Ik kreeg pas bij de kassa van mijn supermarkt een lekker chocolaatje. Het bleek chocolade met pepernoten erin te zijn. Wat een leuk idee dacht ik. Maar tegelijkertijd dacht ik, die pepernoten zijn wat groot om daar chocoladerotsjes van te maken. Wacht eens even…..ik heb nog een pak schuddebuikjes in de kast staan. Het zijn dus Schuddebuik chocoladerotsjes voor Sinterklaas geworden.

 

Sinterklaas

 

Hier wordt weer volop Sinterklaas gevierd omdat onze twee kleindochters er nog volop in geloven. Dus worden er ook Sinterklaas lekkernijen gemaakt. Pepernoten zijn ze gek op, dus deze chocoladerotjes zullen ook wel een schot in de roos zijn. Vorig jaar heb ik ze al verrast met deze hele grote Sinterklaas Rocky Road. Ze hé, wat hebben ze daar van zitten smullen.
En niet alleen de kleindochters (haha).

 

Schuddebuikjes

 

Schuddebuikjes zijn in principe mini pepernootjes die als broodbeleg verkocht worden. Lekker op brood natuurlijk, maar ook leuk om er iets mee te doen. Ik heb deze schuddebuikjes ook al gebruikt in Sinterklaas wentelteefjes, Gevulde Sinterklaas pannenkoeken en Sinterklaas muffins. Dus als je een pak hiervan koopt, dan weet je wat je er nog meer van kunt maken.
Maar je kunt natuurlijk ook pepernoten gebruiken en deze in stukjes hakken en mengen door de chocolade.

 

Chocolade*

 

Voor de rotsjes heb ik de chocolade getempereerd. Hierdoor wordt de chocolade mooi hard. Hoe doe je dit: Je hakt de chocoladereep eerst in stukjes en smelt deze au-bain-marie. Dit doe je door 2/3 deel van de chocoladestukjes in een glazen kom boven op een pannetje met heet (niet kokend) water te zetten. De kom mag het water niet raken.
Als de chocolade bijna gesmolten is, zet je de kom op het aanrecht en meng je de rest van de chocoladestukjes erdoor. Laat dit even staan en roer de stukjes er goed doorheen totdat alles gesmolten is. De chocolade wordt nu dikker en glanst mooi. Nu meng je de schuddebuikjes erdoor.

 

Recept Schuddebuik chocoladerotsjes voor Sinterklaas: