Pecannotentaart met mandarijn

Pecannotentaart met mandarijn

Ik had zin om te bakken en ik had heel pecannoten in huis en heb daar deze heerlijke pecannotentaart met mandarijn geworden. Ben je ook zo gek op pecannoten? Dan zou ik deze cake zonder bloem snel gaan maken! Welkom in de droom van elke cakeliefhebber. Deze pecannotentaart zonder bloem is fluweelzacht en soepel, met […]

Cranberry witte chocoladeballen

Cranberry witte chocoladeballen

Ik zal het maar bekennen; ik ben gek op witte chocolade en kokos. Hierbij mijn guilty pleasure voor de Kerstdagen. Deze Cranberry witte chocoladeballen zijn natuurlijk het hele jaar door lekker, maar het is wel een speciale verwennerij met de feestdagen.   Witte chocolade   Witte chocolade heet wel zo, maar is natuurlijk helemaal geen […]

Friese kruidkoek

Friese kruidkoek

Voor de Friese kruidkoek (Fryske krûdkoeke) moet je wel geduld hebben, want de rijpingstijd is minimaal een paar dagen. Een kruidkoek moet een of meer dagen rusten om zachter te worden. Narijpen noemen ze dat. De ingrediënten moeten nog met elkaar gaan ‘werken’. Dit komt niet alleen de consistentie maar ook de smaak ten goede. […]

Chocolade chai muffins

Chocolade chai muffins

Luchtige, zachte en perfect vochtige chocolade chai muffins met walnoten en dadels. Ze zijn perfect gekruid met traditionele chai kruiden lekker door de kleverige stukjes dadel. Sinds ik mijn zelfgemaakte chai kruidenmix heb gemaakt, ben ik geobsedeerd door het uitproberen van nieuwe chai gekruide recepten. Deze staat al een tijdje op mijn lijstje, maar om […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden