Paratha gevuld met feta

Paratha gevuld met feta

Ik wilde filopakketjes met fetakaas maken, maar toen ik de filo liet ontdooien viel deze helemaal uit elkaar. Balen! Maar ja, ik wilde toch iets met die feta doen. Toen bedacht ik mij dat ik nog twee paratha’s in de diepvries had liggen. Als ik die nu gebruik om te vullen met feta. India meets […]

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Heerlijke Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus recept Deze Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus zijn gemaakt met lamsgehakt maar je kunt ook heel goed rundergehakt gebruiken. Verder wordt het gehakt gemengd met ui, knoflook, kruiden en Marokkaanse specerijen. En wauw, wat zijn ze heerlijk! Traditiegetrouw bevat dit recept geen eieren, brood of zuivelproducten. Deze smaakvolle kleine balletjes, gestoofd […]

bonenstoofpot

Turkse witte bonenstoofpot Kuru fasulye

Heerlijke Turkse witte bonenstoofpot Kuru fasulye Toen wij vorig jaar in Istanbul waren hebben wij heerlijk gegeten. We hadden een fantastische gids die ons naar de meest fijne restaurants bracht. Ook kon hij ons de specialiteiten laten proeven zoals de Turkse witte bonenstoofpot Kuru fasulye. Een eenvoudig maar hartverwarmende bonenstoofpot wat een zeer geliefd gerecht […]

Pilaf met geroosterde groenten en kikkererwten

Pilaf met geroosterde groenten en kikkererwten

Ik had nog wat gekookte groenten, een halve pot kikkererwten en gekookte orzo over. Daar heb ik deze heerlijke pilaf met geroosterde groenten en kikkererwten van gemaakt. Deze geroosterde groenten en kikkererwten met orzo is gemakkelijk te maken en zit boordevol verwarmende smaken en kleuren. Serveer als een eenvoudige vegetarische maaltijd in minder dan 20 […]

Turkse broodje met visköfte

Ik mocht het kookboek Karsu’s Kitchen ontvangen en heb daaruit dit heerlijke Turkse broodje met visköfte gemaakt. In het boek van Karsu heet dit gerecht Balik köftesi oftewel gegrilde visballetjes. Het recept komt met een mooi verhaal over haar moeder die in de jaren 70 met een Volkswagenbusje op vakantie ging naar Turkije. Onderweg stopten […]

Turkse feta yoghurtdip Haydari

Turkse feta yoghurtdip Haydari

Wij zijn voor mijn moeders 90e verjaardag met haar naar Istanbul gegaan. Ze was daar al eens eerder geweest en vond dat toen zo mooi en dat wilde ze graag nogmaals met ons beleven. Dit is een fantastische week geweest waar we heel veel gezien en gedaan hebben. En natuurlijk ontzettend lekker gegeten hebben. Ik […]

Courgettesalade met fetadip en dille

Courgettesalade met fetadip en dille

Deze zomerse courgettesalade met fetadip en dille is een heerlijke frisse salade die je als lunch, voorgerecht of als bijgerecht bij de barbecue kunt eten. Een simpele en snel te maken salade, ideaal voor de zomer als de courgettes in het seizoen zijn. Courgettes zijn rauw heerlijk, probeer het eens. En courgette en dille zijn […]

Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Deze gevulde geroosterde aubergines kan je in de oven bereiden of je roostert de aubergines op de barbecue

Gevulde geroosterde aubergines

Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Deze gevulde geroosterde aubergines kan je in de oven bereiden of je roostert de aubergines op de barbecue. Je kunt het als vegetarische lunch of hoofdgerecht serveren, maar het is ook heerlijk bij een barbecue. Serveer er een lekker Turks brood bij en je hebt een […]

Feta met bloedsinaasappels en olijven uit de oven

Feta met bloedsinaasappels en olijven uit de oven

Ik ben weer eens bij mijn favoriete Turkse supermarkt geweest in een stad bij ons in de buurt. Ten eerste heb ik bloedsinaasappels gekocht daar, die trouwens helemaal niet duur waren. En ook nog echte feta, olijven, platbrood en nog veel meer lekkers. Thuisgekomen kreeg ik honger en bij het uitpakken van de boodschappen ontstond […]

Turkse tomatensoep met orzo

Turkse tomatensoep met orzo

Deze soep stond al zo lang op mijn to cook lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Een heerlijke dikke Turkse tomatensoep met orzo, vol van smaak en supermakkelijk te maken. De soep wordt in principe met slechts tomaten, gedroogde munt, water en orzo gemaakt, maar ik heb nog het een en ander […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden