Als je op zoek bent naar een hartige muffin, zoek dan niet verder. Deze heerlijke maïsmuffins
zijn de perfecte manier om een menigte te voeden en geloof me, ze zullen er dol op zijn.
Deze muffins zijn de beste maïsmuffins die ik ooit heb gehad! Op smaak gebracht met rode peper en cheddarkaas, ze zijn ook perfect om te serveren met een chili con carne.

 

Ik wilde dat deze maïsmuffins lekker smeuïg zouden worden. Geen droge kruimelige muffin hier. En deze muffins zijn absoluut allesbehalve droog. Daar heb ik een paar trucjes voor.
In combinatie met kokosolie voegen de maïskorrels en rode peper een hele hoop smaak en textuur toe. Ze voegen ook vocht toe en zorgen ervoor dat deze muffins niet kruimelig worden. Ik heb ook geraspte cheddarkaas toegevoegd, die een lekkere kaasachtige smaak toevoegt die zo mooi bij de rode peper past.

 

Ingrediënten

 

Maïsmeel en volkoren tarwemeel heb ik gebruikt in deze muffins. Je kunt ook bakmeel gebruiken in plaats van het volkoren tarwemeel.

Karnemelk. Omdat karnemelk dik is, zou ik niet proberen er melk voor te gebruiken.

Kokosolie is de sleutel tot vochtige, knapperige aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Je zou de olie kunnen vervangen door een andere plantaardige olie.

Eieren en bakpoeder heb je nodig voor dit beslag om de muffins luchtiger te maken.

Maïskorrels geven extra textuur aan de muffins.

Rode peper, lente-ui en de cheddarkaas geven extra smaak.

 

Maken

 

Klop eerst de eieren goed luchtig, voeg dan de karnemelk en kokosolie toe en daarna de bloem en de overige ingrediënten.
Giet het beslag in muffinvormpjes en bak. Gebruik een kleine ijsschep om de vormpjes voor driekwart te vullen. Bak tot ze goudbruin zijn en knapperig aan de randen.

 

Tips:

 

Je kunt de muffins heel goed invriezen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Maïsmuffins: