Luchtige eieren voor Pasen

Luchtige eieren voor Pasen

Dit is weer eens een andere manier om eieren te bereiden. Lekker als brunch voor de Paasdagen. Geniet van het lange weekend en neem de tijd om iets lekkers te bereiden, zoals deze luchtige eieren voor Pasen. Het ziet er spectaculair uit op je Paastafel. Dit gerecht is niet geschikt voor zwangere vrouwen.   En […]

Kaiserschmarrn met dronken rozijnen

Kaiserschmarrn met dronken rozijnen

De wintersporters kennen dit gerecht wel, in vrijwel alle Tiroolse restaurants, bergrestaurants en berghutten wordt de Kaiserschmarrn geserveerd. Deze luchtige lekkernij behoort tot de meest bekendste en geliefde Oostenrijks gerechten. Het is een soort luchtige versie van de pannenkoek. Het luchtige ontstaat door het apart stijfkloppen van de eiwitten door het beslag. Maar het blijft […]

Muffins met vijgen, yoghurt en havermout

Muffins met vijgen, yoghurt en havermout

Ik wilde muffins met dadels maken, maar het bleek dat ik zachte gedroogde vijgen in plaats van dadels gekocht had. Nou ja, dan maar proberen met vijgen! En dat pakte goed uit, kan ik je verklappen. Het zijn dus Muffins met vijgen, yoghurt en havermout geworden. Het leuke is dat door de structuur van de […]

Gebakken eieren in een kruidenyoghurt

Gebakken eieren in een kruidenyoghurt

Deze gebakken eieren in een kruidenyoghurt worden ook wel Turkse eieren (Cilbir) genoemd. Eieren zijn geschikte vleesvervangers voor ons in de vegetarische maand januari. Ze bevatten goede bouwstoffen en mineralen voor ons lichaam. Eigenlijk wordt dit gerecht als (heel stevig) ontbijt gegeten in Turkije, maar ik vind het ook een prima middag- of avondmaaltje. Oorspronkelijk […]

Cranberry sticky buns gemaakt van croissantdeeg

Cranberry sticky buns gemaakt van croissantdeeg

Deze Cranberry sticky buns gemaakt van croissantdeeg zijn leuk om te serveren als verwenontbijtje met de feestdagen. Door croissantdeeg te gebruiken, zijn deze sticky buns maken een fluitje van een cent. Maak ze daarom op de morgen zelf en verwen je gezin met een zalig en feestelijk ontbijt.   Maak de cranberrycompote lekker zelf, het […]

Karnemelk cranberry scones

Karnemelk cranberry scones

De feestdagen zitten er aan te komen en ik zie clotted cream staan in de blauwe grootgrutter in ons dorp. Nu kan ik clotted cream nooit vinden in ons dorpje, dus heb ik toch maar snel het flesje meegenomen. Maar ja wat doe je er dan mee. De traditionele scones maken en omdat het bijna […]

Overnight oats met stoofpeertje en cranberries

Overnight oats met stoofpeertje en cranberries

Deze Overnight oats met stoofpeertje en cranberries is lekker en gezond ontbijtje met de smaken van december. Als je veel gestoofde peertjes gemaakt hebt, kan je er ook een heerlijk ontbijtje mee maken. Doe er ook nog gedroogde cranberries bij en wat speculaaskruiden en je hebt een zalig begin van je dag. Als je van […]

Chocolade muffins met druiven

Chocolade muffins met druiven

Ik had bij mijn groenteboer op de markt een paar trosjes hele zoete kleine blauwe druifjes gekocht. Het waren net kleine zoete rode wijnbommetjes in je mond. Heerlijk natuurlijk om zo te eten, maar ik wilde er ook iets anders mee doen. Zat aan brownies te denken, maar daar had ik niet genoeg chocolade voor […]

Espresso, dadel en yoghurtsmoothie

Espresso, dadel en yoghurtsmoothie

Als je een echte kick-start wilt hebben in de morgen, maak dan deze espresso, dadel en yoghurtsmoothie. Lekker fris, romig en sterk door de espresso erin. Maak de smoothie eventueel de avond ervoor klaar en zet hem dan lekker koud weg in de koelkast, zodat ‘s morgens je ontbijtje al klaar staat en jij snel […]

Kokos muffins met romige kokospasta

In de herfst Foodybox die ik mocht ontvangen van Kroon op het Werk zat o.a. een nieuw soort boterhampasta namelijk een romige kokos pasta van De Blije Boterham. Onze kleindochter vond deze pasta al heerlijk op haar beschuitje ’s morgens, maar ik wilde er natuurlijk iets meer mee doen. Het zijn Kokos muffins met romige […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden