Gado Gado met satésaus

Manlief is gek op mijn satésaus, vandaar dit recept. Dus zelf een heerlijke pindasaus gemaakt, aardappelen en eieren gekookt, sperziebonen, wortel en taugé geblancheerd. Geserveerd met Chinese kool, komkommer, verse koriander en satésaus. En klaar is deze Gado Gado met satésaus. Een heerlijk vegetarisch Indonesisch groentegerecht.   Gado Gado   Gado Gado (spreek het uit […]

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Gevulde koolrolletjes in tomatensaus

Voor deze gevulde koolrolletjes in tomatensaus heb ik Chinese kool gebruikt maar je kan natuurlijk ook bijvoorbeeld een groene kool hiervoor gebruiken. Als gehakt heb ik rundergehakt genomen, door de mozzarella erin is dit gehakt niet droog geworden. Maar als je wilt kan je ook gehakt half-om-half of zelfs vegetarisch gehakt gebruiken. Serveer de koolrolletjes […]

Snijd de prei in dunne ringen en spoel dit schoon. Laat dan goed uitlekken. Snijd de Chinese kool doormidden en snijd de helften in hele dunne repen.

Pasta met Chinese kool, prei, spekjes en citroen

Deze pasta met Chinese kool, prei, spekjes en citroen is een lekkere combinatie geworden. Heerlijk voor in de winter, als er volop prei en koolsoorten uit ons kikkerlandje bij de groenteboer liggen. Italy meets Holland zo te zeggen. Ik heb fusilli (spirelli) pasta gebruikt voor dit gerecht, het is een pastasoort in de vorm van […]

Stamppot van kool en prei met salsa verde

Stamppot van kool en prei met salsa verde

’s Winters wordt het lekker veel gestampt in de Hollandse keuken. En er wordt steeds meer gevarieerd met de stamppotten. Waar we vroeger stamppot boerenkool, andijvie of hutspot maakten, worden nu allerlei soorten groenten in de stamppot gebruikt. Ik had nog een Chinese kool, een halve savooie kool en een prei liggen. Het leek mij […]

Kimchi

Kimchi is een eeuwenoud traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het is gefermenteerde ingelegde groenten, die als bijgerecht bij ontbijt, lunch en avondeten wordt geserveerd. Hiervoor wordt meestal (Chinese) kool gebruikt, rode peper, knoflook en gember. Het zit vol van smaak en is ook nog eens supergezond voor je. Door het fermenteren blijven de groenten […]

Chinese koolsalade met mandarijn

Chinese koolsalade met mandarijn

Lunch eens met een frisse salade.

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden