Rijstpudding met sinaasappelmarmelade

Rijstpudding met sinaasappelmarmelade

Deze kruidige rijstpudding is een heerlijk toetje met koude dagen. Je kunt de rijstpudding met sinaasappelmarmelade maken met dessertrijst (paprijst) of met risotto- of paellarijst. De laatste twee rijstsoorten zuigen ook veel vocht op en worden ‘papperig’ tijdens het koken. De rijstpudding is zowel koud als warm lekker. Wil je ook de sinaasappelmarmelade zelf maken, […]

Varkenshaasmedaillons met satésaus

Varkenshaasmedaillons met satésaus

Ik maak een sateetje meestal van varkenshaas of van kippendijen. Maar deze keer heb ik in plaats van saté op een stokje, varkenshaasmedaillons met satésaus gemaakt. Je marineert het vlees op dezelfde manier als dat je saté zou maken, alleen snijd je het vlees op een andere manier. Als je de varkenshaas in plakken van […]

Bobotie

Bobotie is een gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken dat bestaat uit gehakt en specerijen met een custard kurkumalaag. Hier vind je het recept voor zelfgemaakte mango chutney

Mokka ontbijt mug cake

Mokka ontbijt mug cake

Ik ben niet zo’n voorstander om te koken in de magnetron, maar voor deze Mokka ontbijt mug cake maak ik af en toe een uitzondering. Het is te leuk om een lekker ontbijtje binnen 2 minuten klaar te hebben. Een guilty pleasure dus. Je kunt de ingrediënten in je beker mengen, maar als je  meer […]

Chai Frappuccino

Chai Frappuccino

Elke ochtend drink ik twee kopjes koffie, maar als het heel erg warm is vervang ik dit graag door een ijskoffie of deze heerlijke Chai Frappuccino. En dit zalige drankje kan jij ook thuis maken. Zet eerst twee koppen sterke koffie of espresso, of maak dit drankje met een flesje cold drip coffee. Laat de […]

geroosterde spitskool met mosterddressing

Pikant gehaktbrood

Dit is echt het beste recept voor pikant gehaktbrood, het is gemakkelijk te maken en smaakt heerlijk. Het wordt gemaakt met rundergehakt, varkens braadworst, lente-uien, groenten, specerijen en verse kruiden. Daarna wordt het in de oven gebakken met een lekkere topping. Hieronder vind je mijn favoriete tips voor een zelfgemaakt gehaktbrood waar iedereen om een […]

Feta filotaart

Feta filotaart

Dit recept voor een feta filotaart is een recept van Nigella Lawson, wat ik graag met jullie wil delen. Heb er natuurlijk wel mijn eigen twist aan gegeven. Er zijn in heel Griekenland tientallen Griekse recepten voor kaastaarten gemaakt met feta, en veel daarvan komen uit Noordwest-Griekenland. Gebruik Griekse feta in dit recept, het is […]

Wentelteefje wrap met fruit

Wentelteefje wrap met fruit

Ik had nog twee wraps over en wilde iets bijzonders voor zondagmorgen brunch maken. Zo kwam ik op het idee om een wentelteefje te maken van de wraps en vullen met zomerfruit, waarvan ik nog een doosje in de vriezer had liggen. Deze wentelteefje wrap met fruit is heerlijk als verwenontbijt, brunch of zelfs als […]

Recept Schwarzwalder Kirsch Smoothie

Schwarzwalder Kirsch Smoothie

Wel een beetje decadent om dit als ontbijt te nuttigen, maar af en toe mag je jezelf verwennen, toch? Dus ik zeg het maar meteen, deze Schwarzwalder Kirsch Smoothie moet je proberen! Eigenlijk eet ik vaak kwark of havermout als ontbijt. Dus echt elke dag (behalve in het weekend). En zo niet, dan een smoothie. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden