ANZAC biscuits

De ANZAC biscuits hebben hun oorsprong in Australië en Nieuw-Zeeland. Tijdens de Eerste Wereldoorlog bakten vrouwen deze koekjes voor de soldaten en stuurden ze hiermee naar het front. De koekjes zijn zodanig gemaakt dat ze lang houdbaar zijn. De ANZAC is de afkorting voor: Australian and New Zealand Army Corps. Op 25 april is het […]

Blondies met pepernoten en peer

Blondies met pepernoten en peer

In de Foodybox herfst zaten o.a. heerlijke kruidnoten van Peppernuts Holland in de smaken Cookie dough, Piña Colada en Appeltaart. Zalig natuurlijk om zo op te eten, maar ik wilde er iets bijzonders mee doen. Het zijn de verrukkelijke Blondies met pepernoten en peer geworden. Een zalige versnapering om te maken voor Sinterklaas of als […]

Dadel cacao bliss balls

Dadel cacao bliss balls

Deze dadel cacao bliss balls met cashewnoten zijn een van mijn favoriete recepten om snelle, gemakkelijke en handige snacks te maken. Ze zijn de perfecte mix van zoet en bite en zijn gemaakt met eenvoudige, volwaardige ingrediënten. Bliss balls zijn een van de kleine verantwoorde snacks voor de lekkere trek. Sinds ik ontdekte dat dadels […]

Deze pindakaas chocolade taartjes hebben een knapperige bodem

Pindakaas chocolade taartjes

Deze pindakaas chocolade taartjes hebben een knapperige bodem die ik kant-en-klaar gekocht heb. De vulling bestaat uit een mega romige pindakaas en het heeft een zachte chocolade topping. Je hebt maar 7 ingrediënten nodig om aan de slag te gaan. De pindakaasvulling en chocoladetopping zijn no-bake, en de bodem koop je. Waarschuwing vooraf: dit gebakje/koek […]

Pindakaas cupcakes met witte chocolade

Pindakaas cupcakes met witte chocolade

In de lente Foodybox van Kroon op het Werk zaten twee potten pindakaas van De Pindakaaswinkel. Eentje was de karamel zeezout (yum) en de andere met witte chocolade stukjes erin. Met die laatste ben ik gelijk aan de gang gegaan, ik kreeg namelijk spontaan het idee om er cupcakes van te maken. En ik kan […]

Blauwe bessen bliss balls

Blauwe bessen bliss balls

Deze kleine blauwe bessen bliss balls vol met smaak geven je alle energie die je nodig hebt als een opkikkertje in de middag. In de balletjes zitten alleen maar goede ingrediënten! Gemakkelijk van tevoren gemaakt en gewoon perfect om rechtstreeks uit de koelkast te pakken of in broodtrommels te verpakken. Ik heb de koelkast de […]

Koeken met dragee eitjes

Koeken met dragee eitjes

Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik niet zo’n koekenbakker. Maar ik had toch het idee om iets te bakken voor de Paasdagen. Nu heb ik een koekrecept wat niet kan mislukken en ik had nog een zakje mini dragee eitjes in huis. Heb dus heerlijke grote koeken met dragee eitjes gebakken. Lekkere grote koeken […]

Rode wijn chocolade truffels

Rode wijn chocolade truffels

Deze rijke en romige chocoladetruffels met rode wijn zullen je verassen. Ze zijn decadent en boordevol chocoladesmaak. Het beste deel, ze hebben een vleugje rode wijn in zich. Het is subtiel, maar geeft deze truffels de perfecte gladde afdronk die in je mond zal smelten. Ongelooflijk lekkere donkere chocoladetruffels met rode wijn zijn het perfecte […]

Limoen broodjes

Limoen broodjes

In plaats van cinnamon rolls, heb ik nu limoen broodjes gemaakt. Ik heb het gemaakt na het idee van een recept van de Britse Nadiya Hussain’s. Nadiya is een Britse televisiekok, auteur en televisiepresentator. Ze werd bekend na het winnen van de zesde serie van BBC’s The Great British Bake Off. Lemon drizzle swirls heet […]

Friese Beerenburg bonbons

Friese Beerenburg bonbons

Toen ik bij Tessa Couperus van PaTESSerie een recept voor Friese Beerenburg bonbons voorbij zag komen, wist ik gelijk dat ik deze wilde maken voor manlief. Hij is namelijk Fries van origine en gek op Beerenburg. En hij is binnenkort jarig, dit is dus een heerlijke traktatie voor deze dag.   Beerenburg   De Nederlandse […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden