De feestdagen zitten er aan te komen en ik zie clotted cream staan in de blauwe grootgrutter in ons dorp. Nu kan ik clotted cream nooit vinden in ons dorpje, dus heb ik toch maar snel het flesje meegenomen. Maar ja wat doe je er dan mee. De traditionele scones maken en omdat het bijna Kerst is, worden het karnemelk cranberry scones. Karnemelk? Ja karnemelk! Ik had geen ‘gewone’ melk in huis en daarom maar karnemelk gebruikt. Het resultaat is verbluffend, kan ik je verklappen. Lekkere luchtige scones zijn het geworden.
Omdat ik al een cranberry compote gemaakt had, leek me het wel lekker om de scones met deze compote te serveren. En om het helemaal cranberry te maken, ook nog maar wat gedroogde cranberries in het deeg gedaan.

 

Clotted cream is een dikke room met een vetpercentage van 55%(!) en lijkt wel een beetje op de mascarpone. Je kunt in plaats van clotted cream – als je dat net zo als ik ook niet kunt vinden in jouw lokale winkels – ook verse roomkaas of mascarpone gebruiken.
Ik heb nog geen ronde scone uitsteker, dus heb ik het deeg maar in vierkantjes gesneden. Toch maar eens op jacht naar een speciale steker.

 

Hier vind je het recept voor de cranberry compote.