Dit is een lekker zomers gerecht, daarom serveer ik er koude pindasaus bij. De zoete, lichtzure abrikozen en kip krijgen een pittige smaak van de marinade van sojasaus en Sriracha. Deze kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus zijn perfect voor snelle en gemakkelijke diners of als heerlijk aperitief bij de borrel. Ze zijn binnen een uur klaar en zijn onweerstaanbaar lekker met die lekkere pindasaus.

 

Kipspiesjes

 

Ik heb voor deze spiesjes kipdijfilets gebruikt. Kipdijfilets zijn wat vetter dan kipfilets. Hierdoor blijven de spiesjes lekker mals en sappig. Je kunt kipfilets gebruiken in plaats van kippendijen. Maar onthoud wel dat kipfilet sneller gaart en snel uitdroogt als het te gaar is.
In plaats van spiesjes te maken, kan je de kipdijfilets of kipfilets platslaan en dan grillen of bakken met de abrikozen.

 

Spiesjes maken: Begin met het droogdeppen van de kip en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Doe ze in een ondiepe schaal of een zak terwijl je ze twee uur marineert in de sojasaus en Sriracha. Rijg ze dan samen met de abrikozen aan de satéstokjes of spiesjes.
Serveer de abrikozenkipspiesjes met de saus en salade voor een compleet diner. Of serveer ze alleen als hapjes.

 

Abrikozen

 

Het is zomer en het zomerfruit spat je tegemoet in de winkels. Verse abrikozen zijn heerlijk in deze spiesjes, maar je kunt ook zachte gedroogde abrikozen nemen.
Of ander fruit zoals pruimen of verse vijgen, wat jou maar lekker lijkt.

 

Erbij:

 

Ik heb een lekkere frisse en zomerse salade erbij gemaakt van maïs, blokjes verse ananas,
blokjes komkommer, lente-uien, rode peper, koriander en een handje pinda’s gehakt.
Meng de maïskorrels in een schaal met de ananas, komkommer, lente-ui, rode peper en een scheutje olie en zout naar smaak.

 

Ben jij ook zo dol op spiesjes? Dan heb ik nog een paar heerlijke recepten voor jou:

 

Souvlaki (Griekse vleesspies)
Halloumi spiesjes met krieltjes
Paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus
Kippenspiesjes met sumakmarinade en yoghurt tahinidip
Spiesjes met garnalen en sucuk

 

Extra nodig: 12 satéprikkers

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus: