Sinterklaas wentelteefjes

Sinterklaas wentelteefjes

Deze Sinterklaas wentelteefjes zijn een heerlijke traktatie voor de kinderen op Sinterklaasavond. Neem voor dit gerecht lekkere rijpe peren, zoals bijvoorbeeld een Conference of een Doyenné du Comice peer. Ik heb Schuddebuikjes gebruikt, maar je kunt ook speculaasjes fijnhakken en die in het recept gebruiken.   Snoepen en lekker eten, hoort bij Sinterklaas. Daarom heeft […]

Gevulde Sinterklaas pannenkoeken

Gevulde Sinterklaas pannenkoeken

Binnenkort vieren we al weer Sinterklaas, daarom deze Gevulde Sinterklaas pannenkoeken. Ik heb als vulling banaan en appel gebruikt, maar je kunt ook ander fruit gebruiken zoals mandarijnen, peer of druiven. De kinderen zullen het enig EN lekker vinden om dit op Sinterklaasavond te eten.   Ook een lekkere traktatie voor Sinterklaasavond zijn deze Sinterklaas […]

Verwenontbijtje met Scones

Verwenontbijtje met Scones

Scones zijn typisch Engelse ‘broodjes’ die meestal geserveerd worden bij een high tea. Traditioneel wordt er clotted cream en jam bij geserveerd. Clotted cream is een dikke room met een vetpercentage van 55%(!) en lijkt wel een beetje op de mascarpone. Ik serveer bij dit verwenontbijtje met scones verse roomkaas als vervanger van de clotted […]

Ovenschotel met makreel en spinazie

Ovenschotel met makreel en spinazie

Ja het is zomer, maar vandaag is het koud. Ik heb zin in een lekkere warme ovenschotel. Aardappelen op voorraad, check! Heb gerookte makreelfilets met peper in de koelkast liggen. Ik moet nog naar de groenteboer en haal daar een grote zak verse spinazie. Dit lijkt mij een heerlijk combinatie…..ovenschotel met makreel en spinazie wordt […]

Amandelcakejes met abrikozen

Amandelcakejes met abrikozen

Zoveel lekker vers fruit in de fruitmand, maar de abrikozen moeten nu toch echt wel gegeten worden. En ik wilde nog een keer een cakeje of muffin maken met amandelmeel. Zo zijn deze amandelcakejes met abrikozen ontstaan. Lekker als verwenontbijt of tussendoortje met een kop koffie of thee. Deze cakejes kan je natuurlijk ook maken […]

Wentelteefjes van Fries suikerbrood

Wentelteefjes van Fries suikerbrood

Deze Wentelteefjes van Fries suikerbrood met crème fraîche, krokant spek en appelstroop is een recept van Tjitze van der Dam. Ik mocht zijn boek Hollandse klassiekers ontvangen en daarin staan heel veel lekkere recepten. De Hollandse klassiekers anno. Nu is het toevallig Vaderdag en hubbie is van Friese afkomst, tja wat doe je dan? Je […]

Nutella cake in een kom

Nutella cake in een kom

Heel af en toe verwennen wij onszelf in het weekend met een speciaal ontbijt, zo ook met deze Nutella cake in een kom. Ja manlief zou elke dag wel zo de dag willen beginnen, maar dat doen we natuurlijk niet. Moet wel speciaal blijven, toch? Het is een heel makkelijk en snel recept, je mengt […]

Wentelteefjes met rabarber

Wentelteefjes met rabarber

Deze wentelteefjes met rabarber is leuk om te maken voor een speciale dag zoals bijvoorbeeld Valentijnsdag, de Paasdagen, Moederdag en/of het Pinksterweekend. Ik heb hartjes gestoken uit de boterhammen, maar dat hoeft niet. Is natuurlijk wel leuk als je het voor een geliefde maakt. Rabarber en sinaasappel zijn goede vriendjes van elkaar, waardoor de rabarber […]

Kruidige rijstpudding met blauwe bessen

Kruidige rijstpudding met blauwe bessen

Deze kruidige rijstpudding met blauwe bessen is zowel koud als warm lekker. Op een koude dag is het warm lekker als nagerecht of zelfs ontbijt. Of serveer het koud met wat vers fruit op warmere dagen.   Probeer ook eens deze Filipijnse chocolade rijstpudding Champorado

Stamppot groene kool met pittige balletjes

Stamppot groene kool met pittige balletjes

Vadouvan is een minder bekend kruidenmix, bestaande uit uienpoeder, knoflook, kardemom, kurkuma, mosterd-, komijn-, fenegriek-, venkelzaad, kaneel, kruidnagel, chillies, dragon en laurier. Het is de Franse tegenhanger van de Indiase kerriekruiden. Lekker bij vis- of kipgerechten. De smaak is rokerig, iets pittig en wat zoetig. Mocht je deze kruidenmix niet in huis hebben of niet […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden