Deze Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich is een heerlijk licht gerechtje met heel veel smaak, geschikt als lunch of avondmaaltijd.
Deze Bulgursalade met pittige zalm is ook heel bijzonder.
Deze Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich is een heerlijk licht gerechtje met heel veel smaak, geschikt als lunch of avondmaaltijd.
Deze Bulgursalade met pittige zalm is ook heel bijzonder.
Teriyaki: meng de sojasaus, mirin, sesamolie, palmsuiker, knoflook en gember in een schaal. Leg de zalmfilets hierin en laat afgedekt minimaal 1 uur marineren.
Zoetzuur bereiden: snijd de rettich in hele dunne plakken (met een mandoline). Doe de plakken en de radijsjes in een schaaltje.
Doe de azijn met 40 ml water, zout, suiker en rode peper in een pannetje en verwarm tot de suiker is opgelost.
Laat iets afkoelen en giet over de rettich en radijsjes. Zet ongeveer een uur afgedekt in de koelkast.
Zet een antiaanbakpan met de arachideolie op het vuur. Haal de zalm uit de marinade en dep ze droog. Bak de zalm in de pan op middelhoog vuur voor ongeveer 3 minuten aan 1 kant.
Draai de zalm voorzichtig om en bak de andere kant ongeveer 1 minuutje, voeg de overgebleven marinade toe en bak de zalm nog ongeveer 2-3 minuten in de marinade tot de zalm bijna gaar is en de saus is ingekookt.
Haal de rettich en radijsjes uit het zoetzuur en verdeel dit over de borden. Leg de zalmfilets met wat lente-ui erop en bestrooi met sesamzaadjes.
Erika Post
december 1, 2020 @ 10:50 am
Wat kan ik hierbij eten zodat het een complete maaltijd wordt?
Hanneke de Jonge
december 1, 2020 @ 2:13 pm
Hoi Erika, je zou er gebakken rijst met groenten erbij kunnen maken en dan zonder ei. https://www.culinea.nl/recepten/gebakken-rijst-met-groenten-en-ei/
Hoop dat je hier wat aan hebt.