Ik maak een sateetje meestal van varkenshaas of van kippendijen. Maar deze keer heb ik in plaats van saté op een stokje, varkenshaasmedaillons met satésaus gemaakt. Je marineert het vlees op dezelfde manier als dat je saté zou maken, alleen snijd je het vlees op een andere manier. Als je de varkenshaas in plakken van ongeveer 2 centimeter snijdt, dan noem je dit een medaillon. Het is dan een soort biefstukje van het varken geworden. Ik vind het lekker om ze niet te ver door te bakken, de medaillons moet net gaar zijn.

 

Saté

 

Mijn vader was gek op Indonesisch eten en hij was ook erg goed in het bereiden van een complete rijsttafel. Heerlijk vond hij het als we dan allemaal met aanhang thuis kwamen eten. Hij was dan al dagen van tevoren bezig met het marineren en voorbereiden van de Indische rijsttafel. En wat vond hij het fijn als we ervan zaten te smullen en dat alles op ging. Heel veel van zijn recepten zijn verloren gegaan, maar gelukkig heb ik nog een paar recepten van mijn moeder weten te ontfutselen. Zo ook die heerlijke saté met satésaus die mijn vader maakte.

 

En nu kunnen jullie via mijn site weer genieten van zijn recepten. Ik heb de saté nu dus gemaakt van varkensmedaillons, omdat ik dit zo lekker vind en omdat ze snel klaar zijn. Lekker mals gemarineerd vlees met een pindasaus, wie lust dat nou niet.

 

Deze keer heb ik een wat snellere versie van mijn vaders satésaus gemaakt, het iets uitgebreider recept vind je hier. Deze saté is lekker met een stuk stokbrood, maar ik heb er een heerlijke frisse en knapperige salade bij gemaakt. Het recept van die Chinese koolsalade vind je hier*.

 

Ook lekker erbij is bijvoorbeeld een zoetzuur van komkommer of deze lekkere zelfgemaakte Atjar.

 

 

Recept Varkenshaasmedaillons met satésaus: