Het recept voor de Zoete chilisaus bij deze Aziatische viskoekjes vind je hier.
Het recept voor de Zoete chilisaus bij deze Aziatische viskoekjes vind je hier.
Doe de vis samen met de bloem, currypasta, ei, limoenrasp, lente-ui en de gehakte koriander in een keukenmachine. Pureer alles tot een pasta en doe het vismengsel over in een kom.
Vorm met je handen ongeveer 16 balletjes van het vismengsel. Strooi eventueel wat bloem op je handen, dan plakt het deeg wat minder.
Druk de visballetjes plat tot ‘koekjes’ van 1 cm dik en druk ze aan beide kanten in de bloem. Leg ze naast elkaar op een plat bord en zet dit afgedekt een half uurtje in de koelkast.
Verhit de een laag olie in een koekenpan. Leg met een lepel voorzichtig 8 viskoekjes erin en bak ze ongeveer 2 minuten aan elke kant mooi goudbruin. Doe dit nog een keer.
Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer er de rest van de koriander, partjes limoen en (zelfgemaakte) zoete chilisaus bij.