De dagen worden weer wat kouder, tijd voor warme ontbijtjes. Deze chocolade baked oats is zo’n heerlijk warm ontbijt. Zomers gaan we voor de overnight oats, maar ’s winters is iets warms toch wel lekkerder. Deze baked oats oftewel gebakken havermout bak je in de oven of magnetron.

 

Baked oats

 

Baked oats als ontbijt. Niet moeilijk om te maken en oh zo lekker. Je kunt er fruit in verwerken of maak het met chocolade erin. Gebruik de melk die jij normaal drinkt, dat kan plantaardige melk zijn of haver-, soja- of een notenmelk zijn. Over noten gesproken, die zijn er natuurlijk ook lekker in. Een lekkere notenboter of pindakaas zoals ik nu gedaan heb.

 

Het is een soort warme cake gemaakt van havervlokken. Je kunt het net zo lekker en luchtig maken als een cake. Hiervoor maal je alle ingrediënten fijn te mixen met elkaar. Doe dit in een foodprocessor of in een mengbeker met een staafmixer. Daarom maakt het niet uit of je fijne of grove havervlokken gebruikt.

 

Je kunt het recept makkelijk veganizen door plantaardige melk en proteïne te gebruiken.
Ik heb er verder geen suiker aan toegevoegd, de rijpe bananen en proteïnepoeder maakt het al lekker zoet.
Door het gebruik van bakpoeder, het lekker luchtig.

 

Havervlokken

 

Havermout is niet alleen erg lekker en veelzijdig, maar ook nog eens erg goed voor ons. Het bevat namelijk veel vitaminen, mineralen en vezels en dat is weer goed voor onze spijsvertering. Met een kom havermout of deze baked oats kom je de ochtend wel door.
Havermout is in principe glutenvrij, maar check dit voor de zekerheid op de verpakking.
Het bevat koolhydraten, maar dit zijn wel goede koolhydraten en is daarom een verantwoorde keuze. Maar voor alles geldt; overdaad schaadt.
Afwisseling is het toverwoord en dus niet elke morgen havermout eten.

 

Zoals ik al schreef is dit een veelzijdig product. Je kunt er havermoutpap, pannenkoeken, koekjes, repen, crumble, muffins, overnight oats of deze baked oats van maken. Je kunt deze recepten allemaal vinden op de site. Zoek bij ingrediënten op havermout en dan ploppen ze tevoorschijn.

 

Tips:

 

Bak de baked oats niet te gaar, dan wordt het erg droog.

Je kunt ze ook bereiden in de magnetron in ongeveer 2 minuten op 800 Watt.

Ik heb proteïnepoeder in de smaak vanille gebruikt, maar chocolade is ook erg lekker.

Wil je graag meer maken? Vermenigvuldig het recept en verdeel over meerdere schaaltjes of een grote schaal.

Je kunt het beslag al de avond ervoor bereiden, in de koelkast blijft het zeker 2-3 dagen goed.

 

 

Recept Chocolade baked oats: