Ik kreeg van Fairtrade hun nieuwe Indonesische kruidenpasta’s. Eentje daarvan was de rendang bumbu. Nu wilde ik kipgehaktballetjes eten die avond en heb daar maar een heerlijke twist aangegeven door er rendang kipgehaktballetjes met kokossaus van te maken. Deze Indonesische stijl sappige kippengehaktballetjes in een rendang kokossaus is supersnel te bereiden en is ongelooflijk lekker. […]
Ik heb toch een heerlijk gerechtje voor jullie. Deze Chinese slawraps met gehaktballetjes oftewel San Choy Bow zag ik eens voorbijkomen op het TV-programma Masterchef Australia en toen wist ik al dat ik dit eens wilde uitproberen. Nu is het er eindelijk van gekomen en wat is dit lekker zeg. Eet het als lunch, voorgerecht […]
Ik heb een heerlijk en snel te bereiden gerecht voor jullie. Deze smaakvolle Chinese chili kip met rijst maak je in een mum van tijd, ideaal voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd of zin hebt om te koken. Het is een hele simpele manier om de Chinese chili kip te maken. Met […]
Ik had weer lekker veel kip bij mijn kippenboer Karin van de Polderkip, gehaald. De vriezer ligt weer vol met deze beter leven kip. Omdat ik in de foodybox van Kroon op het werk o.a. drie barbecuesauzen ontvangen had, wilde ik dit combineren met een kipgerecht. Het is deze zalige kip met perziken en barbecuesaus […]
Ik heb niet zoveel varkenshaas recepten op de site staan, terwijl dit zo’n lekker stukje vlees is. Toen ik op TV een varkenshaas recept voorbij zag komen van good old Mary Berry, wilde ik dit gelijk maken. Het was ontzettend lekker en daarom deel ik het nu het recept voor Aziatische varkenshaas met sugar snaps […]
Heb je nog gekookte rijst over? Maak er dan deze heerlijke en snelle Gebakken rijst met kimchi en ei van. Ook fijn om hierin restjes groenten te verwerken. Een mooie manier om je koelkast op te ruimen en te verwerken in een lekker vegetarisch gerecht. Ik heb een zak Aziatische roerbakgroente erin verwerkt. Een gebakken […]
Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie, namelijk deze Gochujang bloemkoolroosjes met rijst. Lekker pittig en een beetje zoet en zout, dit wil je proberen. Manlief die gek op vlees is, heeft zitten smullen en miste het vlees niet eens. Gochujang* Gochujang (spreek uit als koo-sjoe-djeng) is een donkerrode pittige rode […]
Heb je een restje gekookte rijst over? Maak er dan deze heerlijke en snelle gebakken rijst met groenten en ei van. Ook fijn om hierin restjes groente te verwerken. Een mooie manier om je koelkast op te ruimen en te verwerken in een lekker vegetarisch gerecht. Een gebakken eitje erbij maakt het gerecht helemaal af. […]
Deze keer geen burrito met rundergehakt maar een burrito met kipgehakt en rijst. Burrito’s zijn tortilla’s die gevuld worden met vlees en bonen en daarna opgerold. Je eet ze uit het vuistje. Het is een typisch Tex Mex gerecht en wij zijn er gek op. Burrito Een burrito is dus een van oorsprong […]
En weer een typisch Amerikaans gerecht, deze keer uit Louisiana. Deze staat is bekend om zijn Cajun keuken. Dit is een combinatie van West-Afrikaanse, Franse en Spaanse invloeden en het zijn kruidige en rustieke gerecht. Zo ook deze Gumbo met kalkoen en chorizo. Waarschuwing vooraf…..neem er wel de tijd voor om deze Gumbo te maken. […]