Stifado Griekse runderstoofpot

Stifado Griekse runderstoofpot

Een kruidige stoofpot gemaakt van rundvlees, kleine uien en tomaat, dat is deze Stifado Griekse runderstoofpot. Wellicht heb je het eens geproefd toen je in Griekenland was, maar nu kan je het lekker zelf thuis maken. De Grieken eten dit het hele jaar door, maar ik vind het lekker om te bereiden in het najaar […]

Kipstoofschotel met kaneel en citroen

Kipstoofschotel met kaneel en citroen

Deze kipstoofschotel met kaneel en citroen kan je bereiden in een hapjespan, tajine of zelfs in de oven. De kruidige smaken gaan zo goed samen met de kip, dit wil je vaker maken. En als je het in de oven bereidt, heb je er verder geen omkijken naar. Maar dat geldt eigenlijk ook voor in […]

Hele kip in bierpekel

Hele kip in bierpekel

Deze bereiding van een hele kip in bierpekel geeft een ontzettend lekkere en sappige kip. Het nat pekelen – oftewel brine in het Engels – is een manier van marineren van vlees en kip. Een ‘droge’ marinade, pekel of rub is makkelijker dan een natte pekel. Hierbij moet je ruim van te voren bedenken dat […]

Chai kruidenmix zelf maken

Chai kruidenmix zelf maken

Zelf een kruidenmengsel samenstellen is helemaal niet moeilijk. En het leuke ervan is dat je deze naar eigen smaak kunt maken. Wil je meer of minder van een bepaalde specerij erin doen, dan kan dat. Zo kan je een Chai kruidenmix zelf maken. Ik ben gek op deze smaken en heb nu zelf een kruidenmix […]

Kipfilet gemarineerd in een jerkmarinade met chili pompoen

Kipfilet gemarineerd in een jerkmarinade met chili pompoen

Deze jerkmarinade kan je voor kip, varkenshaas of zelfs visfilets gebruiken. Ook lekker op de barbecue. In deze kipfilet gemarineerd in een jerkmarinade met chili pompoen wordt de specerij piment gebruikt. Piment is een echte smaakmaker. Piment oftewel Jamaïcaanse peper is een ongelooflijke smaakbom. In het Engels noemen ze piment Allspice (alles-kruid). De specerij heeft […]

Zweedse gehaktballetjes

Zweedse gehaktballetjes

Een van de bekendste Zweedse gerechten.

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden