Ik heb al diverse Halloween recepten op de site staan en had me voorgenomen om dit jaar geen Halloween lekkernijen meer te maken. Maar ja tegen de tijd dat het bijna zover is, begint het bij toch wel weer te kriebelen. Ik moest iets maken. In mijn lokale supermarkt zag ik mega marshmallows liggen, die heb ik gekocht en ben gaan fröbelen. Het zijn deze Halloween marshmallow monsters geworden. Ik vind ze ontzettend leuk geworden en ik denk dat de kids het ook leuk vinden om deze samen met jou te maken.

 

Met weinig ingrediënten, maak je toch iets leuks en lekkers voor de kinderen met Halloween. En het is super makkelijk om te maken, dus haal snel de ingrediënten in huis. Ik heb die grote marshmallows* gekocht bij de AH, barbecue marshmallows heten ze. Maar ik denk dat andere supermarkten of een snoepwinkel zoals bijvoorbeeld Jamin ze ook wel verkoopt. Hartstikke leuk natuurlijk om zomers te gebruiken bij de barbecue of kampvuur, maar eind oktober maak je er deze monstertjes van.
De eetbare oogjes heb ik ooit eens bij de Wibra gekocht, maar ik denk dat je die ook wel online bestellen kunt.

 

Voor deze monstertjes hoef je alleen maar de chocolade te smelten**. Dit kan au-bain-marie of in de magnetron. Voor au-bain-marie doe je de stukjes chocolade in een glazen kom en die zet je op een pannetje met een laagje heet water. De kom mag het water niet raken. Op deze manier smelt je de chocolade heel langzaam.

 

Je kunt het ook in de magnetron doen: doe de chocolade hiervoor ook in een glazen schaaltje en zet dit in de magnetron. Zet de magnetron dan een paar keer op 20 seconden, net zolang tot de chocolade (bijna) gesmolten is. Check wel tussendoor of de chocolade al bijna zover is. Haal dan uit de magnetron en roer net zolang tot je een mooie gladde chocoladesaus hebt.

 

Tip:

 

De Halloween recepten vind je onder de sleutelnaam: Halloween, monster of mummie. Heel veel leuke ideetjes om samen met de kinderen te maken. Zoals bijvoorbeeld deze Hagelslag banaan monsters.

 

 

Recept Halloween marshmallow monsters: