Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Een pittige pasta die snel en makkelijk klaar te maken is. Deze spaghetti alla puttanesca heeft heel veel smaak door de ansjovis, chilivlokken, kappertjes en olijven. Deze klassieke Zuid-Italiaanse spaghetti moet je eens geprobeerd hebben. Er bestaan heel veel varianten op dit recept en dit is de mijne. Ik heb in plaats van een tomatensaus […]

Heilbot in spinazieblad met orzo

Heilbot in spinazieblad met orzo

Ik had lekkere heilbot gekocht en wilde daar iets bijzonders mee doen. Nou dat is gelukt met dit eenpansgerecht met heilbot in spinazieblad met orzo en citroen. Door de heilbot in de grote wilde spinaziebladeren te pakken, blijft deze super sappig tijdens de bereiding. Echt een aanrader!   Heilbot   De heilbot is familie van […]

Traybake van kipkarbonades

Traybake van kipkarbonades

Bij deze traybake van kipkarbonades komt geen koken van pas, je legt alles op je ovenplaat en schuift het in de oven. Lekker makkelijk en weinig afwas. Een tray is een plaat of schaal, traybake is dus gebakken op de (oven)plaat of schaal.   En nog zo’n makkelijk kipgerecht uit de oven is deze Italiaanse […]

Spaghetti met ricotta en tomaatjes uit de oven

Spaghetti met ricotta en tomaatjes uit de oven

Deze spaghetti met ricotta en tomaatjes uit de oven is zo’n makkelijk gerecht, de oven doet namelijk het werk voor je. Doe alle ingrediënten – behalve de spaghetti – in een ovenschaal en schuif dit in de oven. Je hebt er geen omkijken naar en hoeft alleen nog maar de spaghetti te koken en alles […]

Zoete aardappelspaghetti met Puttanesca saus

Zoete aardappelspaghetti met Puttanesca saus

Het zoete van de zoete aardappel doet het goed met het pittige en zoute van de saus. Voor deze zoete aardappelspaghetti met Puttanesca saus heb je geen peper en zout nodig, de saus heeft smaak genoeg. Je kunt de zoete aardappelen spaghetti maken met een spiraalsnijder.  Of je gebruik een juliennesnijder van je keukenmachine of […]

Tarwe met boerenkool, schorsneren en shiitake

Tarwe met boerenkool, schorsneren en shiitake

Ik probeer zoveel mogelijk verschillende wintergroenten te gebruiken in onze vegetarische maand. Zo ook deze schorseneren, die naar me lagen te lonken bij de groenteboer. Schorseneren worden ook wel winterasperges, armeluisasperges of keukenmeidenverdriet genoemd. Dit laatste omdat ze lastig schoon te maken zijn. Ze zijn beter te schillen als je ze een tijdje in een […]

Halloween kaasmonsters

Halloween kaasmonsters

31 oktober wordt er weer Halloween gevierd, leuke ‘scary’ monsters voor bij de borrel?

Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato

Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato

Courgettini is spaghetti gemaakt van courgette. Hiervoor heb je een groente spiraalsnijder nodig. Ik laat de courgette in dit recept van Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato ongekookt omdat ik dat het lekkerst vind. Nog zin in een lekker Italiaans toetje? Maak dan deze Affogato

Bloemkool steaks met olijven relish en tomatensaus

Bloemkool steaks met olijven relish en tomatensaus

Deze Bloemkool steaks met olijven relish en tomatensaus is een mooi vegetarisch gerecht. Bereid eens bloemkool op deze manier, dan smaakt de bloemkool heel anders dan je gewend bent. Dit is ook een heerlijk vegetarisch recept met bloemkoolsteaks.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden