Ik probeer zoveel mogelijk verschillende wintergroenten te gebruiken in onze vegetarische maand. Zo ook deze schorseneren, die naar me lagen te lonken bij de groenteboer. Schorseneren worden ook wel winterasperges, armeluisasperges of keukenmeidenverdriet genoemd. Dit laatste omdat ze lastig schoon te maken zijn. Ze zijn beter te schillen als je ze een tijdje in een bak water legt. Doe handschoenen aan, schrob de wortels schoon en schil ze vervolgens met een dunschiller. Snijd ze in stukken en leg de schorseneren in schoon water met wat citroensap om bruin worden te voorkomen. Ze zijn rijk aan ijzer en ook boerenkool is goed voor je en daarom heb ik ze gecombineerd in dit recept van tarwe met boerenkool, schorsneren en shiitake. Koop eens verse boerenkool van de stronk, dit smaakt veel beter dan de zakken met kant-en-klaar gesneden boerenkool.

En ik heb nog een heerlijk recept met schorseneren voor je: Orzotto met balsamico schorseneren