Kip Chow Mein

Kip Chow Mein

Kip Chow Mein is Chinees gerecht met roergebakken kip en noedels. Snel klaar te maken, ideaal voor een doordeweekse dag. Je kunt voor deze Kip Chow Mein diverse soorten noedels gebruiken, ik heb woknoedels gebruikt. Ook kan je varieren met vlees zoals rund, varkens, kip en/of zelfs vis. Gebruik de groenten van je keuze, ik […]

Chirashi Bowl

Chirashi of Chirashi bowl lijkt op een Poke bowl of Sushi bowl, maar is net weer iets anders. Het is een Japans gerecht in een bowl, met rijst en als topping veel verschillende soorten vis. Dit kan rauwe (sushi kwaliteit) zalm of tonijn zijn, maar ook gerookte vis, garnalen of zelfs kaviaar. Daarbij worden ook […]

Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen

Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen

Ik doe mee aan de foodboxchallenge van Have a good ‘food’ day en StudioKOOK. Wij mogen met de volgende ingrediënten een gerecht verzinnen: Bloemkool, Rode ui, Zalm, Bonen, Paprika en Wortel. Minimaal vier ingrediënten hiervan moeten we gebruiken om een gerecht mee te maken. We mogen zelf ook nog ingrediënten toevoegen. Ja wat ga je […]

Pittige gehaktballetjes

Pittige gehaktballetjes

VVadouvan is een minder bekend curry kruidenmix, bestaande uit uienpoeder, knoflook, kardemom, kurkuma, mosterd-, komijn-, fenegriek-, venkelzaad, kaneel, kruidnagel, chillies,, dragon en laurier. Het is de Franse tegenhanger van de Indiase kerriekruiden. Lekker bij vis- of kipgerechten. De smaak is rokerig, iets pittig en wat zoetig. Mocht je deze kruidenmix niet in huis hebben of […]

Vegetarische Pho

Vegetarische Pho

Deze Vegetarische Pho (Pho Chay) is een kruidige en pittige soep uit Vietnam. Het is van oorsprong geen vegetarische soep, maar ik heb er een vegetarische variant van gemaakt. Pho bestaat uit een krachtige bouillon van rundvlees of kip, dungesneden vlees, rijstnoedels, verschillende specerijen en pepers en limoen. Het is een heerlijke verwarmende soep, vooral […]

Szechuan tofu roerbak

Szechuan tofu roerbak

Szechuan tofu roerbak recept met knapperige tofu en groenten met pittige Szechuan peper. Deze klassieke Chinese tofu is lekkerder dan afhalen en is klaar in 30 minuten! Net als andere Szechuan-gerechten zit het boordevol hartige, verdovend hete, maar wel verrukkelijke smaken. Als je net als ik van de pittige Szechuan-Chinese keuken houdt, dan zal je […]

Krabbetjes (spareribs)

Krabbetjes (spareribs)

Vraag je slager of hij ribbetjes wil snijden met extra vlees eraan. Deze Krabbetjes (spareribs) zijn dus ribs met extra veel vlees eraan. Natuurlijk kan je de krabbetjes – als ze gegaard zijn in de oven – ook lekker verder grillen op de barbecue. Lekker bij deze spareribs zijn deze Aardappelpartjes en Chinese koolsalade

Kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus

Kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus

Dit is een lekker zomers gerecht, daarom serveer ik er koude pindasaus bij. De zoete, lichtzure abrikozen en kip krijgen een pittige smaak van de marinade van sojasaus en Sriracha. Deze kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus zijn perfect voor snelle en gemakkelijke diners of als heerlijk aperitief bij de borrel. Ze zijn binnen een […]

Aubergines met noedels

Aubergines met noedels

Deze Aubergines met noedels is een heerlijk vegetarisch gerecht met noedels en gebakken aubergineblokjes in een pittige saus. Probeer ook eens de Vegetarische bami, die is ook zo lekker.

Salade van postelein, waterkers en radijsjes

Salade van postelein, waterkers en radijsjes

Deze salade van postelein, waterkers en radijsjes is een lekkere frisse salade met een Oosters tintje. Postelein, een zuur smakende groente, vormt de ruggengraat van deze verfrissende salade. Daarnaast wordt er ook waterkers gebruikt. Postelein en waterkers zijn groene bladgroenten die in de zomer in het seizoen zijn. Ze worden gecombineerd met zeekraal, radijsjes en […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden