Deze salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille wordt op smaak gebracht met een heerlijke romige dille dressing. Gebruik voor dit recept kipfilet. Door de kip heel langzaam te laten garen in de warme bouillon, krijg je een sappige kipfilet. Je kunt de salade (lauw)warm eten of koud op een warme zomeravond. Lekker als […]
Deze cranberry amandelspijs taartjes zijn lekkere zoete traktatie met de feestdagen en helemaal niet zo moeilijk te maken. Maak ruim van te voren de cranberrycompote, het recept ervoor kan je hier vinden. Gebruik wel goed afgekoelde cranberrycompote. Ik heb een hele rol vers bladerdeeg gebruikt voor deze taartjes, maar je kunt ook losse bladerdeegvellen ervoor […]
Bij dit broodje kip met pittige koolsalade heb geserveerd op z’n Amerikaans, namelijk met chips. Heerlijk! Als je een fan bent van kipdijfilets, dan zal je deze sandwich geweldig vinden! Hoog opgestapeld met een eenvoudige, romige pittige koolsalade en geserveerd op een geroosterd broodje. Maak de koolsalade van tevoren en bak vervolgens de kip vlak […]
Deze Schwarzwalder Kirsch Trifle is een fantastisch nagerecht voor de Kerstdagen. Maak het een dag van tevoren, dan kunnen de smaken er goed intrekken. Het is even een klusje, maar dan heb je ook wat. Een prachtig dessert wat de show zal stelen op de Kersttafel. Het voordeel van dit dessert een dag van te […]
Deze Kippenbouten met shiitake en ketjapsaus is een lekker gerecht met Aziatische smaken. Serveer er witte rijst bij en je hebt een complete maaltijd. Ik heb shiitake paddenstoelen gebruikt, maar je kunt ook een ander soort paddenstoelen gebruiken voor dit gerecht, zoals bijvoorbeeld kastanjechampignons. En natuurlijk heb ik een heerlijke ‘beter leven’ kip van Polderkip gebruikt […]
Deze Banh Mi van overgebleven kalkoen is heel geschikt om te maken van het kalkoenvlees wat je overhebt van bijvoorbeeld de feestdagen. Ik had een grote KellyBronze kalkoen gekregen, waarvan nog aardig wat borstfilet overgebleven was. Natuurlijk kan je ook gewoon gesneden kalkoenfilet uit de winkel voor dit recept gebruiken. Banh mi is een […]
Tosti kalkoen, blauwe kaas en cranberrycompote is ideaal om te maken van de overgebleven kalkoen etc. van de feestdagen. Ik mocht een hele grote KellyBronze kalkoen ontvangen en daar was nogal wat van overgebleven. En aangezien er niets verloren gaat in mijn keuken, heb ik weer diverse recepten bedacht met de overgebleven kalkoen. Ik had […]
Deze curry van kalkoen en wokgroenten is nog zo’n heerlijk en makkelijk recept om je overgebleven Kerstkalkoen in te verwerken. Ik had een hele grote kalkoen van KellyBronze gekregen en daar bleef aardig wat van over. Nu gooi ik nooit eten weg en vind het leuk om dit dan weer te verwerken in andere recepten. […]
Ik maak altijd een grote hoeveelheid stoofvlees wat lang moet pruttelen. Dan heb je een of twee dagen later nog een lekker hapje en het voordeel is dat de smaken er nog meer intrekken. Zo ook bij deze Sukadelapjes gestoofd in rode wijn. Je kunt dit gerecht ook maken voor de kinderen, de alcohol verdwijnt […]
Deze bieten tortilla wrap met heksenkaas en gerookte forel is een feestelijk hapje. Je kunt het als lunch serveren of als borrelhap. Dan snijd je de wraps in stukken en serveer je het als hapje. De mooie rode tortilla’s gemaakt van bietjes zijn lekker zoet en licht en gaan heel goed samen met de heksenkaas […]