Varkensmedaillons in Pedro Ximenez saus

Varkensmedaillons in Pedro Ximenez saus

Op onze trip naar Terschelling hadden we de laatste dag een rum proeverij bij een lokale rum en whisky bottelaar. We hebben daar een paar heerlijke flessen rum en whisky gekocht en bij het weggaan kreeg ik nog een flesje Pedro Ximenez in mijn handen gedrukt. Heerlijk om te drinken bij een kaasplankje of bij […]

Aziatische varkenshaas met sugar snaps

Aziatische varkenshaas met sugar snaps

Ik heb niet zoveel varkenshaas recepten op de site staan, terwijl dit zo’n lekker stukje vlees is. Toen ik op TV een varkenshaas recept voorbij zag komen van good old Mary Berry, wilde ik dit gelijk maken. Het was ontzettend lekker en daarom deel ik het nu het recept voor Aziatische varkenshaas met sugar snaps […]

Varkenshaas met gegrilde groenten en mosterdsaus

Varkenshaas met gegrilde groenten en mosterdsaus

Deze varkenshaas met gegrilde groenten en mosterdsaus is een feestelijk gerecht. Serveer het tijdens een speciaal etentje of met de feestdagen. Ik heb een vijgen mosterdsaus bij de varkenshaas gemaakt en dit smaakte perfect bij het vlees en de gegrilde groenten.   Varkenshaas   De varkenshaas is het meest malse stukje vlees van een varken […]

Varkenshaas met heerlijke chutney

Varkenshaas met heerlijke chutney

Deze varkenshaas met heerlijke chutney is een feestelijk gerecht. Serveer het tijdens een speciaal etentje of met de feestdagen. Ik heb een Kweepeer en cranberry chutney bij de varkenshaas gemaakt en dit smaakte er perfect bij.   Chutney   De kweepeer en cranberry chutney kan je ruim van te voren bereiden. Als je deze in […]

Varkensmedaillons met cranberrybietcompote

Varkensmedaillons met cranberrybietcompote

Deze varkensmedaillons met cranberrybietcompote is een niet te moeilijk hoofdgerecht voor de Kerstdagen. Je kunt de compote ruim van tevoren maken, die hoef je dan alleen maar op te warmen. De varkenshaasjes snijd je alvast in medaillons en je wikkelt het spek eromheen. En de aardappeltjes kook je ook de dag ervoor, zodat je op […]

Aziatische varkenshaas met kumquats

Aziatische varkenshaas met kumquats

Deze Aziatische varkenshaas met kumquats is een snel roerbak gerecht. Ideaal voor een doordeweekse dag als je haast hebt, maar toch iets lekkers wilt eten. Ja en je hebt wel een paar Aziatische smaakmakers nodig voor dit recept, maar die kan je altijd weer gebruiken in andere roerbak gerechten.   Kumquats   De kumquat is […]

Varkenshaas met marsala en zwarte knoflook

Varkenshaas met marsala en zwarte knoflook

Deze varkenshaas met marsala en zwarte knoflook bereid je voor een speciaal etentje. Erg lekker met feestelijke dagen of als je bijzondere gasten hebt. Ik heb twee grote en mooie dikke varkenshaasjes gekocht hiervoor, deze kan je dan in mooie dunne plakken snijden als het vlees gebakken is.   Zwarte knoflook en vijgen gaan heel goed […]

Broodje varkenshaas

Broodje varkenshaas

Van de overgebleven gebakken vlees van bijvoorbeeld de feestdagen of een etentje, maak je dit onweerstaanbaar broodje varkenshaas. Natuurlijk kan ook ander overgebleven vlees gebruiken, zoals rollade, steak of kip. Het gaat erom dat je van een restje nog iets lekkers kunt maken.   Je kunt natuurlijk ook een extra stukje vlees of kip braden […]

Varkenshaasmedaillons met satésaus

Varkenshaasmedaillons met satésaus

Ik maak een sateetje meestal van varkenshaas of van kippendijen. Maar deze keer heb ik in plaats van saté op een stokje, varkenshaasmedaillons met satésaus gemaakt. Je marineert het vlees op dezelfde manier als dat je saté zou maken, alleen snijd je het vlees op een andere manier. Als je de varkenshaas in plakken van […]

Souvlaki

Souvlaki

Ben je net terug van vakantie in Griekenland en mis je de zwoele avonden en het lekkere eten al? Duik dan in de keuken en maak zelf deze heerlijke souvlaki (Griekse vleesspies). Marineer het vlees alvast en steek vanavond de barbecue aan, dan kan je deze avond genieten van de Griekse keuken bij jou thuis […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden