Een tompouce zelf maken is helemaal niet moeilijk. En dit prachtige Tompouce hartje met frambozen en Nutella, maak je in een wip. Verwen jouw Valentijn ermee en je zult punten scoren (haha). Bak de bladerdeeg hartjes eventueel een dag van te voren en maak de vulling alvast, dan hoef je de hartjes op de dag […]
Verwen je lief met deze mokka cheesecake hartjes. Als jij/zij gek is op koffie, dan kan je hem/haar hier zeker mee verrassen. Het zijn kleine cheese cakejes, maar je kunt natuurlijk ook een grotere maken en deze delen. De mokka siroop maakt het helemaal af. Deze cheesecake is heerlijk als toetje na een etentje of […]
De liefde gaat door de maag. En dat geldt zeker op Valentijnsdag. Verwen daarom je lief met deze red velvet hartvormige pannenkoekjes als ontbijt en jullie dag kan niet meer stuk. 14 februari is het Valentijnsdag …. de dag van de liefde EN ook nog eens mijn verjaardag. Hoe leuk is dat! Op deze dag […]
Deze avocado chocolade mousse is een recept van de Engelse chef Tom Kerridge. Het bijzondere van Tom is dat hij een Michelin ster heeft voor zijn Engelse Pub. Tom is heel veel afgevallen (wel 90 kilo) en stimuleert nu mensen om af te vallen, maar wel met gezonde en ‘normale’ voeding. Dus geen crash diëten, […]
Verwen jouw Valentijn met een zoete traktatie zoals deze hartvormige meringues met frambozen en je zult haar/zijn hart veroveren. Rood is de kleur van de liefde, gebruik daarom rood fruit op de meringues. Je kunt aardbeien, frambozen, rode bessen of granaatappelpitjes, of een combinatie hiervan hiervoor gebruiken. Ondanks dat dit geen seizoensfruit is in februari, […]
Panna cotta is een van oorsprong Italiaans dessert. Panna cotta betekent gekookte room en dat is dan ook de basis van dit nagerecht. Het is een zijdezacht puddinkje wat meestal bestaat uit alleen maar room(!). Niet goed voor de lijn dus. Daarom heb ik nu een Yoghurt panna cotta met Amarena kersen gemaakt. Het […]
14 februari is het Valentijnsdag, de dag der liefde. Vier deze dag met je lief en maak er wat moois van. Bereid lekkere gerechtjes met of voor elkaar en drink een lekker drankje. Champagne is natuurlijk een echte liefdesdrank, maar deze Valentijns mocktail met frambozen mag eigenlijk ook niet ontbreken. Als je er een echte […]
Ik had een lekkere rijpe papaya gekocht en een helft daarvan gevuld met yoghurt en vers fruit. Het is een prachtig plaatje geworden. De andere helft heb ik in stukjes gesneden en gelijk in de vriezer gegooid. Hiervan heb ik de volgende ochtend deze overheerlijke papaya smoothiebowl gemaakt. Samen met de kaki en banaan is […]
Ik zag ze steeds liggen bij de groenteboer….de papaya oftewel papaja. Een tropische vrucht met prachtig zalmoranje vruchtvlees. Deze vrucht komt uit tropische landen en is het hele jaar te koop. Ze worden tegenwoordig zelfs in Nederlandse kassen geteeld. Het vruchtvlees is boterzacht en smaakt zoet. Het is licht verteerbaar en bevat heel veel vitamine […]
Gefrituurde inktvisringen zijn in de Middellandse Zee landen erg populair. Lekker als voorgerecht, hapje (tapas) of hoofdgerecht. Voor deze gefrituurde inktvisfrietjes met spicy aioli heb ik een pijlinktvis gebruikt die ik meekreeg na een perslunch van het Nederlands Visbureau. Ik heb de inktvis zelf thuis schoongemaakt en in repen van ongeveer 1 centimeter dik gesneden. […]