Turkse feta yoghurtdip Haydari

Turkse feta yoghurtdip Haydari

Wij zijn voor mijn moeders 90e verjaardag met haar naar Istanbul gegaan. Ze was daar al eens eerder geweest en vond dat toen zo mooi en dat wilde ze graag nogmaals met ons beleven. Dit is een fantastische week geweest waar we heel veel gezien en gedaan hebben. En natuurlijk ontzettend lekker gegeten hebben. Ik […]

Courgettesalade met fetadip en dille

Courgettesalade met fetadip en dille

Deze zomerse courgettesalade met fetadip en dille is een heerlijke frisse salade die je als lunch, voorgerecht of als bijgerecht bij de barbecue kunt eten. Een simpele en snel te maken salade, ideaal voor de zomer als de courgettes in het seizoen zijn. Courgettes zijn rauw heerlijk, probeer het eens. En courgette en dille zijn […]

Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Deze gevulde geroosterde aubergines kan je in de oven bereiden of je roostert de aubergines op de barbecue

Gevulde geroosterde aubergines

Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Deze gevulde geroosterde aubergines kan je in de oven bereiden of je roostert de aubergines op de barbecue. Je kunt het als vegetarische lunch of hoofdgerecht serveren, maar het is ook heerlijk bij een barbecue. Serveer er een lekker Turks brood bij en je hebt een […]

Feta met bloedsinaasappels en olijven uit de oven

Feta met bloedsinaasappels en olijven uit de oven

Ik ben weer eens bij mijn favoriete Turkse supermarkt geweest in een stad bij ons in de buurt. Ten eerste heb ik bloedsinaasappels gekocht daar, die trouwens helemaal niet duur waren. En ook nog echte feta, olijven, platbrood en nog veel meer lekkers. Thuisgekomen kreeg ik honger en bij het uitpakken van de boodschappen ontstond […]

Turkse tomatensoep met orzo

Turkse tomatensoep met orzo

Deze soep stond al zo lang op mijn to cook lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Een heerlijke dikke Turkse tomatensoep met orzo, vol van smaak en supermakkelijk te maken. De soep wordt in principe met slechts tomaten, gedroogde munt, water en orzo gemaakt, maar ik heb nog het een en ander […]

Broodje Turks stoofvlees

Broodje Turks stoofvlees

Wij zijn gek op stoofvleesgerechten, vooral op koude dagen. Nu heb ik al diverse stoofschotels op de site staan, maar elke keer bereid ik het weer op een andere manier. Ik heb dit recept broodje Turks stoofvlees genoemd omdat het een klein beetje lijkt op het Turkse recept Tantuni. Alleen bij Tantuni wordt het vlees […]

Romige gele erwtensoep

Romige gele erwtensoep

Ik wilde een gele linzensoep maken, maar had per ongeluk een pak gele erwten in plaats van gele linzen gekocht. Nou dan maar een erwtensoep ervan maken. Deze romige gele erwtensoep is vegetarisch en zelfs vegan. Er komt geen room of iets dergelijks van pas, maar toch is de soep fluweelzacht en romig. Het is […]

Kruidige linzen met gebakken eieren

Kruidige linzen met gebakken eieren

Ik had nog gekookte beluga linzen over van een recept. Van de helft hiervan heb ik een heerlijke salade gemaakt met linzen en verse vijgen. En de andere helft is verwerkt in deze kruidige linzen met gebakken eieren. Je kunt dit lekkere gerecht natuurlijk ook maken met bruine linzen uit een pot of blikje. Serveer […]

Courgette frieten met fetadip

Courgette frieten met fetadip

Deze courgette frieten met fetadip zijn lekker krokant van buiten en zacht van binnen. Ze worden gebakken in de oven en zijn daarom ‘verantwoorde’ frietjes. Je kunt ze ook in de frituurpan bereiden, maar ik heb ze nu in de oven gemaakt. En friet is natuurlijk het toverwoord voor de kinderen, waarschijnlijk vinden ze deze […]

Vegetarische maïs ribbetjes

Vegetarische maïs ribbetjes

Ik mocht verse suikermais uit de polder ontvangen. Wat ga je ermee doen? Maïskolven op de barbecue is erg lekker, maar ik wilde er iets bijzonders van maken. Het zijn deze heerlijke vegetarische maïs ribbetjes geworden. Corn ribs worden deze ‘spareribs’ gemaakt van maïskolven ook wel genoemd. Je kunt ze op de barbecue, in de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden