Deze salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata met verse kruiden is heerlijk als lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Omdat de burrata kaas in de aanbieding was, had ik deze gekocht. Burrata lijkt op mozzarella kaas met het verschil dat de burrata heel erg romig is van binnen. Mocht […]
Voor deze orzotto met venkel en kipkarbonades heb je maar een bakpan en de oven nodig. Orzotto is een soort risotto, maar in plaats van risottorijst gebruik je een pastasoort wat orzo heet. Deze pasta heeft de vorm van een rijstkorrel. Ik vind het een heerlijke pastasoort, het wordt lekker romig als je het op […]
Als de raapstelen bij je groenteboer ziet liggen weet je dat het voorjaar is aangebroken. Raapstelen, ook wel kelen genoemd, is het jonge blad van de Chinese kool en de meiknol. Het hele plantje wordt met worteltjes geoogst of bij de grond afgesneden en in bosjes of los verkocht. De groente heeft een pittige smaak, […]
Deze Omelet met gerookte zalm en geblancheerde venkelblokjes heb ik in het kader van mijn anti-candida dieet gemaakt. Deze Spaanse omelet is ook een aanrader.
Deze Prei, aardappel, venkelsoep met kervel is zowel koud als warm lekker, dus zowel zomers als ’s winters een lekkere soep. Nog zo’n lekkere koude soep is deze Yoghurtsoep
Deze zoete en crunchy Venkel en nectarine salade is niet alleen gezond maar ook heel erg lekker. Eet de salade met een gegrilde kipfilet of karbonade. Lekker als voorgerecht bij de tarwecouscous
Serveer deze Rode biet, venkel en rode koolsalade met sinaasappels als lunch of als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd. Deze Rode salade met bietjes, bloedsinaasappel en linzen is ook niet te versmaden.
Dit is een uitgebreid recept, maak het eens als je een bijzonder etentje wilt bereiden.