd in dit gerecht Rode kool met cranberries. Door de kruidnagelen en kaneel is het een heerlijk bijgerecht geworden wat goed past bij kalkoen, kip, rund- of varkensvlees. Zelfs bij wildgerechten zal dit het goed doen. […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden