Citroen tiramisu in een glaasje

Citroen tiramisu in een glaasje

Als je gek bent op de smaak van citroen, dan is deze Citroen tiramisu in een glaasje echt iets voor jou! Daarbij is het nog supermakkelijk te maken en in principe hoeft dit dessert niet op te stijven in de koelkast. Dus instant genot in een glas.   Doe er zoveel lemon curd en citroenrasp […]

Tompouce hartje met frambozen en Nutella

Tompouce hartje met frambozen en Nutella

Een tompouce zelf maken is helemaal niet moeilijk. En dit prachtige Tompouce hartje met frambozen en Nutella, maak je in een wip. Verwen jouw Valentijn ermee en je zult punten scoren (haha). Bak de bladerdeeg hartjes eventueel een dag van te voren en maak de vulling alvast, dan hoef je de hartjes op de dag […]

Mokka cheesecake hartjes

Mokka cheesecake hartjes

Verwen je lief met deze mokka cheesecake hartjes. Als jij/zij gek is op koffie, dan kan je hem/haar hier zeker mee verrassen. Het zijn kleine cheese cakejes, maar je kunt natuurlijk ook een grotere maken en deze delen. De mokka siroop maakt het helemaal af. Deze cheesecake is heerlijk als toetje na een etentje of […]

Avocado chocolade mousse

Avocado chocolade mousse

Deze avocado chocolade mousse is een recept van de Engelse chef Tom Kerridge. Het bijzondere van Tom is dat hij een Michelin ster heeft voor zijn Engelse Pub. Tom is heel veel afgevallen (wel 90 kilo) en stimuleert nu mensen om af te vallen, maar wel met gezonde en ‘normale’ voeding. Dus geen crash diĆ«ten, […]

Hartvormige meringues met frambozen

Hartvormige meringues met frambozen

Verwen jouw Valentijn met een zoete traktatie zoals deze hartvormige meringues met frambozen en je zult haar/zijn hart veroveren. Rood is de kleur van de liefde, gebruik daarom rood fruit op de meringues. Je kunt aardbeien, frambozen, rode bessen of granaatappelpitjes, of een combinatie hiervan hiervoor gebruiken. Ondanks dat dit geen seizoensfruit is in februari, […]

Yoghurt panna cotta met Amarena kersen

Yoghurt panna cotta met Amarena kersen

Panna cotta is een van oorsprong Italiaans dessert. Panna cotta betekent gekookte room en dat is dan ook de basis van dit nagerecht. Het is een zijdezacht puddinkje wat meestal bestaat uit alleen maar room(!). Niet goed voor de lijn dus. Daarom heb ik nu een Yoghurt panna cotta met Amarena kersen gemaakt.   Het […]

Papaya smoothiebowl

Papaya smoothiebowl

Ik had een lekkere rijpe papaya gekocht en een helft daarvan gevuld met yoghurt en vers fruit. Het is een prachtig plaatje geworden. De andere helft heb ik in stukjes gesneden en gelijk in de vriezer gegooid. Hiervan heb ik de volgende ochtend deze overheerlijke papaya smoothiebowl gemaakt. Samen met de kaki en banaan is […]

Papaya smoothiebowl

Gevulde papaya voor ontbijt

Ik zag ze steeds liggen bij de groenteboer….de papaya oftewel papaja. Een tropische vrucht met prachtig zalmoranje vruchtvlees. Deze vrucht komt uit tropische landen en is het hele jaar te koop. Ze worden tegenwoordig zelfs in Nederlandse kassen geteeld. Het vruchtvlees is boterzacht en smaakt zoet. Het is licht verteerbaar en bevat heel veel vitamine […]

Rum Babas met sinaasappel

Rum Babas met sinaasappel

Rum Babas of origineel Baba au Rhum genoemd, is een klassieker uit de Franse keuken. Een retro nagerechtje in de vorm van cakejes doordrenkt van een rumsiroop. De cakejes hebben meestal een champignonvorm, maar je kunt ook andere cakevormpjes gebruiken. Ik heb voor deze Rum Babas met sinaasappel mini tulbandjes gebruikt.   Het nagerecht wordt […]

Appeltaart chiapudding

Appeltaart chiapudding

Ik probeer elke morgen en ander ontbijtje te verzinnen en daarbij zijn chiapudding en overnight oats mijn favorieten. Dit omdat ik het ’s avonds klaar kan zetten en de volgende ochtend staat je ontbijtje klaar. Zeker als hubbie heel vroeg vertrekt is dit ideaal. Ik had nog appels in de fruitmand liggen en heb altijd […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden