Varkenshaasmedaillons met satésaus

Varkenshaasmedaillons met satésaus

Ik maak een sateetje meestal van varkenshaas of van kippendijen. Maar deze keer heb ik in plaats van saté op een stokje, varkenshaasmedaillons met satésaus gemaakt. Je marineert het vlees op dezelfde manier als dat je saté zou maken, alleen snijd je het vlees op een andere manier. Als je de varkenshaas in plakken van […]

Satésaus

Satésaus

Mijn vader kon fantastische Indische rijsttafels bereiden en hoe meer mensen aan tafel, hoe leuker hij het vond. Hierbij zijn recept van satésaus, dit is natuurlijk de allerlekkerste satésaus! Ik weet niet wat dat was met hem, maar hij vond de Indonesische keuken helemaal geweldig. Als hij een rijsttafel maakte, was hij al dagen van […]

Surinaamse bami met kip

Surinaamse bami met kip

Dit is mijn versie geworden van de Surinaamse bami uit het boek Power Queens: Culinair de wereld delen. Het is Surinaamse bami met kip geworden. Natuurlijk heb ik er weer mijn eigen twist aan gegeven. Ik heb een zoetzuur van komkommer* gemaakt erbij en baka bana gebakken. Ook de kipkarbonades staan niet in het recept […]

Vegetarische bami

Vegetarische bami

Ik ben vanaf kinds af aan al gek op bami. Vond en vind het veel lekkerder dan nasi. Maar ik moet zeggen dat mijn nasi van bloemkoolrijst ook wel heel erg lekker is hoor. Maar ja, tis toch team bami hier. En dat komt door mijn vader, die kon de lekkerste bami maken. Deze vegetarische […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden