Aziatische gegrilde groene asperges

Aziatische gegrilde groene asperges

Wij zijn gek op asperges en eten deze zoveel mogelijk als ze in het seizoen zijn. Ik probeer ze elke keer op een andere manier te bereiden. Deze keer zijn het Aziatische gegrilde groene asperges geworden. De Aziatische smaken gaan heel goed samen met de gegrilde asperges en de cashewnoten geven het een lekkere crunch. […]

Courgetti salade met feta en kruiden

Courgetti salade met feta en kruiden

Deze vegetarische Courgetti salade met feta en kruiden is een heerlijke zomerse salade. Ik heb een gele courgette gebruikt omdat ik deze zo mooi van kleur vind, maar je kunt natuurlijk ook een groene nemen. De verse groene kruiden en de gepofte zwarte rijst maakt de salade helemaal af. Serveer het als lunch of als […]

Indonesische Ajam Pedis

Indonesische Ajam Pedis

Mijn vader vond het geweldig om een Indonesische rijsttafel te maken voor ons. Dagen van tevoren was hij dan bezig met marineren en voorbereiden. En we moesten wel allemaal komen eten op zondag, het liefst met zoveel mogelijk aanhang. Dit was echt zijn ding. Mijn moeder die ook top kon koken (zij was de eerste […]

Pittige tofu met vegetarische nasi

Pittige tofu met vegetarische nasi

In Indonesië heet het tahoe, in China doufu en in Japan tofu. Voor miljoenen mensen in Azië is het dagelijkse kost. En ook in Nederland wordt het steeds populairder, vooral onder de vegetariërs omdat het een super vleesvervanger is. Tofu zit namelijk vol met goede proteïnen en vitaminen en dit kan ik goed gebruiken na […]

Tempura van aardappelplakjes

Tempura van aardappelplakjes

Voor deze tempura van aardappelplakjes heb ik diverse aardappelen gestest en vond de Roseval aardappel het lekkerst. Maar het verschil was erg klein. De aardappelplakjes ‘puffen’ heel leuk op als je ze frituurt in dit beslag. Ik heb bier gebruikt omdat wij dat lekker vinden, maar als je geen bier wilt gebruiken kan je daarvoor […]

Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich

Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich

Vrijdag Visdag en heb ik een heerlijke lichte maaltijd met heel veel smaak voor jullie. Zalm gemarineerd in een zelfgemaakte teriyaki saus en daarna kort gebakken tot het mooi glazig roze is vanbinnen. Daarbij een pittig zoetzuur van rettich. Probeer het eens! Deze Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich kan je ook als lunch of […]

Thaise noedelsalade met kip

Thaise noedelsalade met kip

Een frisse zomerse salade gemaakt met rijstnoedels, groenten, gesneden kipfilet en een Thaise dressing. Knapperige wortel, komkommer en lente-ui voegen een heerlijke crunch toe aan deze Thaise noedelsalade met kip, terwijl de Thaise dressing hem extra smaak geeft. Een goede salade blijft favoriet, zeker niet in de warme zomermaanden. Ze zijn lichter en meestal gevuld […]

Chinese speklapjes (Char Siu)

Chinese speklapjes (Char Siu)

Char Siu is een specialiteit uit Hong Kong, die je op straat bij gespecialiseerde stalletjes of in een restaurant eet. Meestal wordt het van het vette deel van het varken gemaakt, van bijvoorbeeld de hals of de buik. Het mooiste vlees ervoor is eigenlijk procureur van het varken. Ik heb er Chinese speklapjes (Char Siu) […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden