De Paasdagen komen er aan en dit is een leuk taartje om te serveren met deze dagen. Dit recept voor luchtige mini cheesecake met dragee eitjes is genoeg voor vier personen. Eerlijk gezegd had ik een kleintje voor ons tweeën gemaakt, maar het recept verdubbeld voor vier personen. Je kunt er eentje maken of 4 hele kleintjes met bijvoorbeeld steekringen. Ik heb zo’n schattig klein springvormpjes van 12 centimeter doorsnee, precies genoeg voor ons beide.
In plaats van verse roomkaas kan je ook kokos- of sojayoghurt gebruiken of zelfs kwark.

 

Omdat het taartje zo klein was, dacht ik de eitjes even doormidden te snijden. Dit was een gevaarlijk klusje omdat de dragee eitjes een hele harde buitenkant hebben. Het mes gleed uit en ik hakte bijna een vinger doormidden. Mijn advies aan jullie is dus …. niet doen! Laat de eitjes heel en leg ze leuk rondom of op het taartje.

Dit taartje is natuurlijk het hele jaar door lekker. Je kunt het maken zonder de eitjes erop, serveer het bijvoorbeeld met lekker vers fruit.

 

Nog meer Paastraktaties

 

Mocht je nog wat dragee eitjes overhouden, maak dan deze makkelijke maar heerlijke traktatie: Vogelnestjes met Paaseitjes