Vrijdag Visdag en heb ik een heerlijke lichte maaltijd met heel veel smaak voor jullie. Zalm gemarineerd in een zelfgemaakte teriyaki saus en daarna kort gebakken tot het mooi glazig roze is vanbinnen. Daarbij een pittig zoetzuur van rettich. Probeer het eens! Deze Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich kan je ook als lunch of voorgerecht eten, of als hoofdmaaltijd met eventueel gekookte witte rijst erbij.

 

Zalm

 

Zalm is een geweldige manier om je eiwitten, gezonde vetten en omega-3 vetzuren binnen te krijgen. En de rijke smaak van zalm zorgt voor een fantastische teriyaki. Dit gerecht in Japanse stijl bestaat uit onze umami-rijke teriyaki zalm, plus een lekkere zoetzuur en een teriyakisaus om in te dippen of erover te sprenkelen.
Deze verfijnde zalm op Japanse wijze zit boordevol goeds en is een smakelijke manier om een gezonde dosis omega-3-vetzuren en probiotica binnen te krijgen.
Probeer kip, tofu of andere garnalen in plaats van de zalm als je wilt.

Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich

 

Rettich

 

Bij mijn groenteboer op de markt zag ik rettich liggen. Het is een witte lang wortel, met de smaak van een pittige radijs. Het valt onder de zogenaamd ‘vergeten groenten’.
Ik ben dol op ‘gewone’ radijsjes, maar de rettich is nog iets pittiger.
Dus om vandaag die rettich te gebruiken, ga ik iets bijzonders met deze groenten maken. Zelfs als je niet het hele recept wilt doen, probeer dan het gedeelte met het zoetzuur van rettich.

 

Het is een vrij traditionele variant op Vietnamese ingemaakte groenten die op banh mi-sandwiches worden geserveerd en een geweldige manier om die rettich nog meer smaak mee te geven. Je zou het ook met radijsjes of rammenas kunnen doen.
Het is zo gemakkelijk en ziet er toch ontzettend mooi uit, ik voel me altijd beter na het eten ervan. De ingemaakte groenten zijn geweldig om te eten. Maak extra en bewaar ze in de koelkast om tijdens de lunch te eten.

 

Zomers is rettich op zijn lekkerst, maar in de koelkast is dit recept makkelijk twee tot drie weken houdbaar, zodat je er ook in het najaar van kunt genieten. Zoals bij alle zoetzuur recepten wordt de smaak met de tijd sterker.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich: