Klassieke Quiche Lorraine

Klassieke Quiche Lorraine

Ik ben gek op de klassieke quiche Lorraine, maar kwam erachter dat ik deze nog niet op de site had staan. Hoog tijd om deze lekkere hartige taart te bakken en het recept uit te schrijven voor jullie. Nou hier is tie hoor.   Quiche Lorraine   Dit is een klassieke Franse hartige open taart […]

Kipkarbonades in rode wijn

Kipkarbonades in rode wijn

Deze kipkarbonades in rode wijn is een afgeleide van de Franse klassieker Coq au vin. Ik heb dit dikwijls gemaakt, maar vond de kip gemarineerd in de rode wijn niet zo lekker. Maar dat is natuurlijk wel het originele recept. Daarom heb ik de kip nu niet gemarineerd, maar wel gebraden in de rode wijn. […]

Groenlof stamppot met spekjes

Groenlof stamppot met spekjes

Wij zijn voor het eerst op de Boerenmarkt op de Stadboerderij De Kemphaan in Almere geweest. Daar stond een grote groentekraam van Warmonderhof met voor het grotendeel groenten van eigen land en kas. Ik had ze al op mijn lijstje staan om ze eens te bezoeken en nu ben ik helemaal zeker ervan dat ik […]

Pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen

Pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen

Dit is geen Bolognesesaus, maar het heeft er wel veel van weg. Op zich is zelf pastasaus maken helemaal niet moeilijk, je kunt erin verwerken wat je lekker vindt of wat je nog in de koelkast hebt liggen aan gehakt en verse groenten. Ik heb nu een pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen gemaakt. Lekker […]

Palingsoep met peterselie en spekjes

Palingsoep met peterselie en spekjes

Dit recept voor palingsoep met peterselie en spekjes is toch wel een klassiek gerecht. Het wordt niet vaak meer bereid en dat is jammer. Het is een heerlijke kruidige lichtgebonden soep en de spekjes geven een extra smaak eraan. Serveer het op een speciaal dinertje. Je bent er wel even mee bezig, maar dan heb […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden