Romige pompoen gratin met salie

Romige pompoen gratin met salie

Voor deze Romige pompoen gratin met salie gebruik je alleen de hals van de flespompoen. Koop daarom eentje met een lange en smalle hals. Ik sneed ongeveer 750 gram aan plakjes van de pompoenhals. De rest van de pompoen kan je weer voor een ander gerecht gebruiken. Het is een heerlijk bijgerecht voor een feestelijk […]

Stoofperenijs met een stoofpeertje en kletskop

Stoofperenijs met een stoofpeertje en kletskop

Dit stoofperenijs met een stoofpeertje en kletskop is zo lekker en eigenlijk helemaal niet moeilijk te maken. Je moet wel zelf stoofpeertjes maken en dit vergt even tijd, maar ja dan kan je ook wel een heel bijzonder en feestelijk dessert maken voor bijvoorbeeld de Kerstdagen.   Allereerst maak je stoofpeertjes voordat je dit ijs […]

Gele wortelsoep met geitenkaas en pistache

Gele wortelsoep met geitenkaas en pistache

Ik heb o.a. heel veel gele wortelen gekregen van boer Martin Topper van Zonneheerdt. Ik had van de paarse wortelen al een paarse wortelsoep gemaakt, nu ook maar een mooie gele wortelsoep met geitenkaas en pistache maken. De smaken per kleur wortel verschillen heel erg, zo is de gele wortel minder zoet dan de oranje […]

Mango cheesecake taartje

Mango cheesecake taartje

Dit schattige kleine mango cheesecake taartje heb ik speciaal voor hubbie gemaakt omdat hij gek op mango is. Je kunt ook ander vers fruit gebruiken voor dit taartje, zoals bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bramen en/of blauwe bessen.   Ik heb voor dit taartje een kleine springvorm van 18 centimeter doorsnee genomen. Natuurlijk kan je ook een […]

Key Lime Pie in een glaasje

Key Lime Pie in een glaasje

Ik heb al diverse keren geschreven dat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft en dat daarom regelmatig Amerikaanse recepten hier op tafel komen. Hij heeft 24 jaar in Florida gewoond en daar at hij regelmatig de klassieker Key Lime Pie. Nu is zijn zoon een meester in het bakken van de perfecte Key Lime […]

Sinterklaas Tiramisu in een glaasje

Sinterklaas Tiramisu in een glaasje

Ja, ik weet het…. ik ben er vroeg bij. Maar voor een kinder kookcafé bij ons in het dorp heb ik dit recept geschreven. Tiramisu vindt (bijna) iedereen lekker en zeker deze variatie. Dit recept is genoeg voor 4 kleine glaasjes, dat is voldoende want het blijft een machtig toetje. Dus als de goedheiligman in […]

Filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote

Filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote

Deze filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote zijn een leuk voorgerechtje tijdens een etentje op een herfstige dag of bijvoorbeeld ook heel erg leuk tijdens een Kerstdiner. Je kunt de pompoenblokjes van te voren bakken en laten afkoelen en de taartjes dan op de avond zelf bereiden.   Ik heb voor dit recept een biologische […]

Quiche met oesterzwammen en kaas

Quiche met oesterzwammen en kaas

Ik heb mij door mijn groenteboer op de markt, een heel kistje oesterzwammen laten aansmeren. Een deel daarvan heb ik gebruikt in een tempura en dat was toch lekker! De rest heb ik in deze quiche met oesterzwammen en kaas verwerkt. Oesterzwammen worden bij het bakken niet zo ‘nat’ als bijvoorbeeld champignons en zijn daarom […]

Homemade chocolade ijs zonder ijsmachine

Homemade chocolade ijs zonder ijsmachine

Deze homemade chocolade ijs zonder ijsmachine is de lekkerste chocolade ijs die je ooit gegeten hebt. Hele lekkere chocoladesmaak met een extra toefje zout voor een bijzondere smaaksensatie. Door de toevoeging van de chocoladelikeur, wordt het ijs niet al te hard in de vriezer. Maak je het ijs voor kinderen, laat de likeur dan achterwege. […]

Karamel chocolade pinda trifle in een glaasje

Karamel chocolade pinda trifle in een glaasje

Dulce de leche ken jij dat? Het is een karamelpasta, gemaakt gecondenseerde melk. Je kunt het voor heel veel recepten gebruiken, zoals in gebak, ijs ervan maken of een topping voor brownies. Ook lekker op een pannenkoek of op je boterham. Je kunt het heel makkelijk zelf maken. Als je die karamel gemaakt hebt, is […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden