Noedels met pindasaus en witte kool

Noedels met pindasaus en witte kool

Deze noedels met pindasaus en witte kool is een heel makkelijk te bereiden recept met een lekkere pittige saus gemaakt van pindakaas. Ik heb hiervoor udon noedels gebruikt, maar je kunt ook een ander soort noedels (noodles) gebruiken of zelfs spaghetti!   Witte kool erbij   Ik heb bij deze noedels met pindasaus gebakken witte […]

Pompoencake met dadels en chaikruiden

Pompoencake met dadels en chaikruiden

Deze Pompoencake met dadels en chaikruiden is heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek. De kinderen zullen het zalig vinden en geen idee hebben dat ze eigenlijk groente naar binnen krijgen. Ik heb muskaat pompoen gebruikt voor dit recept, omdat deze lekker zoet is. Je kunt ook wortel in plaats van pompoen gebruiken […]

Dirty rice

Dirty rice

Dirty rice oftewel gebakken rijst uit het ‘Zuiden’ is een typisch gerecht uit de Cajun keuken van de Amerikaanse staat Louisiana. Het gerecht heet dirty rice vanwege de bruine kleur die het krijgt omdat er gepureerde kippenlever door de rijst gemengd wordt. Het gerecht wordt meestal gemaakt van (zilvervlies)rijst, groene paprika, selderijstengels, uien en gehakt. […]

Hete grog voor een koude dag

Hete grog voor een koude dag

Een hete grog werd vroeger vaak gedronken om griep tegen de gaan. Het is zo’n oud huismiddeltje wat gebruikt werd om koorts tegen te gaan of juist om het lekker warm te krijgen. Tegenwoordig rennen we gelijk naar de huisarts als we griep hebben, maar vroeger ziekte je het gewoon uit met diverse huismiddeltjes en […]

Kimchi stamppot met Bulgogi speklapjes

Kimchi stamppot met Bulgogi speklapjes

Ik had twee grote potten Kimchi gemaakt en één daarvan hadden we al gebruikt. Maar die andere pot bleef maar staan lonken op het aanrecht. Wat zou ik daarmee kunnen maken? Nou een combinatie die je waarschijnlijk niet verwacht … een stamppotje. Door de stamppottenwedstrijd van Carlo’s TV Café, waar ik aan mee mocht doen, […]

Italiaanse boerenkoolsoep met balletjes

Italiaanse boerenkoolsoep met balletjes

Ja de naam doet natuurlijk al vermoeden dat het hier om cavolo nero gaat. Cavolo nero is het stevige Italiaanse broertje van boerenkool en wordt in Nederland ook wel palmkool of zwarte kool genoemd. Je kunt voor deze Italiaanse boerenkoolsoep met balletjes ook de gewone Hollandse boerenkool gebruiken. Deze Toscaanse soep is een vullende maaltijdsoep […]

Overnight oats met chaikruiden en cranberrycompote

Overnight oats met chaikruiden en cranberrycompote

Deze overnight oats met chaikruiden en cranberrycompote is een heerlijk ontbijtje met de smaken van de winter. Als je veel cranberrycompote gemaakt hebt, kan je dit ook nog gebruiken bij een ontbijt. Doe er ook nog wat chaikruiden bij en je hebt een zalig begin van je dag. Als je van zoet houdt, kan je […]

Aziatische gehaktballetjes met rijst en flower sprouts

Aziatische gehaktballetjes met rijst en flower sprouts

Deze Aziatische gehaktballetjes met rijst en flour sprouts is een heel smaakvol gerecht en niet te pittig. Ik had nog een zakje flower sprouts liggen en heb deze roergebakken met wat knoflook, rode peper en gember voor wat extra smaak. Flower sprouts zijn mini kooltjes, het lijkt op een kruising tussen spruitjes en boerenkool. Ze […]

http://www.kookpraat.nl/pannenkoeken-met-maar-2-ingredienten/

Banaan eipannenkoekjes met blauwe bessen

Deze keer een receptenswap met kookpraat.nl. Pannenkoeken met maar 2 ingrediënten heet het recept van Anique Grine vd Put. Ik noem het Banaan eipannenkoekjes met blauwe bessen. Ik vond dit een interessant gerecht en dacht dat moet ik eens proberen. En dat is het leuke van deze receptenswap, je maakt weer eens een heel ander […]

Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree

Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree

Een klassieker uit de Britse keuken. Oorspronkelijk werd het met restjes vlees en aardappel gemaakt. Ik heb er mijn twist aan gegeven door zoete aardappelen in de puree te gebruiken. Mijn Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree heb ik wel traditioneel met lamsgehakt gemaakt, maar je kunt ook rundergehakt gebruiken (dan heet het gerecht Cottage Pie). […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden