Gnocchi met groene groenten en burrata

Gnocchi met groene groenten en burrata

Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Deze gnocchi met groene groenten en burrata is gemaakt van lekkere voorjaarsgroenten zoals asperges en erwtjes met daarbij een pittige olie gemaakt van verse daslook. En dan natuurlijk die heerlijke zachte bol burrata niet te vergeten, die geeft het gerecht een heerlijke romige touch.   Gnocchi […]

Fish and chips

Fish and chips

Ik kwam tot de ontdekking dat ik niet eens een recept van fish and chips op de blog had staan. Hoog tijd om het te maken en het recept met jullie te delen. Fish, chips & mushy peas is een klassiek gerecht uit de Britse keuken. Ik heb er ook nog een lekkere ravigottesaus bij […]

Saffraan paella met erwten en makreel

Saffraan paella met erwten en makreel

Deze saffraan paella met erwten en makreel is een afgeleide van een recept van Yotam Ottolenghi. Saffron and broad bean paella heet het recept van hem. Een heerlijke paella met de speciale smaak van saffraan.   Paella   Je hebt het vast wel eens gegeten op je vakantie in Spanje. En zo niet, bestel dan […]

Kedgeree van bloemkoolrijst met gerookte forel

Kedgeree van bloemkoolrijst met gerookte forel

Deze Kedgeree van bloemkoolrijst met gerookte forel past heel goed in mijn crash dieet. Alle ingrediënten hierin mag ik eten tijdens de weken voor mijn gastric sleeve. Dit gerecht is een gezond alternatief voor de Indiase rijstschotel Kedgeree. Het gerecht wordt in Engeland veel gegeten. Meestal wordt er gepocheerde gerookte schelvis gebruikt, maar je kunt […]

Romige erwten en cashewnoten soep

Romige erwten en cashewnoten soep

Deze romige erwten en cashewnoten soep is een heerlijke vegetarische en vegan soep. De cashewnoten maken deze soep lekker romig. Gebruik wel ongebrande cashewnoten voor de soep en geen gebrande gezouten noten! Cashewnoten zijn bijzonder lekker, ook nog eens heel voedzaam en bevat verschillende mineralen en gezonde en onverzadigde vetten. Vooral voor vegetariërs en veganisten […]

Spread van erwten, feta en munt

Spread van erwten, feta en munt

Ik had een grote bos verse munt gekocht, maar ja toen hield ik nog aardig wat munt over. Wat ga je ermee doen? Ik heb nog wat doperwtjes in de vriezer liggen en een stuk feta in de koelkast. Het is deze spread van erwten, feta en munt geworden en ik heb het op een […]

Risotto met kip en curry

Risotto met kip en curry

Deze risotto met kip en curry is een lekker snel te maken gerecht. Lekker makkelijk door de kant-en-klare currypasta. Je kunt allerlei soorten groenten in dit gerecht gebruiken, Oosterse wokgroenten of broccoli erdoor is ook erg lekker.   Ik heb ook nog een heerlijk vegetarische risotto voor je, namelijk een Risotto met rode bietjes, tijm […]

Chinese omeletwrap met erwtjes en bamboescheuten

Chinese omeletwrap met erwtjes en bamboescheuten

Elk jaar in januari gaan wij met onszelf de uitdaging aan om 31 dagen vleesloos te eten. Deze Chinese omeletwrap met erwtjes en bamboescheuten is één van de gerechten van de afgelopen week. Je kunt de omeletwrap eventueel ook vullen met shi-itake, peultjes, of andere groenten, waar jij zin in hebt of wat je in […]

Koude erwtensoep met kruidenolie

Koude erwtensoep met kruidenolie

Deze koude erwtensoep met kruidenolie is heel erg geschikt om te serveren op een warme zomeravond. Lekkere frisse soep met een prachtige groene kleur. Ik heb er een lekkere kruidenolie bij gemaakt van munt en peterselie. Munt en erwtjes zijn goede vriendjes van elkaar. Maak de soep van verse erwten of als je die niet […]

Farfalle Primavera

Farfalle Primavera

Deze Farfalle Primavera doet zijn naam eer aan. Het is een pasta met heerlijke groene voorjaarsgroenten. Het is lente en ik zag de eerste groene asperges al liggen, dus tijd voor een lekker voorjaars pasta. Het is een niet te moeilijk recept en vrij snel klaar.   Probeer ook eens deze Groene voorjaarssalade met asperges

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden